loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Особливості вибору дивана для маленької кімнати

27 мая 2024

Вибір м'яких меблів для маленької кімнати може здатися важким і виснажливим заняттям. Як облаштувати повноцінне місце для відпочинку в тісному приміщенні? Завдання вирішується нескладно — дизайнери інтер'єру охоче діляться простими рішеннями.

Різновиди компактних диванів
Щоб раціонально використовувати доступний простір, відмовтеся від ліжка. Вибирайте маленький або розкладний диван — ці моделі практичні, універсальні.

У невеликому просторі добре розмістяться:

Софа. М'які меблі зі спинкою й одним підлокітником (в головах), іноді висувними ящиками для білизни. Встановлюється в дитячій кімнаті, оскільки її розміри можуть не підійти високому дорослому.
Кушетка. Призначена для однієї людини. Є спинка в головах, нема підлокітників. Деякі моделі дозволяють змінювати положення голови та ніг. Доповнить інтер'єр вітальні, може бути додатковим місцем для відпочинку.
Безкаркасний диван. Сучасний мобільний варіант меблів для малогабаритних квартир. Буває стаціонарним, розкладним, модульним. Варіант для тих, кому потрібно в одній кімнаті поєднати вітальню зі спальнею.
Маленький кутовий диван. Відмінно вписується в міні-вітальню або однокімнатну квартиру. Надасть у ваше розпорядження 2-3 сидячих місця, а також півтораспальне для щоденного відпочинку.
Класичний двомісний диван. Меблі прямої форми, з підлокітниками, спинкою. Може бути стаціонарним або розкладним (трансформованим).
Вибір моделі залежить також від ваших звичок. Наприклад, якщо ви любите динаміку та перестановки, вибирайте безкаркасну модульну систему. Компанійській людині підійде кутова конструкція, що створює атмосферу для спілкування.

Як вибрати розкладний диван для маленької кімнати
Поєднати солодкий сон і свободу рухів допоможуть викатні та висувні дивани.

Надійні викатні механізми розраховані на щоденне підвищене навантаження. Вони довго служать, швидко розкладаються, створюючи просторе рівне місце для сну.

Недоліком подібної трансформації можна вважати хіба що низьке розташування спальної поверхні. Якщо висота матраца для вас важлива, зупиніться на тахті, акордеоні, дельфіні, пумі або пантографі.

Тахта працює як викатна модель, при цьому висота матраца зручна навіть для літньої або хворої людини.

Акордеон — простий зручний механізм, що «розтягується», як гармошка. Спинка та сидіння розкладаються, перетворюючись на широку рівну поверхню. Головна перевага — диван просторий в розкладеному вигляді, компактний в складеному.

Дельфін можна розкласти, потягнувши спереду за приховану петлю. Викотиться прихована секція з подушкою, яку потрібно підняти до рівня сидіння. Дельфін часто вбудовують в кутові моделі. Плюс — рівне широке спальне місце.

Пума розкладається, «стрибаючи» вперед сидінням і стаючи на ніжки. На місце сидіння встановлюється прихована частина. Цей механізм легкий в розкладанні, витримує велику вагу, довго працює. Мінус — в дивані з таким механізмом немає ящика для білизни.

Пантограф — ще одне вдале рішення для невеликого простору. Він розкладається як єврокнижка, але, на відміну від неї, не вимагає вільного місця біля стіни. Опускаючись, спинка не виходить за межі каркасу. Ролики в конструкції замінені поршнем, тому не подряпають підлогу та рідше потребуватимуть обслуговуванні.

Якщо ви не ставите меблі під стіну, можна купити дивани з механізмами книжка, єврокнижка, клік-кляк — вони прості, надійні, компактні в складеному стані.

Де ставити дивани в маленькій кімнаті
Прямий диван можна розташувати в будь-якому місці кімнати. Якщо ви плануєте ставити його біля вікна, виберіть модель з низькою спинкою, щоб не загороджувати світло. При розташуванні біля стіни краще вибрати високу спинку. На неї буде зручно спиратися, до того ж висока спинка надійно захистить вас від холоду.

За допомогою прямих м'яких меблів можна розділити кімнату на зони. Якщо повернути її «обличчям» до стіни або вікна, а потім приставити до торця комп'ютерний стіл, ви отримаєте зони для відпочинку та роботи або ігор.

Кутовий диван в маленькій кімнаті практичніше за все ставити біля стіни. Так ви:

звільните центр приміщення;
позбудетеся від потреби в кріслах і пуфах;
створите затишну зону для спілкування, відпочинку та сну.
Крім того, меблі Г-подібної форми допомагає візуально змінити приміщення. Наприклад, якщо в кут поставити невеликий світлий диван в теплих тонах, вузька та довга кімната здасться менш витягнутою.

Диван, що складається з мобільних модулів, — відмінний інструмент для трансформації простору для будь-яких ідей і потреб. Модулі можна об'єднувати, розділяти, вибудовувати їх в ряд або по колу, ставити по кутах або перетворювати на софу та крісло. Такі меблі — справжній конструктор для ігор з простором.

Важливо: модулі бувають секційні (скріплені на заводі) або трансформовані (вільно роз'єднувані). Для експериментів з перестановкою придатний другий варіант.

Матеріал оббивки для дивана в маленькій кімнаті
У невеликому приміщенні диван часто використовується не тільки для відпочинку. На ньому працюють, вишивають, малюють, готуються до сесії, грають в настільні ігри, влаштовують перекушування. Тому оббивка таких меблів повинна бути не тільки стильною та приємною на дотик, але й надійною, не маркою. Найкращий варіант — сучасний штучний або сумішевий текстиль (в якому є штучні та натуральні волокна).

Флок — текстиль з м'яким синтетичним ворсом, напиленням на текстильну або неткану основу. Тканина дуже надійна, не боїться води, довго зберігає первинний колір. Флок-антикіготь не піддається зубам та пазурям домашніх вихованців.

Гобелен — красива оббивка з багатонитковим плетінням. В її складі можуть зустрічатися бавовна, віскоза, вовна, поліестер. Відрізняється стійкістю до вологи, пилу, бруду, сонячних променів, стирання, розтягування, багатьох хімічних речовин.

Жаккард — матеріал зі складним переплетінням натуральних ниток з синтетичними Стильно виглядає, довго служить, не мнеться, не втрачає форму. Його модифікації — терможаккард, скотчгард — довго зберігають чистоту та свіжий вигляд, легко чистяться.

Шенілл — ефектна «волохата» тканина з суміші бавовни з синтетикою. Ніжна рельєфна поверхня приємна на дотик, не боїться стирання, розтягування. Важливо: тканина не рекомендується власникам домашніх тварин.

Замша меблева — штучний матеріал, з вигляду нагадує шкіру. М'яка оббивка з брудовідштовхуючими покриттям довго не линяє, не рветься, не зношується. Її можна прати, не боячись втрати кольору.

Якщо диван не використовується для повсякденного сну, зверніть увагу на велюр. Оббивка з цього 5-ниткового полотна довго служить без стирання. Вона не накопичує статичну електрику, безпечна для алергіків, легка в догляді. Недоліки тканини - вона нестійка до механічних впливів, може утворювати заломи.

Помилки в підборі м'яких меблів для міні-кімнат
Ми часто вибираємо меблі за принципом «подобається-не подобається», не враховуючи інші важливі чинники. Щоб новенький диван не розчарував вас, вчіться на чужих помилках!

Що важливо врахувати при виборі меблів для невеликого житла:

Відповідність розміру меблів габаритам кімнати. Перед вибором зробіть план кімнати, відзначте місце, де буде стояти диван, виміряйте довжину та ширину цього місця. При виборі дізнайтеся розміри моделі, яка вам сподобалася. Ширина компактного сидіння варіюється від 0.7 до 2 м, стандартна довжина досягає 2 м.
Поєднання кольорів і фактур. Для маленьких кімнат рекомендується гладка меблева оббивка в світлих нейтральних відтінках. Хороший варіант — сірий, молочний, карамельний, бежевий, кремовий кольори. Від візерунків краще відмовитися, особливо великих та яскравих — вони візуально зменшують простір. Якщо хочете «оживити» інтер'єр, використовуйте контрастні або кумедні подушки. Зробити кімнату візуально просторішою допоможе принцип маскування: підбір оббивки під дизайн стін за кольором і фактурою.
Якість і практичність оббивки. Красива оббивка може виявитися непрактичною. Наприклад, білий текстиль або шкіра потребуватимуть частого догляду, а натуральна тканина може забруднитися або порватися. Для щоденного активного використання придатні тільки стійкі до зношування матеріали. Цей параметр визначається тестом Мартиндейла на стирання, виробник вказує результат тесту (категорію) в інформації про товар. Ваш вибір — тканини 4-6 категорій. Якщо диван використовується рідко, вибирайте оббивку на свій смак.
Важливо: знайти відповідний відтінок оббивки онлайн непросто — монітор здатний спотворювати відтінки. Щоб зробити передачу кольору максимально точною, проведіть настройку в калібруванні кольорів на чистий білий колір.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия