loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Що таке холлофайбер?

13 сентября 2022

Синтетичні наповнювачі довговічніші, безпечніші, зручніші за натуральні. Серед них виділяється холлофайбер — практичний нетканий матеріал з великим набором «бонусів». Його можна використовувати в будівництві, швейній промисловості, меблевому виробництві, хендмейді. Щоб скористатися всіма його перевагами, потрібно розуміти, що таке холлофайбер.

Властивості та характеристики
Холлофайбер формується з тонких поліестерових волокон. Кожне волокно — тонка термопластична трубка, в якій розташовано декілька повітряних порожнин. Через таку структуру матеріал виходить легким, пружним, об'ємним. Він добре зберігає тепло, відрізняється довговічністю, механічною міцністю, легко відновлює форму. Волокниста структура надає матеріалу високу волого- та повітропроникність. Пил на гладких трубочках не осідає, а сторонні запахи безперешкодно виходять назовні.

Наповнювач холлофайбер випускає компанія Термопол. Вона пропонує продукцію кількох різновидів:

Кульковий. Волокна з'єднуються у маленькі кульки, які менш щільно зчіплюються між собою. Такий наповнювач використовують для набивання іграшок, домашнього текстилю, м'яких виробів неправильної форми. Маркується «ПАФС».
Меблевий. Має високу щільність. Використовується для шумоізоляції, у виробництві матраців, м'яких меблів. Маркується «МЕДІУМ», «ХАРД».
Утеплюючий. Рулонний утеплювач для одягу, в тому числі дуже стійкий до горіння. Застосовується для пошиття взуття, звичайного та спецодягу, зокрема, костюмів для низьких та екстремально низьких температур. Маркується «СОФТ», «СОФТ НГ», «Фут», «ПЕК», «ТЕРМО», «КАРБО», «ПРОФІ», «АФ».
Будівельний. Застосовується для звукопоглинання, звукоізоляції. Підходить для внутрішнього та зовнішнього утеплення будівель. Маркується «АКУСТІК», «СТРОЙ».
Формувальний. Застосовується для додання «легкості» і створення об'єму. Використовується у виробництві дитячих товарів, ковдр, меблевих чохлів, інших аналогічних виробів. Маркується «ВОЛЮМЕТРІК».
Найпоширеніші позиції — холлофайбер для меблів, зимового та спеціального одягу, домашнього текстилю, дитячих товарів.

Всі види наповнювача виробляються з сильно закручених поліестерових трубочок, які щільно зчіплюються між собою. Властивості готового матеріалу залежать від його головної характеристики — щільності волокон.

Щільність різних видів холлофайбера в г/м²:
утеплювального —70-400;
меблевого — 100-2000;
будівельного — 200-2500;
формувального — 150-900.

За формою випуску наповнювач холлофайбер ділять на стрічковий, рулонний, кульковий та плити. Кульки продають в упаковках на вагу, а для стрічок, плит і рулонів можна вибрати різну товщину, довжину, ширину. Чим товщий лист, тим більша його пружність. Тому холлофайберні плити для виробництва меблів і матраців бувають товщиною до 100 мм. Мінімальну товщину 5 мм має утеплювальний наповнювач. Кульки не формуються в плити, тому не мають зафіксованої товщини. Їх продають на вагу, в зручних індивідуальних упаковках.

Переваги холлофайбера
Нетканий поліестеровий матеріал зручно зберігати, кроїти та використовувати в різних виробництвах. Наповнювач холлофайбер можна використовувати багато разів — його термін служби не обмежений. Наприклад, диван з ним можна перетягнути, а не міняти, якщо оббивка зноситься або зіпсується.

Легкість та м'якість доповнюються корисними властивостями:

шумоізоляцією,
терморегуляцією;
антистатичністю;
ефектом термосу;
збереженням тепла;
звукопоглинанням;
стійкістю до займання та горіння.

Холлофайбер високої якості застосовують в медичних та дитячих виробах. Синтетичний склад гарантує, що в наповнювач не заведуться гризуни, комахи, пилові кліщі, цвіль, грибок. Він не викликає алергії, забезпечує термічний захист від електричної дуги (в деяких модифікаціях), може використовуватися цілий рік, навіть в екстремальних кліматичних умовах. При цьому він не збивається в грудки, витримує сильні механічні дії, стійкий до прання.

Що вибрати, холлофайбер чи синтепон
Поліестерові скручені волокна нетоксичні, повністю безпечні — дозволяють працювати без спеціальних засобів захисту. Але при виробництві синтепону використовується клей, який робить матеріал менш екологічним. Крім того, синтепон повільніше відновлює форму, швидше зношується. Він гірше пропускає повітря, створюючи неприємний «парниковий ефект». Єдина перевага синтепону — значно доступніша вартість.

Догляд за виробами з холлофайбера
Невибагливий матеріал не псується від впливу води, світла, неагресивних рідин. Щоб річ з таким наповнювачем прослужила якомога довше, її досить не залишати біля відкритого вогню та не розрізати. Холлофайбер можна поєднувати з будь-якими матеріалами. Зазвичай саме ці доповнення визначають, як можна доглядати за виробом, наприклад, як прати вироби з холлофайберу.

На одязі, а іноді на меблях, є бірки. На бірках вказується, які режими прання підходять для обраної речі. Іноді таких вказівок немає. Тоді можна подивитися вимоги до прання супутніх тканин і використовувати загальні поради, як прати холлофайбер:

прати можна в машинці і вручну;
попереднє замочування не потрібно;
рекомендована температура — до 30-40 градусів;
миючі засоби повинні бути слаболужними;
відповідні режими прання — «дбайливий» і «шовк»;
перекручування розчепить волокна й пошкодить матеріал;
від віджиму краще утриматися або не вибирати більше 550 обертів.

Щоб виріб добре висох, його потрібно розвісити в провітрюваному приміщенні або на вулиці. Речі потрібно добре розправляти, за необхідності — використовувати плечики, перевертати, струшувати для надання вихідної форми. Прасувати рекомендується при температурі нижче 100 градусів, якщо її витримують інші матеріали.

Якість і застосування холлофайбера
Простий у виробництві та зручний в експлуатації матеріал з'явився на ринку в 1997 році. З кожним роком він застосовується все частіше, поступово витісняючи синтепон, ватин та інші «старі» наповнювачі.

Його застосовують всюди — від виробництва іграшок до утеплення космічних станцій. Безпечність, надійність і практичність — ось що таке холлофайбер. Його приємно тримати в руках, при роботі з ним не потрібні захисні маски та костюми. Виникнення алергії виключене за рахунок повністю синтетичного походження наповнювача.

Матеріал легко монтується. За рахунок пружності він заповнює весь доступний простір, створюючи надійний захист від шуму та низьких температур. Використовуючи холлофайбер для меблів, можна отримати дуже м'який затишний наповнювач, що легко очищується від стандартних забруднень.

Холлофайбер має безліч аналогів і попередників. Але саме цей матеріал влаштовує більшість виробників і користувачів за співвідношенням ціни та якості. Меблі з ним довго залишаються затишними та зручними, їх легко оновлювати, не чіпаючи наповнювач.

Щоб переконатися в перевагах поліестерових волокон, можна вільно купити та протестувати холлофайбер в різних умовах. Він вас не розчарує.
 
Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия