loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

20 июня 2024
Кішка може використовувати диван як дряпку, а собака – прийняти меблі за велику іграшку та із задоволенням їх жувати. Усі улюбленці, що линяють, залишатимуть на оббивці шерсть. Не варто забувати про «пахучі мітки» і «подаруноч...
18 июня 2024
В настоящее время онлайн-знакомства стали неотъемлемой частью социального взаимодействия. Многие люди задаются вопросом, стоит ли заводить знакомства в онлайн режиме, особенно с учетом специфики отношений и ожиданий. Есть преимущества и недоста...
08 июня 2024
Здоров'я серця і взагалі кардіологія є дуже важливими для загального благополуччя людини. Серцево-судинні захворювання (ССЗ) є однією з провідних причин смертності у світі. У зв'язку з цим виникає питання: чи потрібно проходити кард...
31 мая 2024
В современном мире, где медицинская сфера стремительно развивается и наращивает свои возможности, оказание качественной медицинской помощи включает в себя не только лечение, но и обеспечение безопасности и комфорта пациентов во время транспортировки....
30 мая 2024
В современном мире многие мужчины сталкиваются с вопросом о необходимости постоянных отношений. Распространены различные точки зрения: кто-то утверждает, что постоянные отношения приносят стабильность и удовлетворение, в то время как другие с...
24 мая 2024
Аренда автобуса для корпоративных мероприятий становится все более популярным выбором среди компаний, стремящихся обеспечить комфорт и безопасность своим сотрудникам. Независимо от масштаба мероприятия, будь-то выездной тренинг, тимбилдинг ил...
21 мая 2024
Что входит в мобильные аксессуары В число актуальных направлений можно отнести аксессуары для телефонов оптом в интернет-магазине – ведь в современную цифровую эпоху, где смартфоны являются неотъемлемой частью нашей повседневной жизни, эта категор...
Все заметки

Реставрація дивана: лайфхаки

14 июня 2024

Як привести до ладу старий диван за допомогою чохлів і перетяжки

Набридло дивитися на старий обшарпаний диван? Час оновити його - зробити красивим, елегантним і сучасним. Як змінити дизайн старого дивана? Поміняти зовнішній вигляд м'яких меблів можна двома способами - за допомогою чохла і перетяжки. Каркас і «нутрощі» у багатьох випадках теж можна відновити.

Як оновити механізм трансформації?
Перша неприємність, яку піднесе розкладний диван, напевно буде пов'язана з трансформаційним механізмом. Він може зламатися через перевищення навантаження або неправильне використання.

Несправності механізмів можуть вирішуватися:

заміною дрібних деталей (роликів, пружин, заклепок);
повною заміною механізму;
підтягуванням кріплень.

Лайфхак: у багатьох випадках проблему з «тугою» розкладкою вирішує просте мастило.

Повна заміна потрібна, якщо конструкція погнулися, тріснула, переламалася. Новий механізм повинен бути того ж типу, що й попередній. Як реставрувати диван зі зламаним механізмом? Потрібно розібрати меблі, демонтувати металеву конструкцію і виміряти її, щоб підібрати аналогічну.

Лайфхак: вибирайте більш міцну версію механізму - їх випускають в декількох варіантах.

До кожного типу механізму додається інструкція з встановлення. Для його знімання або установки зазвичай досить перевернути диван. Розбирати його на частини не потрібно.

Реставрація дерев'яних частин може включати:

підтягування кріпильних болтів;
установку на основу додаткових перемичок;
заповнення зазорів в розсохлий деревині клеєм;
скріплення тріщин в основі металевими пластинками;
змазування металевих деталей маслом, дерев'яних - парафіном.
Як розбирати меблі для ремонту і збирати їх знову - залежить від моделі дивана. У загальному випадку спочатку знімають подушки, потім від'єднують підлокітники і спинку.

Лайфхак: докладні інструкції з відео для будь-якої моделі можна знайти на YouTube.

На несправність каркаса можуть вказувати скрипи і загальна розхитаність. Якщо скрипи не зникли після реставрації, проблема не в корпусі, а в «начинці» меблів.

М'які сидіння дивана зроблені з пружинних блоків і поролону. Спинки і підлокітники обходяться без пружин - в них додають тільки ППУ. Блоки можуть осісти, з них може вилізти одна або кілька пружин. Поролон з часом може розкришитися і втратити пружність.

Як відреставрувати диван в домашніх умовах, якщо потрібно замінити наповнювач? Треба зняти подушки і інші елементи, які жорстко не закріплені на каркасі, після цього - акуратно від'єднати боковини. Потім демонтується механізм трансформації, послідовно від'єднуються: сидяче місце, спинка, фанерний піддон (при наявності).

Лайфхак: при розбиранні меблів на кожен елемент робіть наклейку з порядковим номером і коротким описом. Так вийде не переплутати симетричні частини. Кріпильні елементи кожної частини складайте в аналогічно марковані пакетики.

Після цього м'які частини обстежуються на предмет пошкоджень. Для цього потрібно:

від'єднати кріпильні скоби оббивки;
акуратно зняти тканину, намагаючись не зачепити пружини, що вилізли;
протерти вологою ганчіркою, потім витягнути матрац.

Вид ремонту залежить від типу проблеми і встановленого пружинного блоку. В дивані можуть бути залежні пружини Bonnel або незалежні Pocket. Якщо вилізла одна-дві пружини, обидва типи блоків можна відремонтувати. Пошкоджені елементи виймаються, на їх місце вставляються нові. Пружини Боннель потрібно від'єднати від поперечних сполучних пружин в чотирьох місцях. Елементи «Покет» досить вийняти з індивідуальних тканинних кишеньок.

Ремонт Bonnel серйозно ускладнюється, якщо несправних пружин більше двох-трьох. На від'єднання і під'єднання кожної пружинки витрачається час і зусилля. До того ж на сусідні елементи блоку чиниться приблизно однаковий тиск. Велика ймовірність того, що сусідні пружини теж скоро вийдуть з ладу. Тому наповнювач Боннель краще замінити повністю, якщо він встиг прослужити 5-8 років.

Відновлення Pocket набагато простіше. Потрібно відновити чохол пружинки і «посадити» туди новий елемент. Після цього тканинна кишенька зашивається, і сидіння можна збирати назад. «Покет» не розподіляють навантаження між собою. Якщо зламається кілька пружин, інші напевно будуть справними.

Замаскувати дірки, заплатки, шви вийде не завжди. Чохол доведеться періодично міняти. Наприклад, під час прийому гостей на нього проллється вино. Знімати «захисний шар» доведеться швидко, щоб не постраждав наповнювач і одяг гостей. Доведеться відкрити «істинний вид» меблів, що може бути неприємно для господарів будинку. Також під чохлами можуть відчуватися поза нерівності «відновленого» матеріалу. Декорування за допомогою латок може не підходити до дизайну приміщення.

Як привести до ладу старий диван за допомогою перетяжки? потрібно:

розібрати меблі на складові;
видалити старий оббивний матеріал;
розкроїти нову оббивку;
обтягнути частини дивана;
зібрати меблі.

Лайфхак: щоб швидко зробити правильну викрійку, накладіть стару оббивку на нову тканину і обведіть. Увага! Не забувайте додавати припуски на шви. Їх можна намітити крейдою по мітках на старій тканині.

Вибираючи новий оббивний матеріал, потрібно враховувати розмір малюнка. Великі деталі доведеться підганяти один до одного. Дрібний малюнок менш вимогливий до розкрою. Саме його рекомендують використовувати професійні меблевики. Тип тканини залежить від наповнювача. ППУ «вимагає» середнього натягу нитки. Для пуху і вати потрібна тканина, що добре тягнеться. Обтягувати пружинні блоки можна щільними матеріалами. Найпопулярніші рішення - гобелен, велюр, жаккард.

Лайфхак: якщо вдома є тварини, найкращим матеріалом буде міцний і легкий в чищенні флок.

Як натягувати розкроєну оббивку:

«прихопіть» тканину з одного краю 3-4 скобами за допомогою будівельного степлера;
те ж саме зробіть на протилежному краї обтягуючих елемента;
повторіть операцію для двох бічних сторін;
пройдіться скобами по всьому периметру;
загорніть кути оббивки всередину, зафіксуйте їх степлером або зашийте вручну.

Перед фіксацією скобою тканину потрібно підвернути, якщо у неї немає обробленої кромки. Скоби потрібно ставити паралельно або перпендикулярно краю, на відстані 3-4 см від нього. Важливо забезпечити рівномірний натяг тканини по всьому периметру, щоб виріб виглядав «як новий».

Відновити м'які меблі вдома можна майже за будь-якої поломки. Головне - дотримуватися інструкції і заздалегідь попрактикуватися. В якості «пробної кулі» можна перетягнути табурет або банкетку. Перший досвід допоможе врахувати всі особливості матеріалу і не допустити помилок при роботі з великим об'єктом.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

21 июня 2024

М'якість, розміри і особливі властивості матраца залежать від фізичного стану, рівня активності, зросту, ваги і особистих переваг власника. Частина цих параметрів тісно пов'язана з віком. Наприклад, з плином часу погіршується крово...

20 июня 2024

Купуючи нові меблі або перетягуючи стару, оцінюйте оббивку не тільки за красивим виглядом, але і за міцністю, простотою у догляді. Як правильно вибирати оббивку за виглядом, категорією і кольором?

Вибір тексти...

18 июня 2024

Одна з найбільших проблем при зміні житла - упаковка дивана при переїзді. Великогабаритні м'які меблі потребують ретельної підготовки і акуратного транспортуванні. Як розібрати, перевезти і заново зібрати улюблений диван?

17 июня 2024

Модний килим на підлозі став must have дизайну спальні. Піднімаючись з ліжка, так приємно відчути босими ступнями м'який ворс. Як купити килим в спальню, щоб він радував кожен день?

Як вибрати килим для спальн...

17 июня 2024

При облаштуванні домівки або офісу важливе місце займають меблі, які не лише визначають естетичний вигляд приміщення, а й впливають на комфорт та функціональність простору. Вибір якісних меблів - це важлива задача, яка потреб...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия