loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Як вибрати корпусні меблі: основні критерії вибору

30 августа 2022

Оформляючи вітальню, спальню, кухню або іншу кімнату, потрібно підібрати не тільки м'які, але й корпусні меблі. Це окремо розташовані вироби без м'яких частин, з міцним корпусом, завдяки котрому вони отримали назву. Якщо елементи виготовлені ​​в одному стилі, зі схожого (або ідентичного) матеріалу, їх об'єднують в один комплект, що називається модульними меблями.

Корпусні та вбудовані меблі: у чому різниця?
Конструктор, за допомогою якого створюють стильну сучасну обстановку в приміщенні, — ось що таке корпусні меблі. Зазвичай вони складаються з декількох модулів, котрі можна підбирати та компонувати зручним способом. Кожен з модулів — меблі окремого типу, наприклад, комод, шафа або полиця. На відміну від вбудованих меблів, їх можна встановлювати в приміщенні довільно.

Вбудовані меблі займають спеціальні ніші, зазвичай, заповнюючи простір від підлоги до стелі. Для них простір готують спеціально, і в майбутньому перестановка вбудованих меблів безпосередньо пов'язана з ремонтними роботами. До того ж, вбудовані меблі найчастіше представлені ​​шафами, у той час як вибір корпусних меблів набагато ширший.

Вбудовані та корпусні меблі прийшли на заміну популярним раніше стінкам. Вони були схожі на вбудовані меблі, займаючи значний простір практично у всю висоту кімнати. На сучасні корпусні меблі стінки були схожі функціональністю — вони виконували функції тумб, комодів і шаф різних типів.

Різновиди корпусних меблів
Найчастіше сучасні корпусні меблі випускаються модулями, гарнітурами або на замовлення. Модулі містять кілька типів виробів подібного дизайну, котрими можна укомплектувати практично будь-яку кімнату. Для конкретних приміщень, наприклад, віталень і передпокоїв, з модулів підбираються гарнітури — заздалегідь продумані набори меблів, котрі якнайкраще підходять для кімнат цього типу.

Модулі та гарнітури володіють одними й тими ж перевагами. Вони виробляються серійно, тому відрізняються доступною вартістю, універсальними розмірами таі перевіреною конструкцією. Корпусні меблі на замовлення розробляються та виробляються індивідуально. З їхньою допомогою приміщення можна зробити індивідуальним, але їхнє виробництво вимагає більше часу та вкладення коштів. Тому оптимальними варіантами вважаються гарнітури й модулі, що зазвичай містять:

шафи;
тумби;
комоди;
передпокої;
стелажі.

Шафи
Найбільш поширений різновид корпусних меблів — шафи, що випускаються у різних формах і розмірах, відрізняються кількістю ніш, ящиків і дверцят. Вироби такого типу об'єднує призначення — вони створені для зберігання речей (наприклад, одягу, побутової хімії та техніки, матеріалів для хобі).

За конструкцією шафи ділять на два типи — розпашні та купе. В розпашних шафах дверцята відкриваються назовні, а в купе — від'їжджають убік. Відмінність у тому, що перед розпашними моделями залишають місце для відкривання дверцят, а на розташованих поруч стінах ставлять обмежувачі, щоб не пошкодити шпалери або інше покриття. Шафи-купе можна відкрити повністю — одна секція залишатиметься закритою.

Тумби
Тумби — низькі меблі зі вбудованими нішами або шухлядами. Вони використовуються для розташування техніки, ламп або речей, які потрібно тримати під рукою. У наборах корпусних меблів тумби діляться на два типи:

приліжкові;
під медіа (або ТБ-тумби).

Тумбочки, які ставляться поруч з ліжком, зазвичай використовують для зберігання прикрас, косметики, предметів для догляду за собою. Іноді на них ставлять лампи та нічники, кладуть книги й гаджети. Такі меблі відрізняє квадратний формат стільниці та відносно невеликі розміри, наявність як мінімум однієї шухляди або ніші.

ТВ-тумби розраховані на встановлення телевізорів, музичних центрів, програвачів та іншої медіа-техніки. Вони довгі, щоб сучасні ТВ-панелі розташовувалися на них стійко. У тумбах під медіа присутні відділення для зберігання пультів управління та інших необхідних пристроїв (наприклад, кабелів, адаптерів, знімних накопичувачів).

Комоди
Комоди — компактна альтернатива шафам. У них зберігають одяг, котрий можна складати, постільну білизну та побутові дрібниці, зокрема, косметику й аксесуари. Це вироби невеликої висоти, у яких передбачена стільниця — її використовують як додаткову полицю. Над комодом можна повісити дзеркало, щоб використовувати простір раціонально, або картину, щоб освіжити інтер'єр. На деяких комодах передбачені пеленальні столики — такі моделі призначені для дитячих кімнат.

Передпокої
Передпокої поєднують шафи та зовнішні вішалки для одягу, дзеркала, полички для головних уборів, аксесуарів, взуття. У деяких моделях присутні тумби, на які зручно ставити сумки або класти гаджети, а всередині можна зберігати капці та засоби по догляду за взуттям. Передпокої одночасно компактні та місткі, у деяких моделях можна зберігати побутову техніку та інструменти.

Стелажі
Фотографії, пам'ятні речі, книги та іншу друковану продукцію зберігають на стелажах. Шафи з відкритими полицями випускають різних розмірів — від компактних навісних моделей до високих виробів до стелі. Полиці можуть бути відкритими, але також зустрічаються консолі, у котрих частина полиць перетворена на закриті ящики.

На що звернути увагу, вибираючи корпусні меблі?
Щоб вибрати відповідні меблі, потрібно ретельно продумати їхній розмір, стиль, колір і розташування в кімнаті. Також важливо оцінити матеріали, простоту догляду та умови експлуатації. Деякі матеріали відмінно переносять вплив вологи, інші майже відразу деформуються, змінюючи форму виробу та погіршуючи його зовнішній вигляд. Вплив сонячного світла, перепади температур, навіть сильний вплив запахів здатні швидко привести у непридатність «невідповідні» матеріали.

Матеріал виготовлення
Будь-які меблі корпусні виробляються як мінімум з двох матеріалів. Навіть якщо корпус і фасад виконані, наприклад, з ДСП, фурнітура якісного виробу буде металевою. Вибираючи матеріали, важливо враховувати особливості всіх елементів виробу.

Корпус
Як випливає з назви, корпус — основна частина корпусних меблів. Він забезпечує міцність конструкції, стійкість, збереження первісної форми та функціоналу. Три основних матеріали для виготовлення меблевих корпусів — натуральне дерево, МДФ і ДСП.

Дерево відрізняється найвищою довговічністю та міцністю, привабливою натуральною текстурою. Цей матеріал обійдеться дорожче за ДСП і МДФ, також меблі з натуральної деревини будуть важчими. МДФ відрізняється стійкістю до вологи й дозволяє створювати легкі та відносно недорогі вироби з елементами зігнутої форми. ДСП — бюджетний, але міцний і простий в обробці матеріал, стійкий до фізичного впливу.

Фасади
Як і корпуси, меблеві фасади виготовляють з деревини, МДФ і ламінованого ДСП. Крім того, для виробництва прозорих дверцят і дзеркал використовується скло. Прозорі скляні дверцята дозволяють одночасно виставити красиві речі, захистити їх від пилу та запахів. Закриті склом полички рідше потребують прибирання, ніж відкриті, тому їх найчастіше розміщують у вітальнях

Фурнітура
Меблева фурнітура піддається впливу щодня. Петлі з ручками допомагають м'яко відкривати й закривати двері. При цьому декоративний зовнішній шар на ручках не повинен стиратися, легко пошкоджуватися або швидко бруднитися від частих дотиків. Хороші петлі не потребують змащування або підтягування довгий час, незалежно від того, як часто користуються дверцятами.

Для виробництва меблевої фурнітури використовується два типи матеріалів — метал і пластик. Металева фурнітура надійніше зберігає гарне покриття й виконує свої функції. Пластик обходиться дешевше, також він приємніший на дотик, але термін його служби та міцність менші, ніж у металу.

Ще один вид фурнітури — меблевий профіль, що виконує захисну, опорну або декоративну функцію. З різних видів профілю виготовляють внутрішній каркас меблів (для цього використовується металевий профіль), для захисту бортів і з'єднання частин меблів використовуються накладки та планки.

Виробник
Корпусні меблі, наприклад, гарнітур для кімнати, можуть обійтися у значну суму. Її хочеться витратити відразу на якісний продукт, а не міняти через пару років через невідповідність якості або погіршення зовнішніх властивостей. Тому замовляти меблі краще у перевірених виробників і брендів.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия