loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

20 июня 2024
Кішка може використовувати диван як дряпку, а собака – прийняти меблі за велику іграшку та із задоволенням їх жувати. Усі улюбленці, що линяють, залишатимуть на оббивці шерсть. Не варто забувати про «пахучі мітки» і «подаруноч...
18 июня 2024
В настоящее время онлайн-знакомства стали неотъемлемой частью социального взаимодействия. Многие люди задаются вопросом, стоит ли заводить знакомства в онлайн режиме, особенно с учетом специфики отношений и ожиданий. Есть преимущества и недоста...
08 июня 2024
Здоров'я серця і взагалі кардіологія є дуже важливими для загального благополуччя людини. Серцево-судинні захворювання (ССЗ) є однією з провідних причин смертності у світі. У зв'язку з цим виникає питання: чи потрібно проходити кард...
31 мая 2024
В современном мире, где медицинская сфера стремительно развивается и наращивает свои возможности, оказание качественной медицинской помощи включает в себя не только лечение, но и обеспечение безопасности и комфорта пациентов во время транспортировки....
30 мая 2024
В современном мире многие мужчины сталкиваются с вопросом о необходимости постоянных отношений. Распространены различные точки зрения: кто-то утверждает, что постоянные отношения приносят стабильность и удовлетворение, в то время как другие с...
24 мая 2024
Аренда автобуса для корпоративных мероприятий становится все более популярным выбором среди компаний, стремящихся обеспечить комфорт и безопасность своим сотрудникам. Независимо от масштаба мероприятия, будь-то выездной тренинг, тимбилдинг ил...
21 мая 2024
Что входит в мобильные аксессуары В число актуальных направлений можно отнести аксессуары для телефонов оптом в интернет-магазине – ведь в современную цифровую эпоху, где смартфоны являются неотъемлемой частью нашей повседневной жизни, эта категор...
Все заметки

Як правильно вибрати поролон для дивана

12 июня 2024

Улюблений диван перестав бути зручним, в ньому з'явилися горбки та «провали»? Настав час замінити його набивку! Як вибрати поролон для дивана, щоб меблі дарували комфорт і розслаблення, правильно підтримували тіло під час відпочинку?

Види й типи поролону
Пінополіуретан, що використовується для набивання м'яких меблів, — це полімерний матеріал. Він на 90% складається з повітря, в процесі виробництва спінюється та застигає. Виходить знайома всім нам дрібнопориста структура.
 
Існує 4 основних види пінополіуретану. Акустичний матеріал використовується для поліпшення акустики приміщення (звукозаписної студії, кінотеатру). Він випускається у щільних аркушах. Білизняний тонкий поролон в рулонах використовується у швейній промисловості. Щільний будівельний поліуретан застосовується як утеплювач, ізолюючий матеріал. За допомогою меблевого ППУ виробляють м'які дивани, пуфи, крісла. Меблевий тип матеріалу нетоксичний, гігієнічний і безпечний для здоров'я. Він довго служить, пропускає повітря та вологу, легко ріжеться.
 
Пінополіуретан на виробництві маркують літерами латинської мови та цифрами. Літери описують тип ППУ, цифри говорять про його жорсткість та щільність — базові характеристики. Фахівці-меблярі виділяють найбільш популярні види поролону для дивана:

ST — матеріал найчастіше застосовуваної жорсткості (стандарт), найбільш комфортний для людини. Його можна знайти під оббивкою дачних меблів, в сидіннях і спинках диванів, розрахованих на навантаження 60-100 кг.
EL та HL — жорсткий поролон. Має відмінну несучу здатність, придатний для меблів, витримує навантаження понад 100 кг.
S — м'який поролон (і дуже м'який HS). Використовується в спинках меблів, витримує невелике навантаження.
HR — штучний латекс, дуже «витривалий» та еластичний матеріал. З його допомогою виробляють і реставрують дорогі м'які меблі. Матеріал подарує вам повний комфорт і повноцінний відпочинок.
LR — м'який в'язкий ППУ з ефектом пам'яті. Рівномірно розподіляє навантаження по всій поверхні спального місця або сидіння. Забезпечує анатомічно правильне положення тіла в будь-якій позі.
Матеріал може мати різні форми випуску. У листах проводиться ППУ прямокутної форми 5-1000 мм завтовшки. Рулонний (бобінний) вид досить тонкий, товщиною до 30 мм, може мати підкладку з синтетики або різного текстилю. Блоковий матеріал — великий куб, який зручно розрізати впоперек і вздовж. Меблевий різновид найчастіше випускається в листах.

Основні показники якості
Дізнатися якість набивальних матеріалів для ремонту диванів і крісел легко. З цим впорається навіть неспеціаліст. Не знаєте, як вибрати відповідний поролон для дивана? Дивіться на базові особливості матеріалу:

Щільність, або вміст ППУ в кілограмах на 1 кубометр. Найважливіший показник, що визначає також жорсткість, термін експлуатації, здатність до відновлення початкової форми. Щільність поролону високої якості починається з показника 25 кг на куб.м і більше. Більш щільний матеріал одночасно й більш надійний, він прослужить до 7 років без розривів і деформації.
Напруга стиснення, або жорсткість. Цей параметр (що виражається в кПа) повідомляє нам, яке зусилля потрібно докласти, щоб стиснути поролон на 40%. Впливає на рівень деформації та термін експлуатації виробів, в яких використовувалася марка поролону. Жорсткий ППУ довше служить і витримує більшу вагу.
Ці 2 показника є базовими та вказуються в назві марок ППУ. Але, щоб безпомилково вибрати «наповнення» для дивана, зверніть увагу ще на 5 характеристик.

Занадто еластичний (податливий) матеріал для меблів не підходить, довгий термін служби набивки забезпечує більш жорсткий, щільний поролон. При перевірці на міцність полотно розтягують на 150% від первинної довжини — придатний для виробництва зразок не рветься. Деформація (здатність швидко повертати вихідну форму) визначається стисканням пінополіуретану на 50%. Коефіцієнт опори відображає, наскільки рівномірно буде розподілене в ньому навантаження при натисканні. І остання характеристика, комфортність, визначається на дотик — якісний наповнювач приємний і м'який.

Який поролон потрібен для дивана
Перше, що важливо знати для вибору матеріалу, — рівень жорсткості. Це визначає, для якої частини меблів він застосовуватиметься. М'який повітряний ППУ витримує меншу вагу, тому застосовується в набиванні підголівників, підлокітників і спинки. Для сидіння потрібен більш жорсткий поролон, який довго служить і добре тримає форму.
 
Який товщини поролон потрібен для дивана, визначається використанням м'яких меблів. Якщо ви будете проводити на дивані багато часу і/або спати, потрібна набивка товщиною від 4 см. Показник оптимальної щільності досягає 30 кг на 1 куб.м. Крім того, для сну потрібен пружний наповнювач підвищеної комфортності.

Оптимальні марки (види) поролону для дивана — комфортний стандарт ST, більш жорсткий EL для меблів, що витримує високі навантаження, найбільш твердий HL, дуже м'який HS для спинки підлокітників, і максимально комфортний VIP-матеріал HR.
 
Стандарти щільності ППУ:

25 (80 кг навантаження в дивані, 100 кг в матраці);
28 (90 кг навантаження в дивані, 120 кг в матраці);
30 (100 кг навантаження в дивані, 120 кг в матраці);
35 (110 кг навантаження в дивані, 150 кг в матраці);
40 (120 кг навантаження в дивані, 180 кг в матраці);
55 (130 кг навантаження в дивані, 150 кг в матраці).

Вибирайте щільність ППУ для заміни наповнювача, керуючись планованим навантаженням.

Як замінити поролон в м'яких меблях
Поміняти відслужив свій термін наповнювач можна своїми руками — це дешево та просто, не вимагає особливих зусиль і спеціальних навичок. Головне питання, яке потрібно вирішити перед початком ремонту, — чи будете ви міняти набивку повністю або тільки частково. Найчастіше заміни вимагає наповнювач в сидінні.
 
Якщо ви купили матеріал товстим блоком, його доведеться нарізати. Як розрізати поролон в домашніх умовах? Покладіть під нього підкладку (товстий картон на фанеру), щоб не пошкодити підлогу. Візьміть лінійку та маркер, зробіть розмітку викрійок з припуском 7-8 см для внутрішньої поверхні. Можете витягти колишній наповнювач і зробити нову викрійку за ним.
 
Потім візьміть ніж для різання лінолеуму, зробіть надріз по поверхні одного боку. За початкової лінії ріжте глибше, розсовуючи краї. Тримаючи ніж під нахилом до себе, ведіть по лінії розрізу. Після цього ножицями виріжте аналогічні викрійки з щільної тканини.
 
Крім лінійки, поролону та ножа, вам знадобляться:

хрестоподібна та плоска викрутки;
меблевий степлер ручного типу;
плоскогубці або кусачки;
пульверизатор або пензель;
гайковий ключ 10х13;
робочі рукавички;
молоток і цвяхи.

Перед розбиранням дивана сфотографуйте деталі та їхнє розташування. Зніміть диван та за необхідності спинку, потім — механізм трансформації.
 
Акуратно зніміть оббивку м'яких меблів, піддіваючи утримувальні скоби плоскою викруткою. Зніміть верхні шари, якщо вони є, видаліть наповнювач. Потім почистіть і закріпіть каркас дивана, оцініть пошкодження ППУ. При заміні «начинки» потрібно вийти на колишню висоту сидіння та спинки, вимірюючи нову набивку по старій. За необхідності заберіться нижче, щоб полагодити зламані або просілі пружини.

Можна приступати до заміни набивки! Розкроєний наповнювач покладіть на дерев'яну основу кожної деталі, міцно притисніть і закріпіть скобами. Можете додати об'єму на підлокітниках і спинці, але пам'ятайте: збільшений об'єм потребують більшої кількості оббивної тканини.
 
Покладіть на сидіння 2 шари набивки для зручності та довговічності. Закріпіть його скобами до каркасу, обтягніть щільним матеріалом на зразок парусини — так ППУ довше збереже форму й буде додатково захищений. Тим часом оббивку можна випрати в пральній машинці або здати у хімчистку.
 
Коли заміна поролону в дивані закінчена, потрібно знову надіти оббивку. Закріплюючи тканину до основи, міцно вдавлюють в м'який матеріал, щоб вона сиділа щільно. Закрийте диван і спробуйте посидіти на ньому. Вийшло? Ви можете з повним правом пишатися собою!
 
Заміна меблевої набивки власноруч потребує лише тільки часу та посидючості. Це нескладне заняття, яке з часом може навіть перерости в оригінальне хобі чи заробіток.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

21 июня 2024

М'якість, розміри і особливі властивості матраца залежать від фізичного стану, рівня активності, зросту, ваги і особистих переваг власника. Частина цих параметрів тісно пов'язана з віком. Наприклад, з плином часу погіршується крово...

20 июня 2024

Купуючи нові меблі або перетягуючи стару, оцінюйте оббивку не тільки за красивим виглядом, але і за міцністю, простотою у догляді. Як правильно вибирати оббивку за виглядом, категорією і кольором?

Вибір тексти...

18 июня 2024

Одна з найбільших проблем при зміні житла - упаковка дивана при переїзді. Великогабаритні м'які меблі потребують ретельної підготовки і акуратного транспортуванні. Як розібрати, перевезти і заново зібрати улюблений диван?

17 июня 2024

Модний килим на підлозі став must have дизайну спальні. Піднімаючись з ліжка, так приємно відчути босими ступнями м'який ворс. Як купити килим в спальню, щоб він радував кожен день?

Як вибрати килим для спальн...

17 июня 2024

При облаштуванні домівки або офісу важливе місце займають меблі, які не лише визначають естетичний вигляд приміщення, а й впливають на комфорт та функціональність простору. Вибір якісних меблів - це важлива задача, яка потреб...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия