loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Як вибрати та замінити поролон для дивана?

06 июня 2024

Поролон — довговічний практичний наповнювач для м'яких меблів, але з часом він зношується. Купувати нові меблі дорого, стара модель може бути найзручнішою, підходити для інтер'єру. В цьому випадку є можливість замінити ППУ самостійно або у майстра. Тривалість і складність процесу залежить від конструкції меблів, навичок її ремонту, наявності під рукою матеріалів та інструментів.

Який поролон для меблів підійде найкраще
Загальні характеристики ППУ включають безпеку, гігієнічність, стійкість до цвілі, комах, накопичення пилу. Матеріал швидко відновлює форму, витримує великі навантаження, не викликає алергії. Він розрахований на інтенсивну щоденну експлуатацію, забезпечує меблям м'якість, приємну пружність при використанні.

З часом ППУ виробляє ресурс. У пористому матеріалі утворюються провали, він починає кришитися, гірше відновлює об'єм. Поролон високої якості довше зберігає початкові характеристики. Він коштує дорожче за низькоякісні аналоги, але в довгостроковій перспективі набагато зручніший. Його змінюють набагато рідше.

Різні марки пінополіуретану розрізняються за формою, жорсткістю, щільністю, еластичністю. В одному і тому ж дивані або кріслі можуть використовуватися кілька видів ППУ. Різниця в товщині та щільності характерна для наповнювача спинки, сидіння, підлокітників.Також пінополіуретан може накладатися згори пружинних блоків. У цьому випадку він забезпечує м'якість, а пружини — пружність.

Види поролону
За формою матеріал поділяється на три типи:

Листовий — у формі великих прямокутників. Їхня товщина складає від 5 мм до 1 м. У продажу є листи стандартних габаритів. Також можна замовити нестандартний лист під конкретний проект.
Рулонний — намотаний на великі бобіни. Ширина матеріалу такої форми не перевищує 30 см. ППУ може бути скріплений з тканинною або синтетичною підкладкою.
Блоковий — пресований, потребує подальшої обробки. Цей вид матеріалу не пористий, випускається в блоках довільного розміру.
Для реставраційних робіт зазвичай вибирають листовий тип. Його зручно використовувати, легко різати, надавати необхідну форму. Він простіший у зберіганні, ціна за лист менша, ніж за бобіну.

За марками розрізняють шість видів поролону:

М'який або ультрам'який, відомий як HS. Відрізняється максимальною пластичністю. Використовується як верхній шар, забезпечує максимальну м'якість.
Стандартний, в назві має ST. Найбільш поширений наповнювач для м'яких меблів. Має оптимальне співвідношення щільності та м'якості. Рекомендується комбінувати з ППУ інших марок.
Жорсткий, позначається HL.Здатен витримувати велике навантаження, відрізняється підвищеною щільністю, пружністю.
Підвищеної жорсткості, маркується EL. Використовується, якщо пружності HL недостатньо. Розрахований на підвищену вагу користувача. Може служити заміною пружинному блоку.
Високоеластичний, що називається HR. Поєднує м'якість і високу несучу здатність. Може застосовуватися для виготовлення спальних місць в розкладних диванах.
Високоеластичний з підвищеною комфортністю, LR. Додатково має в'язкість, меморі-ефект. Добре розподіляє вагу користувача по поверхні, підходить для тривалого відпочинку.
Для певних моделей меблів рекомендуються конкретні марки поролону. Наприклад, для реставрації бюджетного дивана-софи підходить EL2240. Більш дорогий виріб можна забезпечити більш довговічним EL2842. Диван-книжка за конструкцією схожий на софу. Для нього радять купувати наповнювачі тих же марок.

Дивани для гостей зазвичай забезпечуються механізмами трансформації, вбудованими матрацами. У такій ситуації найкраще дізнатися оригінальні марки наповнювача або проконсультуватися з фахівцем-меблярем щодо можливості рівноцінної заміни. Кухонний куточок менш вимогливий до товщини наповнювача. Для нього досить вибрати лист 4-6 см для м'якого куточка, або 2-3 см для жорсткого. Рекомендовані марки — ST3542, EL2842.

Як замінити поролон в дивані самостійно
Перед реставрацією готують необхідні матеріали та інструменти. Спочатку диван потрібно розібрати, щоб проінспектувати «начинку». Можливо, міняти потрібно поролон, підкладку під нього, окремі пружини. Іноді потрібно замінити кріплення, підтягнути кріплення, що розбовталися.

Інструменти, які знадобляться для реставрації наповнювача:

Гайковий ключ використовується для розбору диванного каркаса. Найчастіше потрібні гайкові ключі на 10 і 13. Гайки такого розміру використовуються меблярами найчастіше. Гайки на 10 призначаються для механізмів, на 13 — для боковин.
Хрестова викрутка допомагає від'єднати розкладний механізм, що заважатиме перетяжки дивана. Плоску викрутку застосовують для видалення скоб. Скобами на каркасі дивана закріплюють поролон, повстяну прокладку, оббивку.
Плоскогубці або кусачки — альтернатива викрутку. Потрібні для вилучення зламаних скоб, поржавілих та пошкоджених болтів.
Молоток знадобиться для забивання та видалення цвяхів. Якщо частини дивана набрякли, молоток допоможе повернути збільшені частини в старі пази.
Ручний меблевий степлер знадобиться для закріплення нової оббивної тканини, ППУ, повсті. Буде потрібно 4-5 стандартних упаковок меблевих скоб довжиною 16 мм. Чим більше матеріалів доведеться міняти, тим більше скоб потрібно купити.
Пульверизатор або пензлик — інструменти для нанесення рідкого клею. Поролон і повсть іноді приклеюються до дерев'яного диван каркасу або з'єднуються між собою.
Рулетка або лінійка потрібна для вимірювання розміру старих поролону, повсті, оббивної тканини. Надалі вони стануть в нагоді для розмітки нових матеріалів.
Ножицями та канцелярським ножем доведеться обрізати зайві частини полотен тканини та повсті, шматки листів ППУ.
Олівець, крейда або маркер — інструменти для нанесення розмітки. Маркером зручно розмічати ППУ для подальшого кріплення, розрізання. Крейду застосовують на тканини, олівець — для відміток на деревині, ДСП, МДФ.
Великий ніж ріже листи поролону товщі 6 см. З листами меншої товщини справляється канцелярський ніж. Перед тим, як розрізати, наносять розмітку маркером, прикладають лінійку.
Меблеве шило застосовують, якщо дизайн дивана передбачає утяжку гудзиками.
Робочі рукавички захистять шкіру рук під час робочого процесу. Вони оберігають від клею, скалок, слідів маркера, порізів від ножа.
Перший етап робіт — розбір дивана. Від нього послідовно відокремлюють оббивку, поролон, повстяний прошарок. Розташування деталей та їхні розміри записують. Після цього з нових матеріалів вирізують шматки потрібного розміру. Кращий спосіб нарізати поролон — зняти лекало зі старого матеріалу. Так можна врахувати всі необхідні припуски, які можуть становити 7-8 см для внутрішньої поверхні.

Після видалення м'яких і тканинних елементів диван пилососять, щоб видалити пил і пінополіуретанові крихти. Чищення дивана необхідне — сміття може нашкодити здоров'ю та перешкодити якісно закріпити нові наповнювальні елементи.

Поролон укладають на попередньо очищену поверхню. Якщо вона жорстка, під ППУ укладають шорстку тканину, стійку до стирання. Матерію з'єднують з листом пінополіуретану декількома великими стібками. Товщина поролону в цьому випадку повинна складати не менше 14-16 см. Укладання проводиться в два шари, тому можна комбінувати різні марки.

Якщо основа дивана пружинна, на неї укладається щільний повстяний шар. По повсті рівномірно розподіляється тиск верхніх частин пружин. Це дозволяє вберегти поролон від швидкого утворення провалів, кришення. Під пружини теж варто укласти новий повстяний шар. У цьому випадку він посилить амортизацію, зменшить скрипи. Фахівці радять вибирати меблеву повсть щільністю 800 гр/м². Товщина поролонового шару поверх пружинного блоку складе 3-4 см.

Поверх наповнювача укладають синтепон. Синтепоновий шар вирівнює поверхню — на ній не будуть помітні нерівності після перетяжки новою тканиною. Він не дозволяє оббивці прилипати до ППУ, пошкоджувати його.

Повстяні частини приклеюються до дивана каркасу, поролон наклеюється на них зверху. Якщо листів наповнювача кілька, їх теж з'єднують за допомогою клею. Економніше за все клей наноситься за допомогою пульверизатора. Використовувати пензлик краще при обробці невеликих, вузьких або важкодоступних частин.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

17 октября 2024

Чорний шкіряний диван - хіба це не ідеальні меблі, які підходять під будь-який дизайнерський стиль? Безумовно, це класична і чудова річ урізноманітнює яку завгодно кімнату. Такий диван стане центром уваги, символом достатку і добро...

16 октября 2024

Основний список речей, які не можна робити з шафами-купе:
Не відкривайте і не закривайте дверцята надто різко.
Уникайте відкритого контакту шафи з сильно нагрітими предметами.
Не дряпайте поверхні шафи.
Слідкуйт...

15 октября 2024

Передпокої часто порівнюють з візитною карткою, і не дивно: адже це перше місце, куди потрапляють відвідувачі, і часто саме по цьому приміщенню можна скласти думку про будинок в цілому. Створення їх інтер'єру - не таке проста справ...

14 октября 2024

Диван для вітальні - елементарний та природний предмет меблів. Адже вітальня і призначена для того, щоби там влаштовувати посиденьки, приймати друзів, відпочивати, дивитися телевізор, розмовляти. Навряд чи якісь інші меблі можуть у...

12 октября 2024

Багато покупців купують для своїх квартир і заміських будинків корпусні меблі. І вони замислюються про те, як зберегти надовго їх первісний вигляд, адже цей елемент інтер'єру купується не на один тиждень. Тому і виникає питання, як...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия