loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Як і чим почистити диван із флоку

13 октября 2022

М'який диван з оксамитовою на дотик оббивкою став виглядати гірше? Час помити його і видалити плями. Дізнайтеся, як почистити диван з флоку в домашніх умовах, не пошкодивши його. Делікатна тканина проста в догляді. Але у неї є кілька особливостей, які обов'язково потрібно знати.

Флок: ознаки і особливості
Визначити, що ваш диван із флоку, дуже просто. На дотик матеріал оксамитовий, теплий, із дрібними ворсинками і щільною основою. Він приємний і одночасно міцний - його складно розірвати. Також він не вбирає вологу і довго не зношується, тому часто використовується як диванна оббивка.

Основа такої тканини буває з поліестеру, нейлону, бавовни або їх суміші (35% - бавовна, 65% - суміш нейлону з поліестером). На неї наноситься тонкий шар клею, а на клей - ворсинки. Для меблевої оббивки використовується ворс:

поліамідний - зносостійкий, легко фарбується, але вигоряє на сонці;
поліефірний - водовідштовхувальний, зносостійкий і світлостійкий, але з бідною палітрою кольорів (зазвичай чорний).

Якість матеріалу визначається за кількістю ворсинок і якістю їхнього приклеювання до основи. У хорошого флоку всі ворсинки:

однієї довжини;
не склеєні між собою;
розташовані вертикально.

Матеріал «флок на флоці» володіє найбільшою щільністю. На перший шар ворсинок наноситься наступний - тканина виходить щільнішою. Також такий спосіб виготовлення дозволяє отримати цікаві комбінації кольору.

Особливості догляду
Ворс із основою з'єднує тільки клейовий шар. Під час чистки важливо не пошкодити клей і не відокремити від нього ворсинки. Чим можна почистити диван з флоку під час звичайного прибирання:

Пилососом - на низькій або середній потужності. Використовуйте насадку для м'яких меблів. Слідкуйте за тим, щоб у неї був м'який ворс, який не зашкодить флоку.
Вибивачкою - покладіть на диван вологе простирадло і вибийте пил через нього. Потім прополощіть простирадло і повторіть процедуру. Чистий матеріал після вибивання покаже, що в диванній оббивці не залишилося пилу.
Вологою щіткою - щоб видалити шерсть домашніх улюбленців, волосся, дрібне сміття. Змочіть щітку у воді і добре струсіть - вона повинна залишитися вологою, але не мокрою. Не міняйте напрям руху щітки. Обробляйте оббивку поступово, часто виполіскуйте щітку.
Таке прибирання потрібно дивану раз на тиждень - флок електризується і притягує багато пилу. Під час прибирання підлоги досить змінити насадку і пропилососити оббивку. Глибоку чистку рекомендується проводити раз на рік, але для неї потрібно ретельно вибирати засоби.

Правила чищення дивана з флоку:

шкребти флок не можна;
хімічне чищення заборонене;
кожну пляму потрібно видаляти відразу;
засіб для виведення плям з хлором роз'їсть флок;
прання - делікатне, з рідким милом (без порошку), віджимання заборонене;
не можна обробляти спиртовмісними засобами, розчинниками, бензином, бензолом.

Гідрофобність флоку - одна з головних переваг матеріалу. Майже будь-яка рідина швидко скочується з ворсу або залишається на ньому якийсь час у вигляді краплі. Щоб видалити її, акуратно промокніть краплю серветкою.

Як правильно чистити
Відновити флокову оббивку після неправильного чищення практично неможливо. Тому основне правило її обробки - делікатний підхід. Використовувати можна мильний розчин, наносити його м'якою щіткою або губкою. Як мити диван з флоку, якщо пляма свіжа:

зробіть пінний мильний розчин;
наберіть трохи розчину на губку або ганчірку;
акуратно нанесіть розчин на пляму, але не тріть його;
рухайтеся круговими рухами від країв забрудненої ділянки до центру;
дочекайтеся вбирання розчину;
промокніть оброблене місце паперовими рушниками.

Замість мильного розчину іноді радять застосовувати засіб для миття посуду. Його потрібно нанести на пляму (декілька крапель), дочекатися вбирання (8-10 хвилин), потім - промокнути серветкою. Рухатися від країв до центру потрібно для того, щоб бруд з плями не поширювався на сусідні ділянки. Так він може залишити розводи, на видалення яких доведеться витратити додатковий час.

Як правильно робити мильний розчин для обробки флоку:

підберіть нейтральне мило (наприклад, господарське);
дрібно натріть його на тертці або подрібніть іншим зручним способом;
розчиніть у теплій воді температурою до 40˚С;
збийте розчин до отримання рясної піни.

Засохлий бруд не можна шкребти або відтирати - так ви швидше знімете ворс, ніж позбудетеся плям. Як почистити флок на дивані, якщо пляма встигла висохнути? Перед обробкою її потрібно розмочити тим же мильним розчином.

Процес повної чистки дивана з флоку:

зробіть пінний мильний розчин;
обробіть розчином забруднені ділянки оббивки;
почекайте три хвилини;
видаліть розчин і бруд м'якою губкою;
залишки розчину видаліть добре віджатою губкою, вимитою в чистій воді;
висушіть флок рушниками з мікрофібри або паперовими рушниками.

Оббивку можна висушити феном, але знаходитися надто близько до тканини з ним не можна. Після сушіння ворс може відчуватися грубим і виглядати неакуратно. Щоб це виправити, розгладьте його м'якою щіткою, рухаючись в одному напрямку.

Мильною водою можна видалити:

жирові сліди (від морозива, шоколаду, кремів, олій);
звичайні забруднення (затерті і потемнілі місця).
Що не можна видалити мильною водою:

Жуйку: для її видалення оберніть тонкою тканиною кубик льоду і прикладіть до забруднення. Коли гумка затвердіє, акуратно видаліть її ложкою.
Помаду, чорнило, сліди олівця: потрібен розчин спирту 10%. Його необхідно нанести на ватний диск і обробити пляму. Деякі експерти висловлюються за цей спосіб, деякі - забороняють.
Сліди їжі: їх добре відчистить лимонний сік. Розчиніть кілька крапель у воді, нанесіть на ватний тампон. Після обробки плями почекайте 10-15 хвилин, потім видаліть розчин вологою губкою.
Чи можна почистити флок професійними засобами? Обраний засіб не повинен містити хлору, розчинників, спирту і т.д. Щоб перевірити його ефективність і безпеку, нанесіть трохи на «тестову» ділянку дивана. Те ж стосується прального порошку, який часто радять розводити у воді замість мила.

Порада: При покупці дивана замовте окремий шматок оббивки. Перевіряти миючі засоби на ньому буде зручніше.

Немає різниці в тому, як почистити світлий диван з флоку або темний. У будь-якому випадку акуратній обробці ворсу потрібно приділяти підвищену увагу. «Залисини» дуже неакуратно виглядатимуть на флоку будь-якого кольору.

Як ремонтувати
Є спосіб полагодити меблі, якщо на флоковій оббивці з'явилася «залисини». Для цього знадобиться клей-момент і така ж оббивна тканина. Якщо ідентичного матеріалу немає, візьміть схожий за кольором і довжиною ворсу. З нього потрібно збрити ворсинки, потім - обробити клеєм потрібну область і висипати на неї ворсинки. Поверхня тканини не стане такою ж, як раніше, але буде виглядати акуратнішою.

Флок - оббивка, яка «не любить» бруднитися. Вона добре відштовхує воду, з неї легко видаляється пил і шерсть. Від складних плям диван з флоку теж легко позбавити. Головне - знати секрет акуратного чищення.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия