loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

20 июня 2024
Кішка може використовувати диван як дряпку, а собака – прийняти меблі за велику іграшку та із задоволенням їх жувати. Усі улюбленці, що линяють, залишатимуть на оббивці шерсть. Не варто забувати про «пахучі мітки» і «подаруноч...
18 июня 2024
В настоящее время онлайн-знакомства стали неотъемлемой частью социального взаимодействия. Многие люди задаются вопросом, стоит ли заводить знакомства в онлайн режиме, особенно с учетом специфики отношений и ожиданий. Есть преимущества и недоста...
08 июня 2024
Здоров'я серця і взагалі кардіологія є дуже важливими для загального благополуччя людини. Серцево-судинні захворювання (ССЗ) є однією з провідних причин смертності у світі. У зв'язку з цим виникає питання: чи потрібно проходити кард...
31 мая 2024
В современном мире, где медицинская сфера стремительно развивается и наращивает свои возможности, оказание качественной медицинской помощи включает в себя не только лечение, но и обеспечение безопасности и комфорта пациентов во время транспортировки....
30 мая 2024
В современном мире многие мужчины сталкиваются с вопросом о необходимости постоянных отношений. Распространены различные точки зрения: кто-то утверждает, что постоянные отношения приносят стабильность и удовлетворение, в то время как другие с...
24 мая 2024
Аренда автобуса для корпоративных мероприятий становится все более популярным выбором среди компаний, стремящихся обеспечить комфорт и безопасность своим сотрудникам. Независимо от масштаба мероприятия, будь-то выездной тренинг, тимбилдинг ил...
21 мая 2024
Что входит в мобильные аксессуары В число актуальных направлений можно отнести аксессуары для телефонов оптом в интернет-магазине – ведь в современную цифровую эпоху, где смартфоны являются неотъемлемой частью нашей повседневной жизни, эта категор...
Все заметки

Як позбутися цвілі на меблях

12 июня 2024

Цвіль шкодить не тільки зовнішньому вигляду меблів, але й вашому здоров'ю. Цей небезпечний і несимпатичний грибок з'являється досить швидко, а от вивести його — ціла проблема. Як вивести плісняву з меблів домашніми й промисловими засобами?

Яка буває цвіль
Цвіль — це грибок, який особливо шкідливий для алергіків, людей з проблемами дихання та хворими суглобами. Цвіль на меблях та інших матеріалах впізнати просто — вона утворює видимі плями. Розрізняють декілька її видів:

Біла. В основному з'являється на продуктах і в горщиках з рослинами.
Зелена. Також любить «селитися» на продуктах харчування.
Синя. Вражає дерев'яні поверхні, надає їм відтінок синяви.
Чорна. Відзначено поява на будь-якому матеріалі — від паперу до кахлів.
Два останні види побутової гнилі — найжорстокіші, їхнє виникнення призводить до руйнування поверхні. Вони нерідко з'являються на дерев'яних частинах меблів, а ось м'яку її частину вражає чорний грибок.

Чому з'являється цвіль
Пліснява проявляється в першу чергу неприємним різким запахом вогкості. Якщо ви відчули такий запах, огляньте стіни, підлогу і меблі в кімнаті. Швидше за все, ви виявите де-небудь в затишному місці специфічні плями нальоту.
 
Спори цього грибка мешкають практично в будь-якому приміщенні, але активно розвиваються тільки в особливих умовах. Серед причин їхнього виникнення — підвищена вологість (60-80%), погане опалення із середньою температурою від +4 до + 20°C.
 
Часто грибок з'являється у жителів перших поверхів, «завдяки» поганому утепленню підлоги, близькості підвалу та комунікацій. Квартира на останніх поверхах або приватний будинок також знаходяться в зоні ризику, якщо протікає дах або водопровідні труби.
 
Наліт може виникнути після того як в будинку прорвало каналізацію, зірвало кран, або сусіди затопили квартиру. Він «любить» приміщення, в яких немає провітрювання або недостатня вентиляція, або де на вікнах утворюється конденсат. Як же позбутися цвілі, чи можна зробити це самостійно?

Методи позбавлення цвілі
Самостійно грибок можна прибрати двома шляхами — використовуючи народні або промислові засоби. Деякі засоби можуть стати причиною освітлення оббивки, тому перед тим, як вивести цвіль з тканини, проконсультуйтеся з продавцем.
 
Грибок можна прибрати без покупки побутової хімії. Посипте запліснявілі місця сіллю, харчовою содою або крохмалем, залиште на ніч. На ранок зберіть залишки порошку пилососом. Можна також застосовувати горілку або спирт — просочіть тканину, залиште на 8-12 годин, змийте.
 
Позбутися свіжих дрібних плям можна, протерши їх соком цибулі, ефірними оліями апельсина або чайного дерева.
 
Промислові спреї та гелі для боротьби з грибком можна використовувати на дерев'яних частинах меблів, щоб отримати швидкий результат. Очищувачі для м'яких меблів дозволять вивести плісняву з тканини.
 
Як вивести цвіль:

Знайдіть і усуньте джерело вогкості.
Запасіться миючими засобами та інструментами. Знадобляться чиста тканина, багато теплої води, гумові рукавички.
При алергії або підвищеній чутливості перед тим, як позбутися цвілі, надягніть захисні окуляри та маску або респіратор.
Винесіть уражені грибком меблі на повітря та поставте на непромокаючу плівку. Якщо такої можливості немає, відкрийте в кімнаті вікна.
Рівномірно нанесіть засіб для чищення на уражену ділянку. Залиште його на зазначений час, а потім протріть вологою тканиною, прихоплюючи цвіль.
Обполосніть тканину й повторіть процедуру, або починайте протирати відразу після нанесення засобу, залежно від інструкції, як вивести цвіль з тканини.
Важливо: перед тим, як обробити меблі, випробуйте новий засіб в непомітному місці на оббивці або дерев'яних частинах. Це потрібно, щоб не отримати несподіваних плям або пошкоджень.

Чим можна вивести запах цвілі
На оббивці залишився неприємний запах? Його легко усунути! Варіанти, як прибрати запах з дивана, перевірені десятиліттями, а засоби знаходяться у вас під рукою.

Сіллю або харчовою содою посипте пляму, почекайте 5-6 годин, пропилососьте.
Пакетики зеленого чаю змочіть водою, покладіть на пляму на 24 години, змийте.
Сумішшю 2 ст.л оцту та 1 л води протріть пліснявий місце, через 6 годин промийте.
Після цього залиште диван на вулиці або в провітрюваній кімнаті до висихання.

Профілактика появи цвілі
Щоб грибок не поширювався, потрібно прибрати всі його спори, а це буває дуже складно. Провести профілактику набагато простіше, ніж прибрати цвіль, яка вже з'явилася.

Контролюйте вологість. Вам допоможуть кондиціонер, кухонна витяжка та часте провітрювання.
Підтримуйте постійну температуру. Утепліть вікна й приведіть до ладу систему опалення.
Розберіть поклади речей. Особливо часто цвіль зароджується на антресолях і балконі, де скупчується багато мотлоху.
Найкращий помічник у профілактиці грибка на меблях — прибирання, яке повинна проводитися регулярно, не рідше 1 разу на тиждень. Не залишайте плісняві шансів!

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

21 июня 2024

М'якість, розміри і особливі властивості матраца залежать від фізичного стану, рівня активності, зросту, ваги і особистих переваг власника. Частина цих параметрів тісно пов'язана з віком. Наприклад, з плином часу погіршується крово...

20 июня 2024

Купуючи нові меблі або перетягуючи стару, оцінюйте оббивку не тільки за красивим виглядом, але і за міцністю, простотою у догляді. Як правильно вибирати оббивку за виглядом, категорією і кольором?

Вибір тексти...

18 июня 2024

Одна з найбільших проблем при зміні житла - упаковка дивана при переїзді. Великогабаритні м'які меблі потребують ретельної підготовки і акуратного транспортуванні. Як розібрати, перевезти і заново зібрати улюблений диван?

17 июня 2024

Модний килим на підлозі став must have дизайну спальні. Піднімаючись з ліжка, так приємно відчути босими ступнями м'який ворс. Як купити килим в спальню, щоб він радував кожен день?

Як вибрати килим для спальн...

17 июня 2024

При облаштуванні домівки або офісу важливе місце займають меблі, які не лише визначають естетичний вигляд приміщення, а й впливають на комфорт та функціональність простору. Вибір якісних меблів - це важлива задача, яка потреб...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия