loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Як вибрати диван у вітальню: модний, практичний, гарний

17 октября 2022

М'які меблі у вітальні - «центр всесвіту». На них ми відпочиваємо, спілкуємося, займаємося улюбленими справами, часто навіть спимо. Вибираючи, який диван купити в зал, зверніть увагу на трендові практичні різновиди в каталозі Пуфетто.

Що важливо знати про диван
Перед тим як купувати диван для вітальні, дайте відповідь на кілька питань:

скільки вільного місця в кімнаті для дивана;
чи використовуватиметься диван тільки для денного відпочинку або для сну також;
в якому стилі і кольорі оформлена/буде оформлена кімната.

Відповіді на ці питання визначать:

Форму. Дивани бувають прямими, кутовими, П-подібними, криволінійними.
Розмір. Дивани бувають різної довжини, ширини, з різною кількістю посадочних місць - від 2 до 7.
Стиль. Популярні стилі, в яких виготовляють меблі, - модерн, лофт, скандинавський, еко, класика, гранж, ар-деко, еклектика.
Забарвлення. Диван може доповнювати інтер'єр, «вливаючись» у нього, або стати яскравою кольоровою плямою.
Матеріали. Шкіра, екошкіра, тканини, деревина, МДФ, ДСП, синтепон, поролон, пружини - вибір залежить від переваг і бюджету.
Конструкцію. Нерозкладний, модульний, трансформер? Для маленької квартири краще вибирати модель з механізмом трансформації.
Продумайте заздалегідь, який диван поставити у вітальню і як його там розмістити - тоді не доведеться відправляти в магазин невдалу покупку.
 
Розмір і форма: куди і як поставити
Перед походом в магазин порахуйте довжину і ширину місця, яке ви відводите для установки м'яких меблів. Заміри допоможуть зрозуміти, як розташувати диван у вітальні.

За розміром дивани бувають:

двомісні (2-2.5 м довжини і 0.8-1 м ширини),
тримісні (2-2.5 м довжини і 0.8-1 м ширини),
чотирьох-семимісні (на 1 місце припадає площа 80 см).

Це основні розміри м'яких меблів. Врахуйте їхні габарити в розкладеному стані. 2-3-місцева модель потребує простір приблизно 2.2х1.5 м.

Висота спинки дорівнює глибині спинки - врахуйте це, вирішуючи, який диван вибрати у вітальню. Висока спинка (під потилицю) фіксує сидячого рівно, низька (на рівні талії) дозволяє відпочивати напівлежачи.

На вибір форми дивана для вітальні впливають розміри приміщення, його тип, завдання, яке необхідно вирішити за допомогою меблів.

Прямий диван - класичний варіант. Використовується для відпочинку вдень і вночі, розкладається будь-яким відомим способом. Ставиться по центру, під стінкою.
Кутовий диван - заощаджує місце, ділить простір на зони, буває право- і лівобічний. Механізмів трансформації менше, посадочних місць більше.
П-подібний - вибір для великих кімнат, можна ставити куди завгодно.
Криволінійний - відрізняється різноманітністю форм (від кола до «змійки»). Оригінальний елемент дизайну, засіб зонування. Недоліки - не трансформується, вимагає багато простору.
Популярна також кушетка - гібрид дивана з кріслом, без підлокітників і спинки. Оптимальний варіант для однокімнатних і малогабаритних квартир, невеликих кімнат. Буває нерозкладною (одномісною), розкладною (для двох осіб).

Важливо: правильно обраний диван без проблем проходить в двері ліфта, квартири, під'їзду.

Конструкція: на чому краще спати
Збираєтеся використовувати диван тільки вдень або будете спати як на ліжку? Від цього залежить конструкція м'яких меблів.

Диван, який не буде спальним місцем, називається нерозкладним (монолітним). Він надійний, стійкий, спирається на ніжки.
Диван-спальне місце розкладається, створюючи зручний «плацдарм» для сну на двох, рідше однієї людини. Доповнюється ящиками для білизни.
Модульний диван, як пазл, складається з комбінованих секцій. Секції можна використовувати окремо як сидячі/лежачі місця.
Механізми трансформації діляться на гостьові (нерегулярного використання) і щоденні (для нічного відпочинку господарів). популярні:

Книжка/Клік-кляк. Підніміть сидіння до клацання, опустіть вниз. Плюси - надійність, простота. Мінус - потрібно місце для опускання спинки.
Єврокнижка/Пантограф. Викотіть або висуньте сидіння на себе, опустіть спинку. Плюси - міцність, простота. Мінуси - може пошкодити підлогу.
Викочування. Потягніть за ремінець під сидінням - механізм «виїде» вперед. Плюси - надійність, просторе місце. Мінуси - низьке розташування поверхні, потрібно місце для викочування.
Дельфін. Кутовий механізм. Потягнувши за ремінець, висуньте з-під сидіння секцію. Плюси - простота, рівне місце. Мінус - немає білизняного ящика.
Американська/французька розкладачка. Системи подвійного і потрійного складання. Плюси - простота, міцність. Мінус - розгорнута «француженка» нерівна.
Акордеон. Підніміть і витягніть до упору сидіння. Спинка опуститься автоматично. Плюси - просторий, міцний варіант для невеликої кімнати. Мінус - потрібне вільне місце перед сидінням.
Перед покупкою перевірте якість механізму трансформації, кілька разів склавши-розклавши диван.

Матеріали і кольори диванів: краса плюс міцність
Матеріали, з яких роблять дивани для віталень, поєднують практичність з елегантністю. Наприклад, красиві оббивні тканини жакард, шеніл, велюр стійкі до пилу, вологи, бруду. А тканинам антикіготь не страшні навіть ігри домашніх вихованців. Каркас з сучасного МДФ і ДСП міцністю не поступається деревині. Наповнювачі ППУ, пружинні блоки дарують тілу комфорт, а дивану довге життя.

М'які меблі не обов'язково повинні на всі сто відповідати кольору і стилю, в яких витримана вітальня. Диван може:

збігатися із загальною колірною гамою,
поєднуватися з окремими елементами (шпалерами, шторами);
контрастувати з загальним тоном.

Вирішуючи, як підібрати колір дивана для вітальні, врахуйте стиль приміщення:

Білий, сірий або чорний диван пасує до стилів мінімалізм, хай-тек, лофт.
Коричневі, бежеві, блакитні, білі відтінки - ознака класики, рустіку, провансу. Додайте зелені - вийдуть еко, кантрі.
Темно-червоний, темно-синій, чорний кольори - данина естетиці техно і конструктивізму.
Пастельні відтінки - білий, беж, сірий, золотистий - використовуються в скандинавському стилі, модерні.
Ар-деко «любить» помітні кольори - чорний, синій, жовтий, червоний.
Вибір відтінку м'яких меблів залежить від розмірів приміщення. Як вибрати диван для маленької вітальні і не промахнутися? Маленька кімната візуально стане більшою і світлішою з 2- або 3-місцевим прямим диваном в світлих тонах. Уникайте строкатості, кислотних і темних кольорів, великих принтів. Для просторих приміщень всі дизайнерські обмеження знімаються.

Підбирайте диван для вітальні, керуючись відповідною колірною схемою:

монохром - стіни і диван в різних відтінках одного кольору;
нейтрал - мінімалістичний дизайн цілком в нейтральних тонах;
нейтральний диван плюс яскраві стіни/штори;
яскравий диван на загальному нейтральному тлі;
комбі - яскравий диван в оточенні яскравих стін.

Остання схема буде вдалою, тільки якщо добре продумати комбінацію. Вам допоможе дизайнерська «шпаргалка» - колірний круг Іттена. Нехитра система допоможе безпомилково підібрати диван для вітальні.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия