loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Яку стільницю обрати для кухні?

27 апреля 2022

Плита і стільниця – це дві робочі поверхні на кухні, що піддаються максимальним механічним і температурним впливам. При цьому на другу припадає основне навантаження, пов’язане з приготуванням їжі. Її використовують для нарізання продуктів, а також на неї постійно ставлять те, що може бути гарячим, надто холодним і важким. Як вибрати стільницю для кухні і не пошкодувати надалі; це дуже актуальне питання для проектування кухні. У той же час стільниця формує інтер’єр. Кухонний простір не матиме стилістичну закінченість, якщо не домогтися гармонійного поєднання цього елемента з кухонним гарнітуром. Тут мається на увазі дизайн і колір. На кухні повинна бути встановлена ​​міцна, зручна і естетично приваблива стільниця. Про це мріють багато господинь, але далеко не всі здатні правильно вибрати оптимальний варіант цієї продукції. Меблевий ринок відрізняється різноманіттям.

Критерії вибору стільниці для кухні
Слід розуміти, що модні тенденції і зовнішня привабливість не завжди сприяють покупці якісного і комфортного в плані експлуатації виробу. Важливі критерії вибору. Однієї краси недостатньо. Існують ще такі поняття, як термін життя виробу, зручність його використання і відповідність гігієнічним стандартам.
Зазвичай про стільниці замислюються при облаштуванні кухонного простору, коли замовляється або купується відповідний меблевий комплект. Доступні різноманітні рішення від дизайнерів, стилістів і майстрів. Будь-яка господиня зможе вибрати відповідний для себе варіант. Треба лише слідувати наведеним нижче критеріям, щоб приготування на кухні завжди було в радість.

Практичність найбільш важливий момент при виборі стільниці. Її експлуатаційні характеристики повинні бути на висоті. Оптимально, коли для очищення поверхні не потрібні дорогі миючі засоби. Міцність також виходить на перший план. Не повинно бути побоювання за цілісність виробу при його експлуатації. Ще важлива легкість монтажу і демонтажу.

Довговічність – визначається стійкістю до впливів механічного характеру і біогенних факторів. Термін експлуатації співвідноситься з міцністю і надійністю розглянутого виду продукту. Хороша стільниця успішно протистоїть стиранню, крайнім температур і навантажень, що виникають при ударі.
Гігієнічність– основний критерій з позиції людського здоров’я. Негативний вплив треба виключити. Для цього слід вибирати продукт з безпечних матеріалів. Токсичність неприпустима.

Перераховані критерії не відрізняються повнотою обсягу. На вибір стільниці ще впливає її естетична привабливість, а також вартість. Бажано зберігати єдність дизайну кухонного простору, і шукати рівновагу в плані ціни і якості продукту.

Матеріали виготовлення
Неможливо дізнатися, як правильно вибрати стільницю для кухні, не розглянувши докладно всі матеріали, з яких вона виготовляється. Експлуатаційні характеристики стільниці мають залежність від матеріалу виготовлення виробу цього виду. На українському ринку доступна для придбання продукція, створена на основі:
– ДСП;
– МДФ;
– натурального дерева;
– каменю незалежно від виду походження;
– скла;
– нержавійки;

ДСП – часто вживаний матеріал. Процес виготовлення передбачає пресування частинок деревини, що виробляється в умовах високих температур. Отримані заготовки покриваються шаруватим пластиком, який вирізняється різноманіттям колірних рішень. Простота технології пояснює низьку вартість стільниць з ДСП. Плити цього виду здатні витримувати температуру до 180 ° C. Це виключає можливість ставити на них занадто гарячі предмети. Використання поверхні як обробної дошки також не рекомендується. Однак, якщо правильно доглядати за такою поверхнею, стільниці прослужать протягом багатьох років.

МДФ – відрізняється більшою міцністю в порівнянні з ДСП. При виготовленні виробляється пресування деревних частинок з наступним ламінуванням. Ламінат, що представляє собою тонкий пластик, наноситься на всі сторони плити. В результаті виходить продукт, здатний протистояти волозі і хімічного впливу, включаючи певною мірою ударні навантаження. Високі температури терпить погано, тому слід обов’язково використовувати спеціальні підставки під гарячі сковороди і інше кухонне начиння.

Натуральне дерево – найбільш затребуваний матеріал як сировину для стільниць на кухні. Дуб і бук зустрічаються найчастіше. Натуральність, колірна гамма, сумісність з штучними матеріалами, тривалий термін експлуатації – це все те, що робить привабливими вироби з масиву дерева. До негативних моментів відносять слабку опірність на удар і необхідність специфічного догляду. В останньому випадку мається на увазі, наприклад, регулярне нанесення лаку і подальша шліфування поверхні. Ідеально підходить для кухні з масиву.

Камінь – походження не має значення (штучний, натуральний). Поступово набирає все більшої популярності.

Штучний камінь – продукт у вигляді плити, де:

низ – пресована стружка або піноскло;

верх – кам’яна крихта, що утримується в межах певної форми за рахунок якостей акрилової смоли.

Використовувані для створення верхнього покриття матеріали гарантують міцність виробу, а також стійкість по відношенню до ударної дії і вологи. При цьому з’являється можливість ставити на таку стільницю гарячі предмети, так як вона здатна витримувати температури вище 200 ° C.

У випадку з натуральним каменем маються на увазі матеріали у вигляді мармуру і кварцу. За допомогою їх забезпечується довга експлуатація і практичність. Такого виду стільниці практично нереально пошкодити. Служать довго – не один десяток років. Відрізняються незручністю при монтажі, що пов’язано з неабиякою вагою таких виробів. При цьому, натуральному каменю властива пориста структура, а це ймовірність утворення колоній мікроорганізмів. В результаті втрачається гігієнічність подібної продукції. Ще один негативний момент, обумовлений структурою природних мінералів, – утворення плям. Ефективна боротьба з ними неможлива через наявність мікротріщин.

Увага! Штучний камінь відрізняється відсутністю тріщин. Це позбавляє від утворення плям і розселення мікробів.

Скло – матеріал, не призначений для виробництва виробів у вигляді стільниць. Так думали до кінця XX століття, коли з’явилися нові технології, що забезпечили необхідну надійність скляних поверхонь. Стали доступні міцні і загартовані вироби, а також полімерні види цієї продукції. Що увійшли в моду кухні хай-тек та зробили популярними гарнітури з елементами зі скла, здатного витримувати ударні навантаження.

Сучасне виробництво передбачає використання прозорого, кольорового, ламінованого і загартованого скла. Догляд за такими виробами гранично простий. До того ж вони не бояться серйозних механічних і ударних впливів. Побутова хімія не становить небезпеку для них. Крихкість цих виробів оманлива. Не варто сумніватися в їх міцності і довговічності. У плані декорування стільниці зі скла залишають далеко позаду своїх конкурентів у зв’язку з необмеженістю вибору варіантів. Можна створити кольорову мозаїку з скла або доповнити скляну поверхню дерев’яними і кам’яними елементами.
Нержавійка – стільниці зі сталі, що набирають популярність. При виробництві цієї продукції використовуються плити ДСП, покриті листами заліза. Спеціальні добавки роблять вироби стійкими до корозійних процесів. Поверхня може бути матова, дзеркальна або рифлена. Стільницям цього виду не страшні хімічні дії і крайні температури. У той же час вони мають недостатню міцність. Механічні дії здатні призвести до появи вм’ятин і подряпин. Також слід зазначити примхливість сталевих стільниць в частині догляду. Рифлені вироби з нанесеним декоративним малюнком складно утримувати в чистоті.

Наведений огляд матеріалів доводить, що існує широкий вибір стільниць для кухонних меблів в залежності від тих чи інших запитів конкретних споживачів. Завжди можна підібрати робочі поверхні для кухні відповідно до особливостей оснащується приміщення і індивідуальних потреб тих, хто буде їх експлуатувати.

Інф. termes.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия