loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

19 мая 2024
В этой статье мы исследуем, как фантазия влияет на моду и как творчество дизайнера преображает иллюзии в реальность. Мода - это не только одежда, это целое искусство, где фантазия играет ключевую роль. Мода и фантазия: Ключевые аспекты в м...
15 мая 2024
Обрання електричної варочної поверхні є важливим рішенням для кожної кухні, адже від цього залежить комфорт приготування їжі та загальний вигляд кухонного простору. Сучасний ринок пропонує багато варіантів, які можуть задовольнити будь-які вимоги та ...
15 мая 2024
Забота о коже рук часто остается в тени более популярных процедур ухода за лицом и телом, однако именно руки часто выдают настоящий возраст человека. Правильно подобранный крем для рук не только помогает сохранить кожу увлажненной и мягкой, но и защи...
12 мая 2024
Унітаз - невід'ємна частина сантехніки в будь-якій ванній кімнаті, незалежно від її розмірів. Проте, у ванних кімнатах з обмеженим простором, як правило, виникають особливі виклики при виборі та установці унітазу. Як зробити так, щоб унітаз н...
07 мая 2024
Печать на рулонах становится все более популярным методом создания различных изделий, начиная от одежды и текстильных изделий и заканчивая интерьерными декорациями и рекламными материалами. Этот метод печати предоставляет множество преимуществ,...
06 мая 2024
  Рак щитовидной железы – опасное онкологическое заболевание, при котором из клеток органа формируется и развивается злокачественная опухоль. Патология достаточно редкая и частота ее возникновения не превышает 1% от всех диагностированных злокачес...
01 мая 2024
Сезонне оновлення інтер'єру з допомогою тканинних ролетів Зміна сезонів — це чудовий час для оновлення домашнього декору, і тканинні ролети можуть відіграти ключову роль у цьому процесі. Вони не тільки функціональні, але й додають стиль і свіж...
Все заметки

Як вибрати шафу

10 мая 2024

Шафи — найзручніші меблі для зберігання речей. У них розміщують все — від одягу до продуктів, від побутової хімії до книг. Вони розрізняються за конструкцією, оформленням, кольором і типом кріплення. Щоб користуватися такими меблями з комфортом, потрібно знати, як їх правильно вибрати.

Різновиди й особливості конструкції
Конструкція визначає, як виріб буде працювати, наскільки зручно буде ним користуватися. Існує шість основних типів шаф:

купе;

пенал;

ліжко;

стелаж;

розпашні;

модульна.

Шафа купе
Головна перевага таких виробів — розсувна система дверей. Вона дозволяє ставити меблі там, де традиційні моделі з дверцятами не розкриваються — наприклад, у передпокої або спальні поруч із ліжком. Як вибрати шафу купе, залежить від кімнати, де вона буде розташовуватися:

У передпокої встановлюють високі місткі конструкції для зберігання верхнього одягу, головних уборів, взуття, гостьових речей, побутової хімії, інструментів.

У спальню вибирають варіанти середніх розмірів. У них багато полиць для натільної та постільної білизни, косметичних і гігієнічних засобів.

Не варто вибирати фасадні дзеркала для спальні. Цей варіант краще залишити для коридору.

Шафа-пенал
Високе компактне сховище для документів, книг, декоративних предметів. Буває відкритим (без дверцят), закритим повністю або частково. Комплектується полицями, може включати кілька висувних ящиків. Часто використовується для зберігання інструментів, побутової хімії, канцтоварів, папок із документами. Пенали рідко виготовляють на всю висоту приміщення. Моделі трохи вище людського зросту більш зручні. Високі пенали частіше входять до складу модульних варіацій. У великій кількості вони представлені у нашому каталозі шаф.

Шафа-ліжко
Незвичайне рішення для спального місця. У зібраному вигляді такий трансформер виглядає як звичайний фасад меблів для зберігання. При необхідності його опускають на підлогу, отримуючи спальне місце. Воно може бути основним (у невеликому приміщенні) або гостьовим. Економить багато вільного простору вдень.

Шафа-стелаж
Схожа на кілька пеналів, складених разом. Має той самий функціонал й особливості конструкції. Краще підходить для просторих приміщень, зберігання книг і декоративних аксесуарів. Іноді використовується як сервант, може включати тумбу та нішу для телевізора.

Розпашна шафа
Класична модель з розпашною системою відкривання дверей. Залежно від кількості дверцят розрізняють:

Одностулковий — компактне рішення, може зберігати або одяг на вішалці, або містити полиці та висувні ящики. Іноді до секції з одягом додають полицю для взуття або головних уборів.

Двостулковий — поширений варіант для зберігання одягу. Секції розділені вертикальною перегородкою. В одній частині речі вішають на вішалку, в іншій — складають на полицю або в ящики.

Тристулковий — традиційна модель для зберігання великої кількості одягу. Секцій зі штангою для вішалок дві, відділення з полицями — одне.

Якщо дверцята не охоплюють всю висоту виробу, їх може бути більше. Окремі стулки для верхніх і нижніх ярусів сховища перетворюють стандартні моделі у чотиристулкові, пятистулкові, а на фасаді з'являються легкодоступні висувні ящики.

Модульна шафа
Дозволяє зібрати найбільш відповідну по функціоналу та дизайну конструкцію. Модулі бувають відкритими, закритими, з ящиками, шафами, порожніми нішами. Наприклад, для передпокою зручними варіантами будуть конструкції з декількома відкритими полицями на фасаді. Для вітальні або кабінету потрібно більше відкритих або вітринних ніш. У спальню підбирають повністю закриті фасади.

Колір корпусу: як вибрати
Для дизайну кімнати важливий колір всіх меблів, особливо габаритних. Від них залежить, наскільки гармонійно буде виглядати приміщення. Підібрати колір необхідно під загальний стиль, але для різних кімнат є свої умови та рекомендації.

Шафа у дитячу
Меблі у кімнаті дитини розраховані на її зростання — до всіх секцій і полиць повинен зберігатися вільний доступ. Колір при цьому підбирається світлий, нейтральний. Для малюків, дошкільнят і школярів молодших класів часто рекомендують пастельні тони. Популярні відтінки синього, рожевого і зеленого кольорів. Сучасні дизайнери все частіше зупиняються на натуральному кольорі дерева зі збереженням його цікавої текстури.

У дитячій варто відмовитися від скляних і дзеркальних фасадів — активна дитина може розбити крихку поверхню.

Шафа для кухні
Кухонні меблі повинні бути немаркими, зручними, легко митися. Перевага віддається глянсовим фасадам, з яких легко змиваються краплі жиру. Кольори переважно світлі, натуральні. У тренді світло-салатовий у поєднанні з білим, білий з потертостями (біле дерево для стилю прованс) і велика кількість деревини інших відтінків. Фурнітура для них вибирається під бронзу, латунь або срібло.

Варто дотримуватися контрасту на пару тонів між фоновою частиною (шпалерами або плиткою) і кухонними меблями. Для інтер'єрів стилю хай-тек у кухонних моделях характерна велика кількість скла на шафових фасадах, нейтральні сірі кольори та блискуча металева фурнітура.

Шафа для спальні
Спальня — місце відпочинку, якому сприяють правильно підібрані кольори. Глянцеві поверхні допоможуть маленькій спальні здаватися більшою. Такий самий ефект має матоване дзеркало — воно посилить освітленість, але не створить дзеркальний ефект.

Колір рекомендується підбирати під оформлення ліжка та крісел. У малогабаритних і середніх спальнях варто дотримуватися світлих тонів. У просторих приміщеннях зі світлими стінами добре будуть виглядати меблі насичено-темних відтінків (наприклад, венге).

Шафа для вітальні
У вітальні встановлюють модульні конструкції або стелажі з оптимальним набором відкритих і закритих секцій. Дверцята у них часто бувають скляними — блиск допомагає візуально збільшити розмір приміщення. Слід уникати великої кількості темних тонів, інакше кімната також виглядатиме темною.

Ідеальний вибір — світлі меблі, які на тон-два відрізняються від кольору шпалер. При виборі темних каркасів варто відмовитися від моделей із суцільними задніми стінками. Тоді через них буде видно шпалери, які допоможуть зберегти дизайн світлим, що не буде на вас тиснути. Якщо шпалери темні, або як фон виступає бетонна чи цегляна стіна, варто віддати перевагу контрастно-білим виробам.

Модульна шафа може складатися з контрастних модулів. Наприклад, у трисекційній Merini центральна частина виконується у дев'яти кольорах: білому, жовтому, рожевому, синьому, блакитному, зеленому, червоному та двох відтінках сірого.

Шафа для передпокою
Коридор — вузьке довге приміщення, в якому освітленість створюють штучні джерела світла. Сюди підійдуть меблі, які візуально розширюють простір, виконані у світлих, неяскравих відтінках. Якщо задніх перегородок немає, можна вибирати варіанти з помірно-темним корпусом. Він буде створювати приємний контраст зі світлими шпалерами.

Способи та місця установки
Шафи встановлюють трьома способами:

Вбудовують у стіни — для них обладнуються спеціальні ніші, частини опорних конструкцій служать стінками меблів.

Встановлюють на підлогу (до стіни або у кут) — найпоширеніший варіант, дозволяє швидко пересувати меблі на інші місця або кімнати.

Підвішують на стіни — потрібні додаткові кріплення, які витримують заповнені сховища. Стіни повинні бути міцними, щоб не зруйнуватися.

Від місця встановлення залежить форма готового виробу. Якщо шафа стоїть біля стіни та нічим не обмежується, її бічні панелі часто округлюють — це називається радіусним завершенням. Таке виконання знижує ризик травм. Відкриті кутові пенали можуть бути повністю радіальними.

Від типу кімнати залежить ширина виробу. Найбільші варіанти, наприклад, шафа на 340 см, ставляться у просторі вітальні та довгі коридори.

Переваги та недоліки
Всі шафи мають переваги та недоліки. Відкриті полиці припадають пилом, але доступ до них найлегший. На глянцевих фасадах швидко з'являються відбитки пальців, натомість у них є дзеркальний ефект, який робить кімнату більшою. Об прямі кути можна випадково вдаритися, хоча округлені вміщують менше предметів, ніж хотілося б.

Шафи-купе — найпопулярніші, але теж не позбавлені мінусів. Їх краще виготовляти на повну висоту приміщення — низькі моделі виглядають неприродно. Також їх полози потрібно ретельно очищати від пилу, щоб роликовий механізм не заклинило. Це робиться при щотижневому прибиранні за допомогою тонкої насадки пилососа.

Розпашні моделі відразу дають повний доступ до внутрішніх секцій (у купе одна частина завжди закрита). Але потрібно стежити за справністю замикаючого механізму. Якщо підлога нерівна, дверцята можуть мимовільно відчинятися і гучно битися об стіну, залишаючи на ній вм'ятину.

Шафа-ліжко вбудовується — вона вимоглива до розміру кімнати, для неї потрібно робити поглиблення у стіні. Крім того, потрібно ретельно стежити за справністю розкладного механізму, надійністю кріплення матраца та білизни. Перевага — дуже велика економія місця.

Підбираючи сховище для речей, варто проаналізувати всі плюси та мінуси популярних моделей. Відштовхуватися треба від розташування (кімнати) і вимог до простоти догляду. Фасад може бути будь-якого стилю. Наприклад, різні моделі купе відмінно вписуються в ультрасучасні та класичні інтер'єри, популярний лофт або бароко. Розпашні шафи все ще у моді — вони органічно вписуються у кухні, дитячі та підліткові спальні, а також підходять для кантрі-інтер'єрів.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

20 мая 2024

Розкладні крісла в домашньому інтер'єрі виконують відразу кілька функцій. Вони можуть застосовуватися для денного або нічного відпочинку. В такому кріслі зручно сидіти з чашкою кави, дивитися фільм або розмовляти з друзями. А ввече...

17 мая 2024

Спинка вашого ліжка недостатньо висока? Спробуйте новий тренд у дизайні спальні — м'які стінові панелі. Вони розміщуються над узголів'ям ліжка. Трендовий комфортний елемент оформлення створює в кімнаті затишну атмосферу та на...

15 мая 2024

Рекомендації по вибору

Майже в кожному інтер'єрі є місце для довгих тримісних і більших диванів. Іноді посадочне місце хочеться зробити маленьким і затишним, але у той же час функціональним. Компактні дивани н...

14 мая 2024

Оформляючи вітальню, спальню, кухню або іншу кімнату, потрібно підібрати не тільки м'які, але й корпусні меблі. Це окремо розташовані вироби без м'яких частин, з міцним корпусом, завдяки котрому вони отримали назву. Якщо елементи в...

13 мая 2024

Спальня — кімната, де панує затишок, в якій хочеться розслабитися та почуватися комфортно. Обстановка у спальні повинна створювати умови до спокійного відпочинку. Тому для неї рекомендується вибирати елегантні меблі, виконані...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия