loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Як швидко та ефективно висушити намоклий диван?

03 июня 2024

Ми використовуємо диван не тільки для відпочинку, але й для чаювання, перекусу, рукоділля. Як наслідок — на оббивку меблів проливаються різні рідини. Рятувати тканину потрібно якомога швидше, щоб на ній не залишилося плям, розводів, небажаного запаху, щоб наповнювач не ввібрав вогкість. Метод чищення залежатиме від виду оббивки й того, яка рідина була пролита.

Як прибрати плями від звичайної води
Звичайна вода, потрапляючи на текстильну оббивку, не забруднює її, а залишає мокрі плями. Щоб прибрати надлишок вологи, підійдуть паперові або махрові рушники.

Як прибрати плями води з текстильної оббивки дивана:

Паперові рушники складіть в кілька шарів, щоб папір не розмок.
Покладіть паперові або махрові рушники на пляму, акуратно збирайте воду.
Повторюйте, поки не зберете всю вологу.
Після цього залиште диван сохнути. Відкрийте вікна в кімнаті, де стоїть диван, увімкніть кондиціонер, вентилятор — це прискорить просушування.

Можна прискорити сушіння за допомогою праски або фена. Покладіть на сире місце суху бавовняну тканину й проводьте по ній праскою (до 5 хвилин). Використовуючи фен, спрямовуйте гарячий повітряний потік на сліди вогкості з відстані 30-40 см (до 7 хвилин).

Якщо ви малювали на дивані аквареллю або гуашшю (будь-якої водною фарбою), розчиніть столову ложку харчової солі в літрі холодної води, нанесіть на пляму, потримайте годину-півтори і змийте мокрою тканиною.
 
Як швидко і ефективно відчистити меблі від крові
Кров відмити непросто — вона швидко проникає в структуру тканини й засихає при контакті з повітрям. З засохлими плямами крові іноді не справляється навіть хімчистка. Тому ваша найголовніша задача — помітити пляма, поки вона ще свіжа, й швидко почати чищення.

Побачили свіжу кров'яну пляма на оббивці? Змочіть чисту тканину холодною водою та протріть. Після цього намильте тканину дивану милом (краще господарським) і залиште на кілька хвилин. Потім видаліть мило мокрою серветкою й протріть вологу ділянку сухим махровим рушником, щоб не залишилося розводів на оббивці.

Якщо пляма крові стара, застосуйте один з перевірених часом способів:

Змочіть її розчином 2 ст.л. оцту з 1 л води. Промийте мильним розчином.
Збийте в 1 л води 1 ст.л. рідини для миття посуду, змийте кров.
Розчиніть 1 ст.л. кухонної солі або харчової соди в 1 л води. Нанесіть водний розчин на пляму. За 45 хвилин змийте залишком розчину.
Нанесіть на забруднену ділянку перекис водню. Зачекайте до спінювання. Зберіть піну паперовим рушником, потім протріть мокрою тканиною.
Змочіть ватяний диск 1:1 розчином спирту або лимонного соку з водою. Покладіть на пляму на 10 хвилин. Просушіть паперовими серветками, посипте сіллю. Через 30 хвилин пропилососьте.
Важлива умова: плями крові відтираються тільки холодною водою!

Вибір засобу для видалення крові залежить від типу оббивки. Делікатний жаккард легко пошкодити або знебарвити. Швидко промокніть пляму чистими сухими серветками, покладіть на 5-10 хвилин на забруднену ділянку тканини з водно-спиртовим розчином 1:1 або оцтом. Посипте сіллю на 30 хвилин, потім зберіть пилососом.

Гобеленова тканина швидко вбирає кров і легко пошкоджується агресивними мийними засобами. Чистіть її спіненим розчином білого мила, нанесеним на губку. Промокніть пляму, залиште на 15 хвилин, зніміть піну паперовою серветкою. Присипте сіллю на 30 хвилин, пропилососьте.

Флокову або шенільну оббивку чистять водним розчином білого мила, лимонного соку, спирту, оцту. Ці тканини практично не витираються та не змінюють колір. Можна змочити ватний диск нашатирним спиртом і потерти пляму. Шкіру іта екошкіру легко очистити серветкою з лимонним соком або перекисом. Ворсові тканини (велюр і замшу) краще віддати в хімчистку, щоб оббивка не покрилася лисинами.
 
Як позбутися плям чаю та кави в ліжку
Чай та кава часто стають причиною забруднення оббивки меблів. Плями від них добре піддаються чищенню, якщо проводити його відразу після того як напій був пролито.

Засоби для усунення чайних плям:

Харчовий оцет. Покладіть на пляму тканину, змочену оцтом, потім протріть вологою бавовняною серветкою.
Гліцерин. Розведіть 1 ст. л. гліцерину в 1 л води. Змочіть губку та водіть, м'яко натискаючи, по плямі. Прополосніть губку у чистій воді, відіжміть, видаліть гліцериновий розчин. Можна використовувати 1:1 кашку солі з гліцерином або суміш з 2 ч.л. гліцерину та ½ ч.л. нашатирю. Останній засіб змийте губкою зі спіненим розчином господарського мила.
Висохлу пляму від чаю виводять розчином лимонної кислоти або перекисом водню на білій оббивці, 10% розчином бури або молочної кислоти на кольоровий.

Видалити свіжі плями від кави теж можна мильним розчином, кашкою з солі з гліцерином (аналогічно чайним). Застарілі забруднення піддаються 1:1 розчину оцту та води. Завдавши розчин на пляму, почекайте 10 хвилин, промокніть сухою бавовняною тканиною, промийте теплою водою й знову висушіть, промокуючи тканиною.

Допомагає також розчин 3 ч.л. спирту з ½ л води. З білого текстилю можна прибрати кавову пляму, завдавши на нього суміш нашатирного спирту з гліцерином. Диванчик повинен постояти так мінімум 12 годин (а краще 24), потім забруднене місце необхідно замити теплою водою та просушити.

Важливо пам'ятати: плями від чаю та кави не варто заливати водою або мийними засобами. У першому випадку меблі буде складно просушити, у другому на оббивці будуть розводи.


Що робити з плямами від соку
Сліди від пролитих ягідних, фруктових або овочевих соків — складне завдання. Ці плями стійкі, піддаються чищенню в домашніх умовах тільки поки вони свіжі. Засохлі забруднення піддаються тільки професійним засобам у хімчистці.

Розлитий сік потрібно відразу ж промокнути якомога ретельніше чистою тканиною або паперовими рушниками. Потім скористайтеся перевіреними рекомендаціями:

засипте пляму дрібною кухонною сіллю;
після вбірання приберіть сіль, використовуючи пилосос;
розчиніть 1 ч.л. засоби для миття посуду в 2 склянках теплої води;
намочіть в розчині губку, злегка відіжміть, промийте пляму;
видаліть надлишок вологи та розчину паперовим рушником або хустинкою.
Для усунення плям соку можна також змішати щіпку солі з 1 ст.л. лимонного соку, холодну воду з лимонною кислотою або оцтом в пропорції 2:1, а також 1 ч.л. нашатирю з 2 склянками води, 1:1 нашатир і оцет. Обробіть пляму, промокніть рушником або серветкою, промийте чистою водою.

Важливо: будь-яку нашатирну суміш наносьте тільки в гумових рукавичках і при відкритих на провітрювання вікнах!

Сік винограду, вишні та гранату піддається оцтовим розчинам. Плями ожини, чорниці або шовковиці змиваються розчином мила та обробляються спиртом. Сліди морквяного соку після мильного розчину та спирту потрібно засипати харчовою содою та пропилососити. Полуничний або томатний сік «здадуться» нашатирним сумішам, а цитрусовий — 1:3 суміші посудного засобу та соди.

Чищення м'яких меблів від плям пива та вина
Пиво швидко проникає в тканину, просочуючи її специфічним алкогольним запахом. Справитися з такими забрудненнями можна самостійно.

Перемогти пиво допоможуть:

Нашатирний спирт. 3 ст.л. спирту змішайте з 1 л води, нанесіть на пляму на 5 хвилин, змийте водою.
Господарське або рідке мило. Промокніть пляму губкою, змоченою в холодній воді, потріть милом. Зачекайте 15 хвилин, змийте водою.
Лимонний сік. Свіжим соком змочіть пляму, за 10 хвилин промийте холодною водою. Підходить для кольорової та чорної оббивки.
Сода з лимонною кислотою. У суміш кислоти та соди 1:1 додайте воду до утворення густої пасти. Нанесіть на 40 хвилин, пропилососьте, промийте водою. Підходить для світлої оббивки.
Перекис водню. Змочіть тканину або ватний диск, протріть пляму, промийте водою. Підходить для світлої оббивки.
Сода. Змішайте 2 ч.л. соди і 1 л води, протріть сумішшю пляму, промийте водою.
Червоне вино залишає помітні плями на тканині. У боротьбі з ними використовують:

Біле вино. Змочивши тканину, покладіть її на пляму. За 2 хвилини промийте вологою губкою, посипте сіллю, через 15 хвилин пропилососьте та протріть водою.
Мінеральну воду. Змочіть тканину й покладіть на 5 хвилин на пляму. Обробіть засобом для виведення плям.
Нашатирний спирт. Змочивши тканину, покладіть на 15 хвилин на пляму. Протріть вологою губкою.
Сіль. Промокніть пляму, насипте на нього дрібну сіль на 20 хвилин. Протріть пляму м'якою щіткою, промийте розчином спирту з водою.
Сушіть меблі на вулиці або при відкритих вікнах, не користуючись праскою та феном.

Як швидко прибрати з дивана сліди блювоти
Щоб ніщо не нагадувало про неприємності, акуратно зберіть блювотні маси ганчіркою. Потім посипте забруднену ділянку содою, через 3 години пропилососьте та промийте оббивку:

холодною водою;
водою з содою або сіллю;
водою з лимонним соком.
Допоможе також 2:1 водний розчин столового оцту або спирту з содою. Цією сумішшю потрібно змочити тканину, покласти на пляму, поставити гніт на 20 хвилин. Для світлої оббивки можна застосовувати «компреси» з перекису водню, 1:1 пасти з крохмалю та соди. Засоби можна видалити щіткою або пилососом.

Просушуйте відчищений диван або крісло в природних умовах, можна відкрити вікно або включити кондиціонер.

Важливо: не використовуйте теплу та гарячу воду — вона прискорює згортання білка, і неприємний запах надовго залишається в структурі волокон.

Як чистити м'який диван готовими засобами
Промисловість випускає сотні очищувачів для чистоти оббивки м'яких меблів. Серед них є так звані універсальні та спеціалізовані засоби. Однак до кожної оббивної тканини та кожного забруднення потрібен свій підхід, тому універсальні продукти — не найкращий вибір. Наприклад, кров'яні плями видаляються тільки засобами, що розщеплюють з'єднання білків.

Які бувають засоби для очищення:

Піна. Нанесіть на пляму, через 10-30 хвилин зберіть пилососом, сухою серветкою.
Порошок. Варіант для свіжих плям. Посипте порошком пляму, почекайте до вбирання забруднення, пропилососьте або змахніть щіткою.
Спрей. Нанесіть за допомогою розпилювача на пляму, протріть губкою або тканиною.
Шампунь. Спіньте з водою, змочіть губку, нанесіть на пляму, змийте.
Важливо: Перед тим як чистити оббивку, з'ясуйте особливості тканини і прочитайте інструкцію до засобу. Деякі види тканин (оксамит або гобелен) не люблять вологи — для них варто купити піну, порошок або спрей.

Популярні бренди чистильних засобів: Vanish, Denkmit, Karcher, Санлюкс, Nordland, Баги, TUBA, Pip.

Як уникнути появи розводів на оббивці
Розводи від чистильних засобів псують зовнішній вигляд меблів. Щоб їх не було, добре пилососьте диван перед чищенням, а під час промивання якомога частіше споліскуйте губку або тканину. Не варто надмірно мочити диван, щоб на тканині не з'явилася цвіль.

Добре промивайте оббивку від солі, соди та інших кашко- та порошкоподібних засобів.

Повністю просушуйте м'які меблі після вологого чищення: промокайте паперовими рушниками, витирайте мікрофіброю або бавовняною тканиною, сушіть феном або парогенератором. Не варто сушити диван біля батарей, нагрівальних приладів та під прямими променями сонця.

Якщо розводи все ж з'явилися, потріть їх середньожорсткою щіткою, потім пропилососьте, висмоктуючи залишки. Спосіб придатний тільки для б/в меблів.

Як захистити диван від промокання
Щоб додатково захистити диван або крісло, можна застелити їх пледом. Для більшої надійності варто купити меблеві чохли. Їх часто продають в комплекті з диванами, але купити такий товар можна й окремо, в будь-якому магазині меблів.

Однак чохли не завжди рятують від вологи і плям. Доповніть їх анатомічним наматрацником з натурального матеріалу (наприклад, бамбуку) або синтетики. Таке захисний засіб не тільки не пропустить вологу та запахи, але й запам'ятає форму вашого тіла, допоможе розслабити м'язи. Він добре вентилюється, не викликає алергії.

Для меблевих тканин розроблена гідрофобне (водонепроникне) просочення. Після такої обробки тканина не пропускає воду. Водовідштовхувальні просочення поділяються на:

WR і DuPont (на зовнішній стороні тканини), захищають від води та високої вологості;
PU і PD (на внутрішній стороні тканини) не пропускають воду всередину, але дозволяють намокати зовні.
Купуючи диван з гідрофобною оббивкою, упевніться, що у вас немає алергії на компоненти просочень.

М'які меблі можна відмити та висушити, можна позбутися неприємного запаху. Але простіше попередити появу плям — для цього існують чохли, наматрацники та особливі види тканин з просоченнями.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия