loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Вибираємо колір м'яких меблів - на що слід звернути увагу?

14 марта 2023

Колір м'яких меблів в етнічному стилі - як оформити спальню?
Якщо, вибираючи предмети обстановки та аксесуари, ви орієнтуєтеся на національні традиції, культуру та самобутність, то ви дотримуєтеся етно-напрямку.

Існує більше 20 стилів, що мають свої характерні особливості. Фольклорний жанр в облаштуванні приміщення складається з декількох складових:

колір м'яких меблів;
геометрія шаф, столів і стільців;
матеріали;
освітлення;
візерунки та обробка;
інтер'єрні деталі й атрибути.

Розглянемо найпопулярніші етно-напрямкі в оформленні спальні з точки зору вибору кольору м'яких меблів в загальному інтер'єрі.

Американський стиль
Особливість цього стилю - свобода та функціональне розмежування простору. Для оформлення підійде кімната площею від 35 кв. м. з високими стелями та панорамними вікнами. В американських спальнях часто є прямий вихід в ванну кімнату.

Меблі: масивні. Використовуються окремі зони відпочинку з телевізором, важкі крісла та журнальні столики. Відповідати жанру будуть комоди, вбудовані шафи та широкі приліжкові тумбочки.

Матеріали: натуральне дерево, шкіра, метал.

Освітлення: точкове. Торшери, бра та підвісні світильники беруть участь в зонуванні кімнати на функціональні ділянки.

Кольори меблів: темні відтінки коричневого для шаф і столів. Для оббивки м'яких меблів підбираються кольори світло-сірих, кавових, пісочних відтінків.

Принти та орнаменти: однотонні тканини, широка смужка, «перець з сіллю», (малюнок у вигляді дрібних цяток темного та світлого кольору, що утворюється переплетенням ниток), принт "Пепіта" або "куряча лапка".

Ліжко для американської спальні повинно бути широким, на низьких, стійких дерев'яних ногах. Площа кімнати дозволяє встановити кілька вбудованих шаф, тому підйомний механізм в цьому випадку не актуальний. Щоб узголів'я не вибивалося із загального напрямку, воно повинно бути об'ємним. Доречно використання каретної стяжки та піковки.

Вибрати сіре ліжко з високим узголів'ям можна в магазині Delavega у Києві або у її офіційних представників в інших містах України.

Англійський стиль
Стиль Туманного Альбіону - це прагматичність і респектабельність. Англійський будинок не відрізняється великими розмірами: кімнати (виключаючи столову) займають не більше 20 кв. м. Там невисокі стелі та вузькі вікна. Стіни частіш за все прикрашають дерев'яні панелі, а підлогу - натуральний паркет.

Меблі: компактні, з округлими м'якими лініями. Підбирайте невисокі шафи, маленькі приліжкові пуфи як місце для відпочинку або вузькі стільці з високою спинкою. Зупиняйте вибір на натуральному дереві. Навіть дзеркало в спальню краще вибрати в рамі з дуба або горіха.

Матеріали: натуральне дерево, шерсть, твід, бавовна, фарфор, кришталь.

Освітлення: підвісна люстра з декількома ріжками та маленький нічник біля ліжка.

Кольори меблів: кедр, вишня або морений дуб для корпусних меблів. Якщо ви не впевнені, якого кольору мають бути м'які меблі в англійському стилі, вибирайте приглушені відтінки зеленого, бордового, синього та капучіно. В цьому випадку візерунок важливіший за колір.

Принти та орнаменти. Домінуючий візерунок - клітина. Це може бути тартан (шотландка), "Принц Уельський" або "ромб Аргайл".

Ліжко. Ліжко для англійської спальні не може похвалитися великими розмірами. Тут доречне ліжко з підйомним механізмом, щоб заощадити житловий простір та отримати додатковий контейнер для речей. У такій кімнаті буде гармонійно виглядати модель з узніжжям.

Скандинавський стиль
Основний принцип такого стилю - зручність і довговічність. Він демократичний і дотримується мінімалізму з легким ретро акцентом. Завдяки лаконічності та простоти, він підходить і для приватних особняків, і для малогабаритних квартир.

Базові положення скандинавського жанру:

світлі кольори стін і підлоги;
яскравий колір м'яких меблів;
контрастні деталі;
великі вікна;
проста геометрія ліній;
декоративні рослини в горщиках.

Меблі: Полегшені меблі з натурального дерева з відкритими горизонтальними поверхнями. Доречні предмети обстановки з ротанга або плетеної лози. Перевага віддається ергономічності: ліжка-трансформери, кутові дивани, модульні шафи, етажерки, скляні журнальні столики.

Матеріали: натуральне дерево, льон, вовна об'ємної фактури, кераміка, прозоре скло.

Освітлення: складні світлові схеми. У такому інтер'єрі використовуються споти, світлодіодні стрічки для підсвічування, настільні та підлогові світильники з простим дизайном. Головний принцип - світла повинно бути багато. Такий підхід притаманний для всіх скандинавських країн, які живуть в умовах довгої північної ночі.

Кольори меблів. Оскільки такий інтер'єр передбачає білу основу, то її врівноважують яскравими деталями. Для корпусних меблів використовують венге та білий ясен. В якості кольору для м'яких меблів вибирають білий, малиновий, холодний блакитний або синій.

Принти та орнаменти. Скандинавський стиль любить монохром. Але його можна урізноманітнити традиційним принтом зі сніжинками, оленями, силуетами будинків. Гармонійно виглядатиме контрастний ретро-візерунок "курага" в стилі 60-х.

Ліжко: Ліжко для нордичної спальні повинно бути виконане в мінімалістичному стилі та мати підйомний механізм.

Замовити ліжко та інші м'які меблі для спальні за індивідуальними розмірами можна на сайті Delavega і в магазинах офіційних представників фабрики-ательє.

Середземноморський стиль
Стиль інтер'єру Італії, Греції та Кіпру поєднує в собі відсутність химерності рибальської хатини та красу античних палаців. Стіни з грубої штукатурки можуть бути прикрашені елегантною скляною мозаїкою, а коштовні портьєри замінюються білими дерев'яними віконницями. Тобто робиться акцент на комбінації простоти та розкоші.

Але головну роль у створенні середземноморського жанру грає колірна гамма та використання "морських" атрибутів: рибальських мереж, канатів, прикрас з мушлів і гальки. Колір м'яких меблів підбирається так, щоб вони були контрастними по відношенню до кольору стін і підлоги.

Меблі: полегшені меблі простої форми на довгих підставах. У такому інтер'єрі доречні лаконічні дерев'яні стільці та табурети з жорстким сидінням, крісла з ротанга, журнальні столики на високих ніжках. При виборі габаритних меблів перевага віддається білим вбудованим шафам, які не виділяються на тлі стіни. Узгоджуються з інтер'єром дзеркала в повний зріст без важких рам.

Матеріали: натуральне дерево, нешліфований камінь, мармур, батист, бавовна, світла кераміка, кольорове скло.

Освітлення. Вибрати люстру або торшер, який гармонійно впишеться в такий дизайн, складно. Найчастіше замовляють крафтові вироби з плафонами з дерева, соломи, мотузок. Італійці цінують природне освітлення квартир, тому проект передбачає наявність мансардних вікон, відкритих балконів і терас-лоджій. В якості освітлювальних приладів використовують приховану світлодіодну стрічку та точкові світильники. А люстри і бра виконують декоративну роль.

Кольори меблів. Середземноморський інтер'єр ґрунтується на поєднанні білого та синього. Для текстильного оформлення вибирають всі відтінки, які імітують море й небо. Тому, якщо ви не знаєте, який вибрати колір для м'яких меблів - зупиніться на сапфіровому, кобальтовому, блакитному, бірюзовому. Допускається також використання оливкового та м'ятного.

Принти та орнаменти. Типовий середземноморський малюнок - меандр. Це фризовий орнамент, утворений безперервною, зігнутою під прямим кутом лінією. Але доречними будуть також принти у вигляді луски або в стилі венеціанського скла.

Ліжко. Ліжко для середземноморської спальні підбирається з лаконічних моделей. Це може бути мінімалістичний варіант з підйомним механізмом або навіть ліжко-тахта в римському стилі. Головне - колір м'яких меблів; як його підібрати?- згадати всі відтінки, що викликають асоціацію з берегом моря.

Вибрати блакитне ліжко будь-якого розміру можна на сайті Delavega та в магазинах офіційних представників фабрики-ательє.

Кольорове рішення інтер'єру відображає атмосферу дому та душевний стан його господарів. Те, який тон ми вибираємо для повсякденного одягу, банного рушника або улюбленого крісла, говорить про нас більше, ніж слова.

Як вибрати колір дивана?
Психологи стверджують, що синій колір вибирають люди, які хочуть уповільнити ритм життя, обмежити потік інформації, що надходить, заглянути в себе. Зелений - бажаючі оновлення, руху до нових висот і знань.

А ось "сховатися" на бежевому тлі прагнуть ті, хто вважає, що вже всього досяг і більше не варто напружуватися.

Але цей принцип працює в обидві сторони. Якщо ви хочете щось змінити в своєму житті - поміняйте забарвлення навколишніх предметів. Адже емоційний і фізичний стан людини залежить від того, які кольори вона бачить щодня.

Але при цьому слід враховувати закони поєднуваних комбінацій.

Що таке "правила кола Іттена"?
У природі існує 3 основних кольори: жовтий, червоний та синій.

Решта (їх називають вторинними) виходять шляхом змішування перших між собою:

помаранчевий = червоний + жовтий;
зелений = синій + жовтий;
фіолетовий = синій + червоний.

Об'єднання основних і вторинних кольорів дає безліч відтінків.

Білого, сірого і чорного кольору в чистому вигляді в природі не існує. Ці кольори називають базовими або ахроматичними, і вони беруть участь в проектуванні інтер'єру в якості універсального доповнення, що підкреслює основну палітру. При цьому не має значення, яка частина інтер'єру виконана в базовому кольорі.

Перше правило кола Іттена говорить, що для створення ідеального оформлення приміщення необхідно використовувати мінімум 2 кольори і 2-3 поєднуваних з ними відтінка. При цьому один з кольорів повинен бути основним, другий - вторинним, який буде виділяти важливі деталі.
Друге правило колористики: чим яскравіше основний фон, тим світліше до нього підбираються відтінки вторинних. Наприклад диван смарагдового кольору буде красиво виглядати на килимі світло-оранжевого (розмитого) відтінку.

Підбір палітри для інтер'єру може проходити по 4 схемам:

Аналогова (або монохромна). Підбір кольорів, розташованих поруч в колі. Наприклад синьо-зелений, синій і синьо-фіолетовий. Така гамма виглядає спокійно і гармонійно. Найчастіше застосовується для оформлення спальні.
Тріада. До основного тону підбираються 2-3 відтінки, які розташовуються від нього на відстані 3 кроків. Наприклад основний жовтий доповнюється червоно-оранжевим і синьо-зеленим. Такий варіант добре виглядає у вітальнях.
Контрастна. У цій схемі упор робиться на кольорах, що протистоять один одному. Наприклад жовтий і фіолетовий. Такий вибір доречний для кухні або санвузла. Основна умова: поєднання протилежних в колі кольорів обов'язково має бути доповнене будь-яким відтінком сірого в обрамленні або аксесуарах.
Комплементарна. В цьому випадку до основного тону підбирається не протилежний, а 2 відтінку, розташованих поруч. В цьому випадку комбінація буде виглядати так: жовтий + червоно-фіолетовий + синьо-фіолетовий. Це універсальна схема для інтер'єру і її найчастіше використовують професійні дизайнери.
При цьому слід пам'ятати, що в будь-яке поєднання повинні бути включені ахроматичні кольори: чорний, білий або сірий. В іншому випадку кімната буде виглядати недоладно.

Порада: Якщо ви хочете, щоб інтер'єр приміщення виглядав стильно, треба врахувати такі неочевидні деталі як сторона, на яку виходять вікна, вечірнє освітлення кімнати і її розмір. Наприклад в спальні, яка виходить вікнами на північ краще використовувати палітру теплих тонів. А невелику вітальню візуально збільшать меблі холодних світлих кольорів.

Синій диван

Сприйняття кольору формувалося в психіці людини протягом тисячоліть і залишилося незмінним: теплі червоно-жовті тони сприймаються нами як схід сонця, а холодні сині і синьо-фіолетові - як сутінки.

Тому дивани синього кольору будуть доречні в спальні або гостьовій кімнаті, де ваші друзі залишаються на ніч.

Холодна палітра гасить збудження, заспокоює та розслабляє мускулатуру.

Для зали або робочого кабінету, де ви займаєтеся повсякденними справами протягом дня, підійде диван червоного кольору. Відтінки теплого спектру дадуть додаткову енергію і волю до дій.

Справа в тому, що кольори, які нас оточують, впливають на різні ділянки головного мозку і, в першу чергу, на гіпофіз. Він відповідає за вироблення гормонів, що відповідають за сон, апетит, працездатність і сексуальне збудження.

Вплив кольорів на стан людини
Якщо ви не знаєте, як вибрати колір дивана у вітальню, то подумайте, чого вам зараз бракує в житті?

Як вибрати колір дивана у вітальню

Чорний відповідає за організованість і силу волі. Він поглинає в себе всі інші кольори, тому асоціюється з владою. Тому диван чорного кольору підійде для кабінету керівника. Але цей колір у великих кількостях діє гнітюче, тому його слід використовувати дозовано або розбавляти світло-сірим.

Білий дає надію. Але рідко використовується в оббивках м'яких меблів через свою непрактичність.

Червоний активізує м'язову діяльність і прискорює серцебиття. Але якщо ви схильні легко дратуватися і довго не можете заспокоїтися після сварок з близькими, краще уникати цього кольору в інтер'єрі. Він діє надто збудливо і притягує до себе увагу.

Зелений заспокоює. Світлі відтінки зеленого вселяють оптимізм, а темні - допомагають сконцентрувати увагу.

Блакитний знімає втому і притуплює відчуття голоду. Якщо ви дбаєте про свою форму або прагнете скинути зайву вагу, то придбайте диван блакитного кольору в їдальню та підберіть в тон до нього кухонний текстиль.

Жовтий вселяє оптимізм, будить уяву і підштовхує до спонтанних вчинків. Він допомагає впоратися з нудьгою і прокрастинацією. Цей колор добре підходить для кухні та дитячої кімнати, але погано - для спальні або робочого кабінету.

Помаранчевий, на відміну від блакитного, збуджує апетит і знімає напругу. Якщо ваша дитина погано їсть - скористайтеся нашою радою і купіть спеціально для нього тарілки і чашки оранжевого спектру.

Коричневий створює відчуття стійкості, завершеності і захищеності. Відтінки коричневого добре "працюють" в передпокої. Вони допомагають відчути себе вдома, переступивши поріг квартири. А диван гірчичного кольору в інтер'єрі буде місцем, де відчувається стабільність сімейного вогнища. Адже поєднання зеленого, жовтого і коричневого створює настрій тепла, гармонії і сталості.

Підбір оббивки для м'яких меблів
Крім характеристик самого кольору на наше суб'єктивне сприйняття впливають також фонове оточення і навколишні кольори. Найпростіший приклад - бузковий відтінок. Поруч з теплими помаранчевим або червоним, він здається дуже холодним. А сусідство з темно-синім робить його тепліше. При створенні композиції в інтер'єрі це явище обов'язково варто враховувати, щоб домогтися потрібного настрою.

Модні кольори диванів

При цьому варто уникати строкатого шуму, коли потужне звучання теплих тонів заглушають звучання холодного спектра і навпаки.

Незмінно цікавими кольорами диванів залишаються:

колір "попіл троянди" (комбінація насиченого карамельного, молочного та сірого);
яскравий зелений;
лаймовий;
теракотовий;
фіолетовий;
лавандовий;
всі варіанти коричневого;
колір топленого молока або капучіно;
попелястий.

Актуальності набувають природні забарвлення приглушених тонів, які розбавляються яскравими аксесуарами: малиновими, синіми, помаранчевими. При цьому робляться акуратні акценти, які підкреслюють стиль інтер'єру. Це можуть бути яскраві подушки зі складним візерунком, приліжкові килимки, накидки на крісла, пледи, квіткові горщики або картини на стіні.

І якщо колір дивана до сірих шпалер підібрати легко (з ними гармонійно виглядають будь-які оббивки), то вирішити, які штори підійдуть до фіолетового дивану, складніше. Тут доведеться використовувати комплементарних схему, і вона обмежить вибір кількома відтінками синього, бірюзового або бузкового. В якості базової підтримки може виступити світло-сірий, чорний або кремовий.

Дизайнери із задоволенням використовують в інтер'єрі бежеві відтінки. І, хоча вони асоціюються з застоєм та відсутністю активності, в деяких випадках стають незамінними. Теплі та чисті відтінки пісочного або пшеничного створюють враження натуральності, екологічності обстановки. Тому кращим кольором дивана до бежевих шпалер стане зелений. З одного боку поєднання теплого кольору "кави з молоком" і холодного "молода трава" урівноважать один одного. З іншого - підкреслять тему натуральності та близькості до природи.

Інф. delavega.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия