loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Поєднання кольорів в інтер’єрі

09 мая 2022

Чому важливо дотримуватись поєднання кольорів в інтер`єрі

Різні комбінації кольорів можуть викликати як позитивні, так і негативні емоції. Тому, щоб створити інтер’єр, який буде не тільки стильним або модним, а й затишним, потрібно враховувати індивідуальні особливості кожного члена сім’ї. Так, найбільш чутливі в сприйнятті кольору жінки і діти. Відповідно, особливу увагу слід приділити оформленню дитячої кімнати, спальні, вітальні і кухні. Щоб дізнатися, як грамотно поєднувати кольори в інтер’єрі, потрібно визначитися з метою, яку ви бажаєте досягти, розробляючи новий дизайн вашого житла.

Як відомо, кожен колір по-різному впливає на людину. Наявність певного кольору в інтер’єрі може надавати сприятливий або негативний вплив. Тому, вибираючи колір для інтер’єру, необхідно познайомитися зі значенням основної колірної гами, це дозволить створити гармонію простору. Так, правильне поєднання кольору в інтер’єрі спальні допоможе розслабитися. Грамотне поєднання кольору в інтер’єрі вітальні надихне на душевне спілкування, а інтер’єр робочого кабінету налаштує на продуктивну роботу і підвищить працездатність.

Значення колірної гами в дизайні

Як відомо, всі кольори діляться на кілька груп. До першої групи належать теплі: червоний, оранжевий, жовтий, зелений і їх відтінки. До другої групи належать холодні: синьо-зелений, фіолетовий, блакитний, синій і їх відтінки. Є також нейтральні (ахроматичні): білий, сірий, чорний.
Колір викликає у людини певні емоції, тому також дуже важливо вибрати правильне освітлення кімнат. Це дозволить не тільки регулювати ваш настрій, але і може викликати певні емоції. Для оформлення кожної кімнати краще вибирати різну кольорову гаму.
Отже, для того, щоб вибрати колірне рішення кімнати, варто ознайомитися з характеристикою кожного кольору.

Білий, бежевий і пісочний

Символізує чистоту, невинність, радість. Використовується з метою візуального розширення приміщення, робить кімнату світлою. Можливо поєднання цього кольору в інтер’єрі з будь-яким іншим кольором і відтінком.

Приклади вдалої комбінації: білий – червоний – пісочний; білий – бежевий; білий – чорний – жовтий; білий – рожевий.

З чим поєднати чорний

У поєднанні з чорним можна вигідно підкреслити будь-який колір. Дизайнери і психологи не рекомендують захоплюватися оформленням приміщення в чорному кольорі – людині важко буде довго перебувати в ньому. До того ж, чорний колір може викликати депресію і апатію. Не рекомендується використовувати чорний колір в оформленні дитячої кімнати.

Приклади вдалої комбінації: чорний – білий – зелений, чорний – білий – жовтий (оранжевий); чорний – білий – червоний.

З чим поєднувати сірий

Нейтральний колір. Що означає розсудливість, поєднання кольору в інтер’єрі можливо в різних комбінаціях. Рекомендується використовувати для оформлення спальні.

Приклади вдалої комбінації: сірий – жовтий – зелений; сірий – білий – червоний; сірий – білий – блакитний; сірий – білий – зелений; сірий – білий – бежевий – коричневий.

Традиційний коричневий

Впевненість, традиція, консерватизм дозволяють використовувати коричневий колір, щоб додати благородства приміщенню. Не рекомендується використовувати як домінуючий колір в оформленні інтер’єру – може викликати духовне виснаження.

Приклади вдалої комбінації: коричневий – рожевий – білий; коричневий – білий – зелений; коричневий – бежевий – жовтий.

Поєднання червоного

Асоціюється з енергією, успіхом, любов’ю, пристрастю, напругою, владою, сексуальністю. Надлишок червоного в оформленні інтер’єру може стати причиною дратівливості – цей колір діє збудливо. Використання червоного в поєднанні з іншими кольорами в інтер’єрі Вашої квартири буде доречно в оформленні кухні, вітальні, ванни, передпокою, їдальні. Ефективно бореться з депресією і поганим настроєм, стимулює мозкову діяльність. Червоний в інтер’єрі кухні збуджує апетит.

Приклад вдалої комбінації: червоний – жовтий – помаранчевий – білий; червоний – білий – сірий; червоний – білий – чорний.

Помаранчевий для підняття настрою

Теплий, життєрадісний колір. Збуджує апетит, покращує настрій. Має властивості червоного і жовтого кольорів. Не рекомендується використовувати помаранчевий для оформлення спальні і робочого кабінету. Звужує приміщення.

Приклад вдалої комбінації: помаранчевий – персиковий – шоколадний; помаранчевий – молочний – фісташковий.

Жовтий

Символізує багатство, світло, бадьорість. Має властивості зеленого і червоного кольорів. Це колір життєрадісності, родючості. Поєднання в інтер’єрі можливо як з холодними, так і теплими кольорами і відтінками. Ефективно стимулює мозкову діяльність. Розширює простір.

Приклади вдалої комбінації: жовтий – бузковий – білий; жовтий – білий – чорний (сірий); жовтий – зелений – помаранчевий; жовтий – молочний – коричневий – сірий.

Заспокійливий зелений

Це колір природи, гармонії, юності, свіжості, надії. Зелений допомагає сконцентрувати увагу. У поєднанні з жовтим символізує активність, зростання. Поєднання синього і зеленого діє заспокійливо і ефективно бореться зі стресом, втомою.

Приклади вдалої комбінації: зелений – фіолетовий – білий; зелений – жовтий – білий.

Блакитний
Асоціюється з легкістю, безпосередністю, безтурботністю. Дизайнери не рекомендують це поєднання в інтер’єрі вашої кухні – блакитний колір знижує апетит. Розширює простір.

Приклади вдалої комбінації: блакитний – жовтий – білий – синій; блакитний – жовтий – зелений; блакитний – білий.

Синій

Цей колір допоможе розслабитися, заспокоїтися. Темно-синій асоціюється з авторитетом, вірністю, добротою. Використання синього в оформленні інтер’єру додасть кімнаті елегантність і вишуканість. Заспокійливі властивості синього дозволяють використовувати його в оформленні спальні. Не рекомендується використовувати на кухні. Цей колір звужує приміщення.

Приклади вдалої комбінації: всі відтінки синього – білий – жовтий; синій – жовтий – зелений; синій – оранжевий; синій – білий – бежевий – чорний.

Фіолетовий

Надмірне використання фіолетового кольору може викликати апатію. Тому його не рекомендується використовувати як домінуючий колір. У той же час, цей колір сприятливо впливає на роботу серцево-судинної системи. Поєднання цього кольору в інтер’єрі з жовтим і помаранчевим може підвищити самооцінку. Для оформлення інтер’єру дизайнери рекомендують використовувати бузковий відтінок. Фіолетовий колір звужує простір.

Приклади вдалої комбінації: фіолетовий – бежевий; фіолетовий – зелений – сірий – білий; фіолетовий – сірий – чорний.

Використовуйте не більше п’яти кольорів в оформленні інтер’єру кімнати. Правильне і грамотне поєднання кольору в інтер’єрі буде сприятливо впливати на Ваше самопочуття, працездатність, настрій і навіть на взаємини між членами сім’ї і гостями будинку.

Інф. termes.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия