loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

М'який диван або жорсткий: який вибрати диван для сну?

30 декабря 2022


При покупці дивана слід оцінювати розміри та дизайн дивана, який повинен максимально гармонійно вписуватися в навколишній інтер'єр, а також експлуатаційні параметри конструкції.

Замислюючись, який диван для сну краще - м'який чи жорсткий, ми підсвідомо звертаємо увагу на його зручність. У кожного з нас свої власні критерії комфорту, але в підсумку всі характеристики зводяться до визначення підходящої жорсткості наповнювача. Спробуємо розібратися, як підібрати оптимальну жорсткість дивана.

М'який або жорсткий диван? Від чого це залежить
В ролі підстави для будь-якого дивана (м'якого чи жорсткого) виступає наповнювач, який має певну пружність і жорсткість. Наповнювачем заповнюють сидіння, спальне місце, спинку, подушки та підлокітники диванів. Існують різні типи наповнювачів, серед яких є як м'які, так і тверді матеріали. Застосування різних типів наповнювачів дозволяє пропонувати дивани з різною жорсткістю.

Багато фабрик м'яких меблів надають послугу підбору наповнювача. Перш ніж вибрати кутовий диван або пряму модель, ми рекомедуємо відвідати салон і спробувати наповнювач дивана на жорсткість.

Взагалі до питання, як вибрати диван, потрібно підходити дуже серйозно, вивчивши основні експлуатаційні параметри та підібравши відповідний дизайн.

Перш, ніж вирішити, який диван вибрати, слід визначитися з основними варіантами:

Прямий - найпоширеніший варіант для вітальні. Його можна поставити в центрі кімнати або біля стіни. На дивані стандартного розміру може комфортно розміститися 3 людини. Моделі, що не розкладаються, зазвичай мають компактні габарити, тому оптимально підходять для приміщень невеликих розмірів. Якщо ж ви думаєте над тим, як вибрати диван для сну, то можна підібрати пряму модель з відповідним механізмом трансформації. Врахуйте, що довжина спального місця повинна на 50 см перевищувати ваш зріст.
Якщо вас цікавлять кутові дивани. В асортименті представлені лівосторонні та правосторонні моделі, на яких можуть поміститися 4 і більше осіб.
Розмірковуючи, як вибрати хороший диван, варто також звернути увагу на модульні моделі. Це справжній конструктор, який можна перетворити в прямий або кутовий диван легким переміщенням пуфа.
Напівкруглі дивани - ексклюзивні моделі, які ідеально виглядають в просторих кімнатах, оформлених в сучасному або класичному стилі. Важливий нюанс - такі меблі рідко бувають розкладними.

Можна виділити кілька важливих критеріїв, які враховують при вирішенні питання, який диван вибрати для вітальні:

Розміри безпосередньо впливають на можливість вибору тієї чи іншої моделі для певного приміщення. Спочатку подумайте, де диван буде стояти. Фахівці рекомендують крейдою на підлозі відзначити передбачувану площу і подивитися, скільки місця він займе. З точки зору ергономіки для вільного переміщення по кімнаті відстань між диваном і стіною повинна становити не менше 40 см, між диваном і кріслами - 30 см.
Перед тим, як вибрати кутовий диван або пряму модель, визначтеся, вам потрібна м'яка або жорстка модель. Якщо турбують болі в спині або планується покупка дивана для щоденного сну, варто підібрати варіант з ортопедичним ефектом. Якщо диван купується для перегляду фільмів, можна звернути увагу на м'які, низькі та глибокі моделі, на яких зручно сидіти.
Визначтеся з кількістю посадочних місць. Прямі дивани зазвичай призначені для трьох осіб. Але за рахунок вузьких підлокітників замість широких або їх відсутності кількість посадочних місць може бути збільшено. Якщо ж дозволяють розміри кімнати, який кутовий диван краще вибрати замість прямого, щоб розмістити всю сім'ю, залежить тільки від ваших особистих переваг.

Щоб зрозуміти, який диван хороший, визначитеся з метою його покупки. Якщо диван потрібен для проведення часу з сім'єю та друзями, можна підібрати нерозкладну модель. Якщо ж ви думаєте, як вибрати диван для щоденного сну, вивчіть основні механізми трансформації:

Дельфін - надійний механізм, в якому друге спальне місце знаходиться в висувній платформі.
Книжка - сидіння піднімається до клацання, а спинка набуває горизонтального положення, після чого сидіння опускається, утворюючи місце для сну.
Єврокнижка - простий і зручний механізм, в якому сидіння витягується вперед, а спинка пересувається на його місце.
Акордеон передбачає підняття сидіння, яке потрібно потягнути на себе, щоб механізм випростався, перетворившись в рівне та зручне місце для сну.

Вибираючи диван для офісу або для будинку, звертайте увагу не тільки на його розміри, функціональність і дизайн. Такі параметри, як матеріал каркаса, оббивка та наповнювач, безпосередньо впливають на можливість довговічної експлуатації меблів.

Каркас - це основа, до якої кріпиться наповнювач і оббивка. Фахівці, що відповідають на питання, як правильно вибрати диван, стверджують, що оптимальний матеріал для каркаса - міцний, довговічний і екологічно чистий дерев'яний брус. Матеріал найчастіше використовують для виготовлення якісних диванів в класичному стилі.

Як вибрати диван для сну та для щоденного відпочинку, щоб він прослужив максимально довго, забезпечуючи достатній рівень комфорту ?! Визначтеся з наповнювачем. Оптимальний варіант - ортопедичні диванні наповнювачі, які відрізняються тривалим терміном служби, витримують велику вагу, забезпечуючи рівну поверхню для сидіння та для сну.

Оббивка - це та частина дивана, на якій ні в якому разі не можна економити. Саме оббивці доведеться випробувати на собі всі складності «диванного» життя, починаючи від кігтів домашніх тварин, закінчуючи розлитим кави. Оббивка з стійкою до зношування тканини зі спеціальним просоченням, що перешкоджає всмоктуванню рідин і утворення плям - самий практичний вибір з точки зору поєднання ціни та якості.

Якщо ви вирішили підібрати м'який диван в кімнату, визначте, який наповнювач для дивана найбільш підходящий. Попитом користується кілька видів наповнювачів:

Поролон - бюджетний матеріал, товщина якого на сидінні зазвичай становить до 14 см, на підлокітниках - до 4 см. Такий диван буде м'яким і зручним, але матеріал погано тримає форму, продавлюється від великої ваги, має невеликий термін служби до 4-5 років.
Латекс - матеріал, який підлаштовується під вигини тіла, легко повертаючись в початкове положення за рахунок своєї пружності. Застосовується для виготовлення ортопедичних меблів.
Струттофайбер - міцний, пружний зносостійкий матеріал, виготовлений з пресованих натуральних і синтетичних волокон. Забезпечує хорошу підтримку тіла для лежачої людини та високий рівень комфорту.
Пінополіуретан також має невисоку ціну, але на відміну від поролону більш довговічний. Однорідний матеріал має високу щільність, швидко відновлює форму після навантаження.

Комфортний диван - питання індивідуальне
На початку ХХ століття відома меблева фабрика «Амбрасон» мала в штаті таку посаду, як «лежак». Працівник повинен був лежати на кожній моделі диванів, перевіряючи їх на зручність і м'якість для знаходження недоліків у виробах. До речі, оплачувалася робота «лежаків» не гірше, ніж старання інших співробітників фабрики.

Дійсно, вибираючи будь-який сучасний диван, ми задаємося питанням, чи повинен він бути м'яким або жорстким. Однозначну відповідь на це питання дати дуже складно, адже у кожної людини свої переваги. Хтось завжди вибирає м'який диван, повністю занурюючись в його основу. Ті, хто люблять відчувати надійну опору, вибирають жорсткі дивани.

Докладно розбираючи поради щодо вибору дивана, все ж можна дати одну невелику рекомендацію - чим жорсткіше диван, тим довше він прослужить. Тривалий термін служби досягається завдяки статичному стану та відсутності напруги при сидінні. Але є й інші не менш важливі фактори, що впливають на вибір оптимальної жорсткості. Один з найважливіших факторів, з урахуванням якого ми вибираємо м'який або жорсткий диван - чи буде це диван для сну або для посиденьок у вітальні.>

Диван для вітальні
Дивани для вітальні, передпокою та кухні зазвичай відрізняються більш твердим наповнювачем і щільною зносостійкою оббивкою. Якщо ви не знаєте, як вибрати диван у вітальню, варто врахувати, що диван, для виготовлення якого використовуються якісний пінополіуретан, стане оптимальним варіантом за рівнем жорсткості та прослужить протягом тривалого часу, забезпечуючи максимальний комфорт.

Диван для сну
Спочатку диван не був призначений для сну, і ми говоримо про це всім нашим замовникам - для комфортного нічного відпочинку бажано придбати зручне ліжко з ортопедичним матрацом. Але не завжди є можливість окремо купити диван для вітальні та ліжко для спальні. У таких випадках, вибираючи диван для щоденного сну, варто бути особливо уважними.

Незважаючи на досягнення меблевої промисловості, будь-який механізм обмежує дизайн і ортопедичні властивості.

наявність зручного спального місця в порівнянні з іншими механізмами трансформації;
стійку основу;
легкий і зручний процес трансформації без необхідності попереднього відстібання подушок.

Каркас механізму виробляється зі сталевих труб. Матрац закріплюється на підвісі, виготовленому з дерев'яних ламелей і еластичних ременів. У процесі трансформації каркас і складений матрац витягуються і розгортаються, перетворюючись в незбиране, рівне та зручне спальне місце. Як правило, розкладний диван порівняно з нерозкладними моделями має менший термін служби та нижчі ергономічні показники, тому ми можемо порекомендувати розкладний диван для сну з механізмом трансформації лише як компромісний варіант.

Диван для дитячої
Замовляючи диван в дитячу, варто вивчити його ортопедичні властивості, адже незміцнілий опорно-руховий апарат дитини легко піддається негативному впливу через неправильне положення під час сну.

Інф. delavega.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия