loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Тонкощі розташування меблів

06 декабря 2022

Як правильно розташувати диван у вітальні – це питання рано чи пізно доведеться вирішувати кожному, незалежно від того, чи є він мешканцем радянського гостинку, двоповерхових апартаментів у новобудові чи приватного будинку.

Диван – невід'ємна та головна частина затишного інтер'єру вітальні. На ньому можна розмістити гостей, влаштуватися для відпочинку під пледом біля каміна або телевізора. А іноді – це основне спальне місце у будинку.

Диван у вітальні
Єдиних «рецептів» розміщення дивана в приміщенні немає, але кілька моментів при розміщенні меблів слід враховувати. Насамперед – розмір та форму приміщення.

Кутовий диван непогано впишеться в приміщення, якщо розмістити його біля довгої стіни. Такий вид м'яких меблів також можна застосувати і для зонування кімнати, розташувавши його в будь-якій точці. Цей варіант підійде для просторих віталень, поєднаних із кухонною зоною.

Важливо не забувати, що не у кожної моделі дивана можна переставляти кут, найчастіше їх випускають із лівим або правим кутом.

Класичний (прямий) диван можна розмістити біля стіни або у центрі вітальні. Якщо він трансформуватиметься в місце для сну (що часто буває в наших квартирах), варто враховувати конструктивні особливості. Коли диван оснащений механізмами на кшталт книжка, єврокнижка або дельфін, то для його «трансформації» потрібно трохи місця за ним. Якщо ж він має механізм типу французька розкладачка, акордеон або викочування, то буде розкладається вперед, і місця потрібно більше.

Якщо в конструкції м'яких меблів передбачені ніші або шухляди, розташуйте диван так, щоб до них був доступ.

Острівному дивану визначено розташуватися далеко від стін, адже до будь-якої з його сторін має бути вільний доступ. Для «хрущовки» – не варіант, а для просторої вітальні – цілком.

Якщо ви вирішили розташувати диван будь-якого типу не біля стіни, варто враховувати, що виробники нерідко використовують «чорнову» тканину для оббивки задньої частини. Цей момент слід враховувати ще під час замовлення.

Господарі нерозкладних моделей у більшості випадків будуть позбавлені такого головного болю. Такі дивани добре виглядають з будь-якої сторони, а також найкомпактніші.

«Взаємини» з іншими меблями
Диван точно не буде єдиними меблями в кімнаті. Тому важливо враховувати, як він потоваришує з іншими «мешканцями» – шафами, кріслами тощо, і куди їх поставити.

Рекомендуємо не ставити диван близько до шафи з дверцятами або міжкімнатними дверима, щоб не виникло труднощів з відкриттям. Рішенням у цій ситуації може стати і шафа-купе.

Декілька моментів слід враховувати власникам студій та смарт-квартир, які за допомогою дивана вирішили розділити зону відпочинку та кухню. Не варто ставити м'які меблі близько до зони приготування їжі. Також потрібно постаратися правильно розташувати холодильник – якнайдалі від спального місця, адже шум техніки завадить нормальному сну. При розміщенні дивана також варто забезпечити вільний доступ до столу, полиць тощо.

У дитячій диван слід розташувати подалі від корпусних меблів, столів тощо, щоб дитина не травмувалася. З цією метою слід вибирати дивани з м'якими підлокітниками.

Фантазії власників просторих віталень буде десь розгулятися. Так, можна розташувати навпроти один одного відразу два прямі дивани. Варіацій море – в одній кімнаті з диваном можна розмістити одне або кілька крісел, кушетку та туалетний столик тощо.

Обережно слід підходити до пристрою освітлення. Бра, підвісні люстри, торшери та інші предмети інтер'єру слід розмістити так, щоби не вдарятися про них. Те саме стосується і навісних полиць.

Багатьом сьогодні не чужі сміливі інтер'єрні та дизайнерські рішення – на кшталт розташування дивана спинкою до вікна. Рекомендуємо не ставити м'які меблі впритул до отвору, адже це може завадити відкрити вікно або штору.

Якщо відпочити на протягу ще можна, то постійно спати – сумнівне задоволення. Тому при розташуванні дивана слід врахувати повітряні потоки, причому від вікна, а й від кондиціонерів.

Ще один невід'ємний елемент простору кімнати - килим повинен фіксуватися основою дивана, щоб він не задирав при розкладці.

Диван та ТБ
Основних правил, як правильно розташувати диван щодо телевізора, лише два.

Перше – висота екрана від підлоги. Вона визначається в такий спосіб. Середина екрану повинна обов'язково знаходитися трохи нижче очей дорослої людини, що сидить. Для людей зростом від 170 до 185 см висота розташування середини екрану має бути не менше 80 – 90 см.
Друге правило – комфортна відстань від екрану до дивана. Для розрахунку цього параметра діагональ телевізора треба помножити на три. Якщо діагональ вашого ТБ становить тридцять два дюйми (близько 81 сантиметра), то помноживши цей параметр на 3, отримуємо приблизно 2,43 м.

Дивитись телевізор лежачи – шкідливо, але з цією аксіомою можна посперечатися. Варто враховувати положення розкладеного дивана при його розміщенні щодо ТБ, якщо ви все ж таки зважилися порушити рекомендації лікарів.

Мінімізувати шкоду для зору допоможе підставка, за допомогою якої можна буде змінити положення телевізора та кут огляду.

Розташування у спальні
Дуже часто може виникнути питання – як розмістити диван та ліжко в одній кімнаті. Йдеться про однокімнатну квартиру, дитячу або спальні.

Найбільш поширений варіант інтер'єрного рішення – розмістити спинку дивана та узголів'я ліжка вздовж однієї стіни. При такому розміщенні буде доступне будь-яке спальне місце, але якщо кімната вузька, прохід може бути захаращений.

Ще один варіант, на який варто звернути увагу – розміщення довгої сторони дивана та спального місця ліжка вздовж однієї стіни. У такому разі ліжко не буде сильно захаращувати кімнату, але до одного зі спальних місць доступ буде ускладнений. Такий варіант непогано підійде для приміщень із нішами – саме туди слід поставити ліжко.

Варіант, який підійде для просторих приміщень – розташувати ліжко «островом», а диван поставити біля стіни. У просторій спальні можна поставити невеликий диван або кушетку, на такі меблі зручно складатиме подушки, сісти біля туалетного або журнального столика.

Для поділу зон, де знаходяться диван та ліжко, є кілька способів:

штора;
стаціонарна чи розсувна перегородка;
шафа або стелаж;
низькі меблі.

Інф. ddn.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия