loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Як вибрати ліжко – 8 порад від фахівців

13 декабря 2022

Порада 1 – Звертайте увагу на розмір ліжка

Ліжко як і будь-які інші меблі в будинку - дуже індивідуальні і повинні відповідати зростанню тих, хто нею користуватиметься. Звичайно, складно вибрати ложе, що ідеально підходить кожному з членів сім'ї, але є одне універсальне правило, яке дозволить вам комфортно користуватися виробом:

Краще замовити найбільше ліжко, яке не заважатиме пересуванню в кімнаті, ніж маленьке.

Кілька простих принципів, яких варто дотримуватись при виборі розміру ліжка:

Розміри виробу не повинні сковувати вас, коли ви спите.
Навіть розмір односпального ліжка варто підбирати із запасом – не 80, а наприклад 100 см.
Півторне ліжко в середньому має ширину від 100 до 150 сантиметрів, тому сміливо можна брати 150 сантиметрів.
Двоспальні ліжка краще брати з шириною 180-200 см, що забезпечить максимально комфортний сон.
При виборі ширини ліжка керуйтеся правилом ергономіки – якщо людина, яка відпочиває на своїй половині, може вільно закинути руки за голову і при цьому не створить незручностей поруч лежачій людині, тоді ця ширина цілком прийнятна. У випадку з односпальним ліжком - лікті людини, що лежить на ліжку, не повинні звисати по краях і крім того з боків повинно залишатися ще трохи місця.

Для того, щоб довжина ліжка не доставляла вам незручностей, найкраще купити ліжко на замовлення – так ви зможете отримати габарити, що найбільш підходять вам. Стандартна довжина складає 190 сантиметрів, проте її вистачає не всім. Фахівці рекомендують купувати ліжка на 10-15 сантиметрів більше за ваш зріст.

Якщо ви вибрали велике ліжко, переконайтеся, що між ним та іншими об'єктами або стінами залишається не менше 70 сантиметрів вільного простору для проходу. Як показує практика, прохід менше 70 сантиметрів завширшки створює значні незручності.

Крім ширини та довжини ліжка, має значення також її висота. Лягати та вставати з ліжка вам має бути зручно. При цьому слід врахувати вік людини, якій купується виріб – молодим людям цілком підійдуть низькі ліжка, а ось старшим людям варто звернути увагу на високі вироби або навіть ліжка подіуми.

Що треба знати при виборі розміру ліжка?

Як вибрати висоту ліжка? Дуже просто - ідеальним варіантом буде ложе, верхній край матраца якого на одному рівні з вашими колінами або навіть трохи вище.

Порада 2 - Вибирайте найбільш ергономічну форму

Сьогодні на ринку представлені ліжка найрізноманітніших форм. Однак, чи всі вони однакові зручні? Спробуємо розібратися.

Найкраще зупинитися на ліжку традиційної прямокутної форми, яка не тільки зручна в експлуатації, а й гармонійно впишеться в інтер'єр. У той же час екзотичні форми (круглі, у вигляді серця або овальні) з часом призведуть до появи багатьох проблем - від питань з підбором постільної білизни до зручності прибирання приміщення.

Порада 3 – Зверніть увагу на якість складання каркаса ліжка

Основою будь-якого ліжка є її каркас і від якості його збирання залежить довговічність виробу. Каркас складається з наступних основних елементів: опори (на ніжках або без них), царги (бічних панелей), спинка та нога (опціонально). На ринку сьогодні представлені два основних типи каркасів: з двома спинками та бічними панелями, а також із чотирма панелями та спинками (останній варіант розташовується на ніжках або на подіумі).

На те, як довго прослужить вам ліжко, безпосередньо впливають якість матеріалів та складання. Щоб уникнути скрипу та нестійкості конструкції, вибирайте моделі, каркас яких виконаний з натурального дерева та зібраний відповідно до правил ергономіки. Вкрай не рекомендуються ліжка з ДВП і ДСП, тому що вони дуже швидко починають скрипіти і розсипатися.

Наприклад, Delavega при виготовленні каркасів використовується буковий брус, а елементи царги кріпляться рівно під 45 градусів для забезпечення максимальної міцності виробу. Крім того, в моделі з підйомним механізмом і ящиків для білизни ставляться додаткові ребра жорсткості, що гарантують цілісність каркаса навіть при підвищених навантаженнях.

Не зайвим буде звернути увагу на основу. Як правило, варіанти з опорними спинками стійкіші і надійніші, ніж ліжка на ніжках. Також моделі без ніжок довговічніші, ніж з ніжками, а ще в них можна встановити підйомний механізм і ящик для білизни.

Порада 4 – Основа ліжка має значення

Як вибрати ліжко в спальню, яка прослужить вам довгі роки без нарікань? Відповідь проста - при покупці обов'язково зверніть увагу на основу. Від якості основи ліжка залежить зручність експлуатації цього виробу взагалі. Давайте більш детально подивимося на його елементи.

Як правило, всі сучасні ліжка як основа використовують спеціальну конструкцію з так званими ламелями або гнучкими планками, на яких розташовується спальний матрац. На ринку можна побачити ламелі з дерева чи пластику, проте фахівці рекомендують саме дерев'яні ламелі – вони міцні та досить гнучкі.

Як вибрати ліжко з ламелями?
Як було зазначено вище, ламелі краще вибирати з деревини (берези чи бука), оскільки пластикові варіанти дуже недовговічні. Чим більше ламелей буде в основі вашого ліжка, тим краще. Мінімально допустимою кількістю ламелів для односпального ліжка є 15, а для двоспального – від 30 штук. Відстань між планками не повинна перевищувати ширину однієї ламелі.

На відміну від жорстких або м'яких металевих решіток або основ з листового матеріалу, ламелі є найбільш практичним варіантом з вільною вентиляцією. Їхня довговічність дозволить вам без проблем користуватися ліжком 10 і більше років.

Порада 5 - Вибирайте для спальні ліжко зі спинкою

Взагалі визначаючись із необхідністю спинки або узголів'я вашого ліжка, вам потрібно чітко уявляти, де воно стоятиме. Якщо ліжко розташовуватиметься впритул до стіни, то без уголів можна обійтися. У решті випадків голова необхідна.

Останнім часом трендом стало прикрашати стіну навколо спинки ліжка або перетворювати її на стінову панель. Важливо, щоб узголів'я ліжка було не тільки красивим, а й функціональним, надійним і зручним. Ви часто його використовуватимете під час читання книг або перегляду кінофільмів. Окрема перевага має спинки ліжок з невеликим нахилом, на якому буде зручно лежати.

Порада 6 – Стиль ліжка має поєднуватися з інтер'єром

Сьогодні покупцям доступні тисячі варіантів ліжок, виготовлених у різній стилістиці. І це значно ускладнює вибір, адже не так просто зрозуміти який стиль ліжка підійде саме вам.

Дизайнери рекомендують насамперед звернути увагу на загальну стилістику інтер'єру та підбирати м'які меблі відповідно до кольорів та загального стилю приміщення.

Декілька секретів вибору ліжка в залежності від стилістики вашої кімнати:

Для стилю мінімалізм або хайтек хорошим вибором будуть низькі ліжка без ніжок або на невеликому подіумі.
Для класичної, сучасної стилістики інтер'єру або етно відмінно підійдуть ліжка зі шкіряною спинкою.

Порада 7 - вибирайте ліжко з матрацом середньої жорсткості

Якість спального матраца багато в чому визначає комфорт вашого відпочинку. І щоб вибрати матрац, який підходить саме вам, доведеться заглибитись у вивчення великого асортименту моделей, представлених сьогодні на ринку.

Як наповнювачі для сучасних матраців сьогодні використовуються пінополіуретан, латекс або пружини. У поодиноких випадках можна знайти навіть вату.

Особливість ортопедичного (або жорсткого) ліжка полягає в тому, що спальне місце зменшує навантаження на хребет і покращує кровообіг у тканинах. Це критично важливо для повноцінного відпочинку та здорового сну.

Клієнти меблевих магазинів, які віддають перевагу ліжкам з високими анатомічними якостями, починають день без болю в спині та дискомфорту в суглобах, що затекли.

Цей ефект досягається за допомогою незалежних пружинних блоків або індивідуального підбору декількох видів піни як наповнювач для безпружинних матраців.

Від лікарів можна часто почути, що спати на твердій поверхні – корисно. Але чи для всіх це твердження є справедливим? І чи може нашкодити здоров'ю м'яке ліжко?

3 принципи підбору спальної поверхні
При виборі ліжка з підйомним механізмом необхідно брати до уваги три умови: вік, вага, наявність хронічних захворювань хребта.

Ліжко з підйомним механізмом Delavega K53 (Київ)

Якщо ви вирішили вибрати ліжко з підйомним механізмом, слід врахувати кілька важливих критеріїв, від яких залежить функціональність і довговічність експлуатації ліжка:

Якісний підйомний механізм - основа конструкції. Найбільш зручні в експлуатації газові амортизатори, що дозволяють без особливих зусиль підняти навіть каркаси з масивними ортопедичними матрацами. Надійність і термін служби газових амортизаторів значно перевищує показники механізмів, що працюють на основі пружин або петель.
Каркас - важливий елемент будь-якого ліжка. Каркаси з недорогих матеріалів швидко зношуються, але при використанні надійних елементів конструкція прослужить протягом довгих років. У якісних ліжках для виготовлення каркаса використовується дерево, водостійка фанера та посилені болтові з'єднання, що забезпечують підвищену міцність.
Дно короба - елемент ліжка, на який припадає велике навантаження. Дно білизняного ящика має бути виготовлено з міцної фанери, що дозволить уникнути його провисання при наповненні речами. Існує думка, що зберігати постільну білизну в осередках під ліжком не гігієнічно через скупчення пилу. Але білизняний ящик з посиленою конструкцією абсолютно захищений від попадання пилу, як і будь-який комод або шафа.
Усі моделі можна розділити на кілька категорій:

м'які ліжка;
середньо-м'які;
нейтральні;
середньо-жорсткі;
тверді ліжка.

Вони враховуються анатомічні особливості, медичні показання та особисті переваги покупців.

М'яке ліжко - для поважного віку
Жорсткість ліжка, що рекомендується, назад пропорційна віку. Чим менше років – тим вищий показник твердості.

Дітям від народження до року краще спати на рівній твердій поверхні. Це тим, що немовлята сплять 12-14 годин на добу і майже завжди на спині. Щоб не було прогинання та викривлення ще незміцнілого хребта, потрібна міцна підтримка, при якій навантаження посідає плечі та стегна. Ідеальним вибором матраца для дитячого ліжка стане кокосовий мат або тонкий матрац із гіпоалергенної кокосової койри.
Від року до трьох років кістяк дитини зміцнюється м'язовим каркасом. Малюк починає спати на боці. Він активно повертається уві сні, перевертається і навіть іноді повзає вночі. Тому для здорового сну можна використовувати топер товщиною 2-2,5 см або матрац із жорсткого пінополіуретану (ППУ).
Для дошкільника та школяра молодших класів вже можна купити ортопедичний матрац із еластичного латексу або піни помірної жорсткості. Він забезпечує витяжку хребта під час сну. Але слід пам'ятати, що поверхня повинна мати відкриті осередки для хорошої повітропровідності.
Для підлітка 14-18 років підбирається такий самий матрац, як і його батьків. Мабуть, єдиним нюансом, який слід звернути увагу - це матеріал чохла. Вибирайте те, що легко чиститься і витримує часті прання.
Дорослі люди вже підбирають ліжка, зважаючи на свої індивідуальні особливості. Якщо немає хронічних захворювань і зайвої ваги, перевагу краще віддати наповнювачам з ефектом пам'яті нейтральної або середньої жорсткості.
Для людей похилого віку оптимальним вибором стане м'яке ліжко. Кістки скелета після 60 років стають крихкими, а суглоби втрачають об'єм хрящової тканини та стають малорухливими. Болі в різній частині скелета стають постійними супутниками старих людей. Сон на твердій поверхні може спричинити проблеми з міжхребцевими дисками. Тому, якщо ви хочете подарувати батькам-пенсіонерам двоспальне ортопедичне ліжко, то ваш вибір – м'яке ліжко із підйомним механізмом.
Жорстке ліжко - для худорлявих людей
Якщо вибір ліжка обумовлений особливостями маси тіла, то дотримуйтесь принципу: "Чим менше - тим твердіше!"

Яке ліжко вибрати, якщо ваша вага не перевищує 60 кг? В цьому випадку варто вибрати жорстке ліжко.
Клієнтам вагою від 60 до 85 кг ми радимо набувати нейтральних спальних місць.
Вага від 85 до 95 кг – вагома причина, щоб підібрати середньом'який матрац.
Покупці з надмірною масою тіла почуваються комфортно на м'яких ліжках. Матраци, які пропонує Delavega, витримують навантаження до 140 кг на одне спальне місце.
Але пам'ятайте, що м'якість місця для сну визначається неправильно суб'єктивно. Для повних людей матраци середньої жорсткості будуть відчуватися як м'які через підвищений тиск тіла на поверхню.

Проблеми опорно-рухової системи
Залежно від локалізації хворобливих явищ вибір ортопедичного ліжка із підйомним механізмом наступний:

При болях у поперековому відділі не можна купувати ліжко із жорстким матрацом. Простір під попереком повинен бути заповнений еластичним наповнювачем, щоб не перенапружувати м'язи в цій галузі. Краще, якщо піна буде м'якою, щоб не пережимати судини та не порушувати циркуляцію крові.
При захворюваннях грудного відділу (м'язові спазми в області лопаток від тривалої роботи за комп'ютером, нестабільність хребта) оптимальним буде вибір матраців середньої твердості з ефектом пам'яті.
При сколіозі та остеохондрозі медичним показанням є ліжко із жорстким матрацом. Вона знімає навантаження з хребта, направляючи її в область стегон та лопаток.
Переваги Magniflex для ліжок ортопедичних
Матраци, виготовлені в Тоскані, мають 9 міжнародних сертифікатів, що підтверджують якість, безпеку та комфорт товару. За півстоліття свого існування Магніфлекс знайшов покупців у 99 країнах світу. На виробах італійського бренду спить майже 35 мільйонів людей.

Інженерами італійської компанії розроблено унікальні технологічні матеріали:

легкий Memoform із відкритих осередків високої щільності;
Eliosoft із натурального латексу для м'яких ліжок;
пружний Memory з ефектом пам'яті;
мікропористий ELIOCEL з антисептичними властивостями;
еластичний Aquabreeze, що зберігає тепло тіла.

Комбінація різних видів піни в одному виробі дозволяє виготовляти ортопедичні ліжка з підйомним механізмом будь-якої конфігурації для найвибагливіших клієнтів. А система Dual дозволяє регулювати жорсткість спального місця для кожного партнера індивідуально.

У Delavega завжди можна вибрати ліжко з ортопедичним матрацом, ціна на яке залежатиме від розмірів та оббивки, яку ви оберете в каталозі.

Порада 8 – Ліжко з підйомним механізмом та ящиком для білизни заощадить місце в інтер'єрі

Як вибрати ліжко з підйомним механізмом, яке прослужить вам довгі роки? Якщо ви вже замислювалися про придбання статусного предмета інтер'єру, який принесе у ваш будинок затишок і комфорт, вам варто вивчити, яким має бути ліжко для створення неповторної атмосфери в спальні.

Щоб підйомне ліжко прослужило максимально довго, важливо придбати меблі високої якості, пред'являючи суворі вимоги при виборі. Якісні ліжка з підйомним механізмом від компанії Делавега – це завжди практичність та ергономічність у поєднанні з дизайном, який завжди можна оформити на власний смак.

Механізм та ящик для білизни
Двоспальне ліжко з підйомним механізмом та ящиком для зберігання білизни – продумане рішення для економії простору у сучасних квартирах. Подібний предмет меблів виділяється підвищеною функціональністю, одночасно виступаючи місцем для відпочинку та сну та місцем, в якому можна зберігати велику кількість речей.

Навіщо ми купуємо підйомне ліжко з ящиком для білизни? Насамперед для значної економії місця у кімнаті. У таке ліжко можна скласти необхідні речі та постільну білизну, тим самим звільнивши корисний простір в інтер'єрі.

Ліжко Delavega з підйомним механізмом та ящиком для білизни

Конструкція включає три основні елементи, які повинні відповідати найвищим критеріям якості: місце для сну з матрацом, короб для зберігання, підйомний механізм. Від надійності кожного з елементів залежить не тільки комфорт та зручність в експлуатації, а й термін служби всієї конструкції.

В основі ліжка з механізмом знаходиться порожнистий короб, який призначений для зберігання постільних речей та інших речей. Скринька для білизни по площі дорівнює спальному місцю, тому характеризується великою місткістю.

Підйомний механізм відповідає за підвищення спального місця для отримання доступу до вмісту короба. За наявності якісного механізму достатньо потягнути за ручку або спеціальний ремінь, доклавши мінімальні зусилля, щоб відкрити ящик для білизни.

Підйомним механізмом можуть бути оснащені як стандартні двоспальні моделі, так і односпальні варіанти, а також дитячі та підліткові ліжка. Довжина матраца зазвичай становить 200 см. Наявність механізму не обмежує можливості індивідуального дизайну. Тому при необхідності механізмом можуть бути обладнані моделі з нестандартними габаритами, які виготовляються на замовлення.

Зібрати ліжко із підйомним механізмом досить просто. У Delavega клієнтам доступна послуга безкоштовної доставки та збирання по Києву, тому вам не доведеться думати про те, як зібрати ліжко. Довірте це завдання професійним збирачам.

Якщо ви вибрали ліжко з підйомним механізмом, слід врахувати декілька важливих критеріїв, від яких залежить функціональність та довговічність експлуатації ліжка:

Якісний підйомний механізм – основа конструкції. Найбільш зручні в експлуатації газові амортизатори, що дозволяють без особливих зусиль підняти навіть каркаси з масивними ортопедичними матрацами. Надійність та термін служби газових амортизаторів значно перевищує показники механізмів, що працюють на основі пружин чи петель.
Каркас – важливий елемент будь-якого ліжка. Каркаси з недорогих матеріалів швидко зношуються, але при використанні надійних елементів конструкція прослужить упродовж довгих років. У якісних ліжках для виготовлення каркасу використовується дерево, водостійка фанера та посилені болтові з'єднання, що забезпечують підвищену міцність.
Дно короба – елемент ліжка, на який припадає велике навантаження. Дно ящика для білизни повинно бути виготовлене з міцної фанери, що дозволить уникнути його провисання при наповненні речами. Існує думка, що зберігати постільну білизну в осередках під ліжком не гігієнічно через скупчення пилу. Але ящик для білизни з посиленою конструкцією абсолютно захищений від попадання пилу, як і будь-який комод або шафа.

Інф. delavega.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия