loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Як оновити диван без перетяжки: бюджетна реставрація

24 октября 2022

Що робити, якщо улюблений диван не такий «молодий і свіжий», як раніше? Можна міняти оббивний матеріал або купувати нові меблі. Але є простіші (і дешевші) варіанти. Дізнайтеся, як зробити меблі красивими недорого!

Коли оновлювати диван: основні ознаки
Будь-який диван з часом приходить в непридатність. Термін його експлуатації залежить від інтенсивності навантаження, якості матеріалів і т.п. Наприклад, єврокнижка, яку розкладають щодня, «постаріє» раніше за міцний кухонний куточок під чохлом. Ступінь старіння може бути різною:

витирання або критичне пошкодження оббивки;
просідання наповнювача, пошкодження матраца;
вихід з ладу розкладного механізму;
деформація, пошкодження каркаса;
моральне старіння.

Якщо оббивка витерлася або порвалася у багатьох місцях, перетяжка - те, що вам необхідно. Обійтися без неї не вийде - дірка «розповзатиметься», наповнювач швидко стане непридатним, а сидіти буде вкрай незручно. Але, якщо пошкодження незначні, можна зробити малий ремонт - зашити або закрити дірки аплікаціями.

У всіх інших випадках реставрація диванів перетяжки не вимагає. Якщо оббивка не ушкоджена, не вицвіла і може бути очищена, її не замінюють.
 
Коли можна обійтися без перетяжки
Проблеми з наповнювачем можуть бути декількох типів:

в матраці зламалася, вилізла пружина (або декілька);
продавився або розкришився м'який наповнювач;
наповнювач забруднений пахучими речовинами.
Проблемними місцями можуть стати не тільки сидіння або спинка. Можливо, доведеться додавати наповнювач в підлокітник.

Якщо старий розкладний механізм заїдає, не працює або скрипить, його можна полагодити або змастити. Це поверне меблям функціонал, не відіб'ється на їхньому зовнішньому вигляді. Ремонт простого механізму і мастило не потребують багато часу і коштів. Але якщо він складний, то лагодження може сягнути вартості нового дивана.

Частину проблем з каркасом також можна вирішити без заміни оббивки (і всього дивана). Якщо конструкція розбовталася (скрипить, хитається), її частини можна закріпити за допомогою болтів, куточків. Доступ до деяких частин каркаса можна отримати, не знімаючи тканину. Якщо її довелося видаляти, назад можна прикріпити степлером.

Як оновити старі меблі, якщо вони морально застаріли? Найпростіший приклад - надіти зверху чохол. Також можна зробити цікаві наволочки на диванні подушки або накинути улюблений плед.

Дрібний ремонт оббивки
Замаскувати дрібні дірки, порізи в домашніх умовах легко. Для цього знадобляться:

термотканини в колір оббивки, яку ви збираєтеся ремонтувати;
ножиці для вирізання латок з термотканини;
нитка, голка для пришивання латок;
праска для приклеювання термотканини.
Покроковий план ремонту:

уважно обстежте меблі, щоб знайти всі дефекти;
виріжте з термотканини заплатки потрібного розміру;
пришийте їх за допомогою нитки, голки;
випрасуйте для міцної фіксації.
Латки повинні бути більшими за дірку або поріз. Основне навантаження у скріпленні оббивного матеріалу з латкою припадатиме на припуски - ділянки, що виходять за розмір замаскованого дефекту. Якщо зробити їх занадто маленькими, латочка може відклеїтися або з'їхати, а оббивка під нею - порватися ще більше.

Це цікаво! За допомогою латок можна «освіжити» дизайн меблів. Якщо розташувати фігурні латки красиво, початкова тканина виглядатиме по-новому. В цьому випадку краще вибрати контрастний колір латочок.

Шкіряний диван ремонтується двома способами:

за допомогою латки зі шкіри того ж кольору;
за допомогою «рідкої шкіри».
В обох випадках ремонтовану ділянку потрібно попередньо знежирити, а після закінчення робіт - змастити.

Заміна поролону: умови
Поролон - довговічний еластичний матеріал, який довго не втрачає форму. Він не запилюється, не пліснявіє, тому дуже часто використовується в якості диванної набивки. Згодом він може втратити форму, звалятися або розкришитися (терміни залежать від якості матеріалу, умов експлуатації). Через це диван матиме неохайний вигляд. Поролон можна замінити, залишивши оббивку колишньою.

Основні принципи заміни поролону в м'яких меблях:

для навантаження до 90 кг використовується поролон стандартної жорсткості (маркується ST);
для навантаження від 90 кг використовується поролон підвищеної твердості (маркується ET);
застосовується новий цілісний матеріал, а не окремі шматки;
для спинки з підлокітниками використовуйте м'якіший поролон, ніж для сидіння;
в спальний диван кладеться шар поролону від 4 см завтовшки (на пружинні блоки);
якщо немає пружинного матраца та інших типів наповнювачів, шар поролону повинен бути не менше 10 см завтовшки;
для кухонних куточків використовується шар поролону 2-4 см (жорсткого) або 4-6 см (м'якого).
Якщо м'який наповнювач кладеться на пружинний блок, між ними можна вставити шар повсті. Щільний матеріал допоможе рівномірно розподіляти навантаження на матрац і вбереже поролон від продавлювання пружинами.

Заміна поролону: покрокова інструкція
Як оновити підлокітники дивана, його сидіння і спинку з допомогою заміни поролону:

Розберіть диван. Рекомендується зняти процес на фото або відео - ці матеріали пізніше допоможуть правильно зібрати конструкцію.
Зніміть подушки. Деякі чохли для подушок можуть бути на блискавці, а на деяких оббивку доведеться розпороти, щоб дістатися до наповнювача.
Зніміть елементи на фанерній підкладці. Кожна така частина забезпечена декількома кріпильними елементами.
Зніміть оббивку або відкрийте її край. Після цього видаліть весь поролон, що підлягає заміні.
Виріжте з нового матеріалу необхідні елементи. Як лекало використовуйте поролон, який ви дістали.
Встановіть новий поролон. Покладіть його на місце старого, притисніть і зафіксуйте новим кріпленням.
Поверніть оббивку на місце, зберіть диван. Під час роботи з поролоном оббивку можна повністю зняти, щоб випрати (якщо матеріал це дозволяє).
Рекомендується обробити щіткою виворіт оббивки, щоб видалити з неї шматочки старого поролону. За такою ж схемою можна оновити крісло.

Чохли, накидки
На диван можна накинути плед, розстелити великий шматок тканини або використовувати спеціально виготовлений чохол. У будь-якої тканині, яку ви кладете на меблі, є три основні функції:

захист від забруднень;
маскування дефектів;
оновлення стилю.
Чохли для диванів відмінно справляються із захистом від дрібного сміття, засалювання, шерсті, волосся, крапель і бризок, шматочків жирної їжі, пилу. Вони «беруть удар на себе», а основна оббивка не страждає.

Якщо диванна подушка, спинка або підлокітник невдало зашиті, чохол відмінно маскує всі недоліки. При використанні досить щільної тканини шви і заплатки будуть не відчутні.

Використання чохла - відмінна ідея, якщо ви хочете бюджетно оновити інтер'єр. Можна обшити меблі самостійно, замовити у майстра або купити готовий чохол в меблевому магазині. У будь-якому випадку, це буде дешевше за перетяжку дивана і його повну заміну.

Лайфхак: якщо ви любите часто міняти стиль кімнати, купіть або зробіть кілька різних чохлів. Змінюючи їх, легко підтримувати відчуття новизни і свіжості кімнати.

Як зшити чохол для дивана: покрокова інструкція
Щоб зробити хороший диванний чохол своїми руками, досить слідувати інструкції:

Визначте бажаний тип чохла. Він може бути відкритим (деякі частини видно) або закритим.
Підберіть тканину за кольором, типом і фактурою. Робіть упор на захисні властивості - бар'єрні функції, стійкість до стирання і вигорання, міцність. Матеріал не повинен викликати алергію, електризуватися.
Розрахуйте метраж. Виміряйте площину дивана, враховуйте необхідні припуски (по 10-15 см).
Продумайте систему стяжок і кріплень. Можна використовувати зав'язки, кнопки, гудзики, блискавку, магніти і т.д.
Розкроїть і зметайте чохол. Приміряйте його перед зшиванням на машинці, щоб внести необхідні правки.
Зшийте чохол на машинці. Зазвичай він збирається в єдиний виріб, але бувають і роздільні моделі.
Скільки чохлів краще зробити? Оптимальний вибір - 3 штуки:

святковий - для особливих подій і урочистостей;
звичайний - для повсякденного використання;
змінний - на випадок екстреної заміни повсякденного чохла.
На сидінні кухонного куточка можна зробити кілька м'яких прямокутних подушок з поролоном. Якщо вдома є маленькі діти і домашні тварини, чохол варто робити закритим і дуже щільним (для захисту від олівців, фарб, дитячого харчування, шерсті, кігтів і зубів).

Як краще оновлювати диван
Чи варто займатися ремонтом самостійно? Можливо, простіше оплатити послуги професіоналів або замінити меблі. Перед початком ремонту переконайтеся, що на нього не піде занадто багато ресурсів. У витрати входять:

час на ремонт і прибирання;
час на роботу з меблями;
вартість матеріалів та інструментів;
вартість і доставка додаткових деталей.
Якщо дивану потрібна серйозна чистка, сюди ж слід включити послуги клінінгової компанії або вартість професійного обладнання. Але покупкою або пошиттям чохла варто займатися навіть в тому випадку, якщо ви купуєте новий диван. Він буде захищений з самого початку, набагато довше не потребуючи ремонту або оновлення.

Привести в пристойний вигляд можна практично будь-які меблі. Це можна зробити вдома, своїми силами. Врятуйте улюблений диван - поновіть його, і він радуватиме вас відмінним станом ще довгий час.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия