loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

20 июня 2024
Кішка може використовувати диван як дряпку, а собака – прийняти меблі за велику іграшку та із задоволенням їх жувати. Усі улюбленці, що линяють, залишатимуть на оббивці шерсть. Не варто забувати про «пахучі мітки» і «подаруноч...
18 июня 2024
В настоящее время онлайн-знакомства стали неотъемлемой частью социального взаимодействия. Многие люди задаются вопросом, стоит ли заводить знакомства в онлайн режиме, особенно с учетом специфики отношений и ожиданий. Есть преимущества и недоста...
08 июня 2024
Здоров'я серця і взагалі кардіологія є дуже важливими для загального благополуччя людини. Серцево-судинні захворювання (ССЗ) є однією з провідних причин смертності у світі. У зв'язку з цим виникає питання: чи потрібно проходити кард...
31 мая 2024
В современном мире, где медицинская сфера стремительно развивается и наращивает свои возможности, оказание качественной медицинской помощи включает в себя не только лечение, но и обеспечение безопасности и комфорта пациентов во время транспортировки....
30 мая 2024
В современном мире многие мужчины сталкиваются с вопросом о необходимости постоянных отношений. Распространены различные точки зрения: кто-то утверждает, что постоянные отношения приносят стабильность и удовлетворение, в то время как другие с...
24 мая 2024
Аренда автобуса для корпоративных мероприятий становится все более популярным выбором среди компаний, стремящихся обеспечить комфорт и безопасность своим сотрудникам. Независимо от масштаба мероприятия, будь-то выездной тренинг, тимбилдинг ил...
21 мая 2024
Что входит в мобильные аксессуары В число актуальных направлений можно отнести аксессуары для телефонов оптом в интернет-магазине – ведь в современную цифровую эпоху, где смартфоны являются неотъемлемой частью нашей повседневной жизни, эта категор...
Все заметки

Яка тканина найкраща для оббивки дивана: ТОП 10 оббивних тканин

13 июня 2024

Хороша оббивка м'яких меблів повинна бути одночасно красивою, міцною, зручною у догляді. Для перетяжки використовують безліч тканин — не відразу зрозуміло, яку тканину вибрати для дивана оптимально. Дізнайтеся, які матеріали для оббивки входять до кращрї десятки, чим вони відрізняються, кому підходять.

Характеристики тканин оббивки дивана
Кожен день диван відчуває навантаження. У ньому виникає тертя, на нього світить сонце, впливає температура, вологість, їхні перепади. Іноді на нього проливають рідини, кидають їжу. Вихованці люблять випробовувати диван на міцність кігтями, залишають шерсть, інші неприємні «подаруночки». Діти використовують крейду, олівці, фарби, косметику, інші доступні речовини, які важко відмити.
 
Тому для оббивної тканини важливі:

гладкість;
гідрофобність;
вентильованість;
легкість у прибиранні;
висока щільність;
захист «антикіготь»;
механічна міцність;
стійкість до ультрафіолету.

Оббивка не завжди повинна володіти повним набором цих характеристик. Її потрібно вибирати під умови, в яких використовуватиметься диван. Якщо оцінити їх правильно, можна заощадити без шкоди якості.

ТОП 10 видів оббивних тканин
Найпопулярніші матеріали для м'яких меблів:

шкіра;
флок;
велюр;
замша;
вельвет;
шеніл;
гобелен;
жаккард;
рогожка;
мікрофібра.

Натуральна шкіра — дорога, але красива. Вона виглядає представницьки, не псується від світла, служить довго, має високу міцність. Якщо вона оброблена напіваніліновим способом, то буде міцною, довговічною, механічно міцною. З неї легко видалятимуться будь-які неагресивні рідини, інші забруднення. Шкіра анілінової обробки ніжна, красива, але менш стійка до механічних пошкоджень, бруду, вологи. Шкіру, яка йде на оббивку люксових меблів, отримують зі свиней, рідше — з кіз, коней. Випадкові порізи, дрібні тріщини можна закрити клейовою латкою, спеціальним маскувальним кремом.

Штучна шкіра тільки імітує вигляд натурального матеріалу. В її основі лежить сумішеве полотно з бавовняних, поліефірних ниток. Поверх нього наноситься плівка ПВХ, що буває пористою або монолітною. На ній друкується малюнок «під шкіру». Шкірзам відмінно миється, не пропускає вологу, не вбирає запахи. Але він боїться сонячного світла, високих температур. Він зношується швидше за натуральну шкіру. На вихід оббивки з ладу вказують здуття плівки поблизу сформованих заломів, тріщин. Чим вища якість такого матеріалу, тим довше він прослужить.
 
Флок складається з двох шарів. Його основа — бавовняне полотно, на яке наноситься шар клею. На клей наноситься ворс, причому всі ворсинки шикуються строго вертикально. Такого ефекту допомагає домогтися використання електричної поляризації. Поверхня виходить м'якою, густою, приємною на дотик. Матерія легко чиститься, відштовхує рідини, не вигоряє, стійка до кігтів домашніх улюбленців.
 
Велюр — ще один приємний оксамитовий матеріал. Його ворсинки можуть стояти вертикально або розташовуватися під нахилом. Положення ворсу визначається плетінням, яке об'єднує його з основою — клей не використовується. Велюрова оббивка елегантна, естетична, дуже красива. Але вона швидко стирається, не підходить для дому з домашніми тваринами, дітьми. При нормальному щоденному використанні середній термін її служби — 3-5 років. Щоб продовжити «життя» велюру, варто подумати про пошиття або придбання захисного чохла.
 
Натуральна замша — особливий вид дубленої шкіри з м'якою оксамитовою поверхнею. Матеріал для такої оббивки отримують з кіз, баранів та інших копитних тварин середніх розмірів. На відміну від звичайної шкіри, він не відчувається холодним. У спекотну погоду замша не прилипає, не викликає підвищене потовиділення. Але замшу складно чистити від пилу, бруду, їй потрібні спеціальні засоби для чищення, постійний делікатний догляд.
 
Штучна замша — практична, недорога альтернатива натуральній. До її складу входять бавовна з поліестером, іноді додається зміцнювальне тефлонове покриття. Штучна імітація зовні не відрізняється від справжньої замші. При цьому вона не псується від заломів, не боїться подряпин, набагато довше зберігає привабливий зовнішній вигляд. Цей матеріал вимагає тільки сухого делікатного прибирання, він не підходить для дому з маленькими дітьми, тваринами.
 
Вельвет — дуже красива тканина з характерними рубчиками-смужками з ворсу. По відстані між смужками розрізняють широкий, середній і мікровельвет. Він може бути натуральним (бавовняним) або змішаним (з додаванням поліестеру, еластану). За приємний вигляд доводиться платити — за вельветом потрібно акуратно доглядати. Плями виводяться засобами для натуральних тканин, при чищенні матеріал не можна м'яти, вичавлювати, сильно терти. Поверхня вельвету виробляє ресурс за 5-7 років нормального використання. У істершіхся місцях випаде ворс, з'являються «залисини».
 
Рубчики шенілу за текстурою нагадують «волохатих» гусінь. Через цю подібність матеріал отримав свою назву — французьке слово «chenille» перекладається як «гусінь». Матеріал виготовляється з щільних кручених сумішевих ниток. Вони складаються з бавовни та синтетики в рівних частках. Це одна з найміцніших тканин для дивана. Шеніл буває двох типів — з тканинною та клейовою основою. Тканинна основа надає вологостійкість — можна застосовувати вологе прибирання. Клейову основу мити не можна.

Гобелен виготовляють переважно з натуральної бавовни. У рідкісних випадках до волокон підмішують трохи синтетики. Гобелен щільний, досить важкий, зі складним мальовничим зображенням. Матеріал дуже довго зберігає форму, але поступово вицвітає під впливом ультрафіолету. Гобеленову оббивку не рекомендують часто чистити, піддавати вологому прибиранню, часто навантажувати. Дизайнери рекомендують обтягувати нею невеликі дивани, щоб вони виглядали красиво, доречно.
 
Жаккард — один з найпопулярніших матеріалів для м'яких меблів. Його особливість — плетений рельєфний візерунок, зазвичай квітковий чи геометричний. Матеріал формується з синтетичних і бавовняних волокон, які бувають різної товщини, кольору. Він складу ниток, їхнього кольору, розміру залежить вартість оббивного матеріалу. Доглядати за жаккардом просто, потрібні пилосос і швидке прибирання вологих плям щадними засобами.
 
Скотчгард — жаккард, який обробляють захисним гідрофобним складом. Просочення підвищує щільність, міцність, захист від вигорання, забруднень. Крім того, вихованцям набагато складніше подряпати просочений матеріал. Підходить для меблів всіх типів, окремо рекомендується для безкаркасних.
 
Терможаккард — ще один вид жаккарду. Відрізняється тим, що кольоровий малюнок наноситься поверх готової однотонної поверхні, а не формується з різнокольорових ниток. Щоб нанести візерунок, використовують метод термодруку. Завдяки глибокому профарбуванню, тканина не вигоряє, не втрачає насиченості відтінків дуже довго.
 
Рогожка — дрібнофактурна однотонна тканина. Її волокна розташовуються в шаховому порядку, утворюють щільний, схожий на мішковину матеріал. Грубе щільне плетіння виконують з товстих ниток. Вони можуть складатися з бавовни, вовни, льону, шовку. Іноді для підвищення зносостійкості додають нитки з поліестеру, акрилу. Міцну рогожку легко чистити — пил видаляє пилосос, з плямами справляється плямовивідник для м'яких меблів. Тварини можуть легко витягати нитки з плетіння або застрягати в ньому кігтями, тому для дому з кішкою рогожку потрібно вибирати з обережністю.
 
Мікрофібра — найміцніша тканина для дивана, яка виробляється з синтетичної сировини. Міцна тканина швидко сохне. З неї легко видаляються плями, пил, шерсть. Сліди від води майже непомітні, а висихання дуже швидке. Мікрофібру виробляють з суміші поліестеру з нейлоном. Волокна, на які йдуть ці матеріали, в 30 разів тонші за бавовняні. Тканина м'яка, приємна до тіла, за зовнішнім виглядом нагадує натуральну замшу. На такій тканини для оббивки дивана фото виходять дуже стильними, розкішними.

Яка тканина найкраща для оббивки дивана
Щоб вибрати диванну оббивку, потрібно врахувати, в якому стилі оформлена кімната, які впливи надаватимуться на меблі:

При наявності дітей віком до 5 років, домашніх улюбленців варто вибрати «антикіготь». Підійде мікрофібра, флок, скотчгард.
Кухонні дивани повинні легко відмиватися, не вбирати запахи продуктів. Відповідний варіант — шкірзам.
Якщо диван стоїть біля відчиненого вікна, оббивка повинна бути синтетичною, стійкою до ультрафіолету. Можна спробувати терможаккард, мікрофібру.
Делікатні тканини можна використовувати у вітальнях. Щоб зберегти їх надовго, в звичайні дні користуються захисними чохлами з водовідштовхувальних щільних матеріалів.
 
Яка тканина краща для оббивки дивана, залежить від того, як планується використовувати меблі. Наприклад, великий шкіряний диван можна встановити в кабінеті керівника. При цьому в звичайній квартирі він буде виглядати недоречно, зухвало. Домосідам варто обрати найбільш зносостійку тканину, щоб весь час користуватися гарним диваном з комфортом. Любителям красивих інтер'єрних фотосесій можна звернути увагу на ніжний вельвет, велюр, який можна поміняти через кілька років.

Як вибрати тканину для дивана
Щоб нова оббивка прослужила довго, вигідно підкреслила переваги меблів, при виборі дотримуйтеся декількох простих правил:

Оцініть кошти. Розрахуйте кількість матерії, дізнайтеся, яка тканина вписується в бюджет.
Виберіть фактуру, міцність, щільність. Для захисту від рідин, кігтів, шерсті, пилу знадобиться матеріал з захисним просоченням, щільним плетінням.
Врахуйте, де стоятимуть меблі. Деякі тканини не можна тримати на сонці, поруч з кухнею, у обігрівача, у вологих місцях.
Підберіть колір. Є багато посібників, як підібрати колір дивана в будь-яку кімнату. Якщо немає часу їх читати, орієнтуйтеся на відтінок меблів (шаф, полиць).
Зазвичай відповісти на ці чотири питання досить, щоб зрозуміти, як вибрати тканину для дивану. Можно звернутися в магазин м'яких меблів за безкоштовною консультацією.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

21 июня 2024

М'якість, розміри і особливі властивості матраца залежать від фізичного стану, рівня активності, зросту, ваги і особистих переваг власника. Частина цих параметрів тісно пов'язана з віком. Наприклад, з плином часу погіршується крово...

20 июня 2024

Купуючи нові меблі або перетягуючи стару, оцінюйте оббивку не тільки за красивим виглядом, але і за міцністю, простотою у догляді. Як правильно вибирати оббивку за виглядом, категорією і кольором?

Вибір тексти...

18 июня 2024

Одна з найбільших проблем при зміні житла - упаковка дивана при переїзді. Великогабаритні м'які меблі потребують ретельної підготовки і акуратного транспортуванні. Як розібрати, перевезти і заново зібрати улюблений диван?

17 июня 2024

Модний килим на підлозі став must have дизайну спальні. Піднімаючись з ліжка, так приємно відчути босими ступнями м'який ворс. Як купити килим в спальню, щоб він радував кожен день?

Як вибрати килим для спальн...

17 июня 2024

При облаштуванні домівки або офісу важливе місце займають меблі, які не лише визначають естетичний вигляд приміщення, а й впливають на комфорт та функціональність простору. Вибір якісних меблів - це важлива задача, яка потреб...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия