loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
28 августа 2024
Виниловые пластинки, которые в свое время являлись символом современной музыки, снова переживают этап возрождения. Сегодня они занимают важное место в мире аудиофильства и коллекционирования благодаря своему уникальному качеству звучания и ст...
25 августа 2024
Запасні частини – суттєва стаття витрат кожного власника автотранспорту. Рано чи пізно, але в будь-якій машині щось виходить з ладу та потребує заміни. Це твердження є характерним й для вантажного автомобіля. Причому, навіть більшою мірою, адже для в...
Все заметки

Який килим вибрати в спальню: ідеї, варіанти

17 июня 2024

Модний килим на підлозі став must have дизайну спальні. Піднімаючись з ліжка, так приємно відчути босими ступнями м'який ворс. Як купити килим в спальню, щоб він радував кожен день?

Як вибрати килим для спальні за матеріалом
Матеріал - найважливіший критерій вибору килима в спальні. Зазвичай купують моделі з «природних» матеріалів - віскози, вовни, шовку. Однак синтетичні матеріали настільки високотехнологічні, що дизайнерський килим з них не поступиться «природним» за комфортом і красою, а за терміном служби перевершують.

Шерсть - натуральний матеріал тваринного походження. Шерстяний килим відрізняється високою волого- і шумопоглинаючою здатністю. Він міцний, стійкий до вогню, служить більше 10 років. Мінуси - накопичує електричний заряд, боїться молі.

Шовк - міцна, але делікатна нитка. Виріб з таких ниток естетично виглядає. Килимок з шовку м'який, міцний, еластичний, приємний до шкіри, дарує прохолоду в спеку. Недоліки - досить швидко мнеться, линяє і вигорає.

Бавовна - приємна на дотик, гігроскопічна, антиалергенна, стильна, проста в прибиранні і доступна. Її мінус - схильність до усадки і зім'яття.

Віскоза поєднує кращі властивості синтетики і натурального волокна. Зовні покриття з віскози нагадує шовк, відрізняється стійкістю кольору і візерунка. Віскозний килим не накопичує заряд, недорого коштує. Мінус - швидко вбирає вологу.

Поліестер - популярний недорогий матеріал, на дотик нагадує шерсть. Він не електризується, не боїться сонця, цвілі, бруду. Поліестеровий дизайнерський килим красиво виглядає і відмінно гріє.

Акрил - м'який, легкий палас з цього матеріалу довго зберігає свіжість кольору, не вигоряє, не мнеться. Швидко чиститься. Мінус - електризується.

Нейлон - зносостійкий штучний матеріал, який не втрачає форму, довго зберігає яскравість і текстуру, швидко очищається і сохне, але здатний погрубіти.

Поліпропілен (хіт-сет, терклон) максимально нагадує натуральні волокна. Він довго зберігає свіжість кольору, первісну форму, ворс. Такий виріб майже не брудниться, безпечний для алергіків, антистатичний.

Як підібрати килим для спальні за фактурою
Бажана фактура для килима в спальню визначається за ворсом. Він буває:

Розрізним (підстриженим або розрізаним у верхній частині). Виріб відрізняється невисокою міцністю, але красиво виглядає.
Петльовим (виконаним у вигляді дрібних або великих петель). Покриття зносостійке, але придатне швидше для прохідних кімнат, ніж для спальні.
Моделі килимів бувають однорівневими (коли весь ворс однієї висоти) і комбінованими (є ділянки з розрізною фактурою і з петлевою).

Вироби з розрізними волокнами в залежності від скручування і довжини бувають:

велюровими (невисокий розрізний ворс однієї довжини);
саксоні (довгий термічно зафіксований ворс з сильним скручуванням, м'який або грубий);
скролл (підстрижений петельний ворс з високою стійкістю).
Важливий показник - щільність полотна, що залежить від кількості вузликів на метр, товщини і висоти волокон. Чим більше вузликів, тим щільніший і складніший в догляді килим, тим вишуканіший малюнок. У спальню можна купити палас навіть з невисокою щільністю (до 100 тис.вузликів), хоча найпоширеніший варіант - від 250 до 350 тис.

Вибір килима в спальню за формою і розміром
Форма підлогового покриття в приміщенні для нічного відпочинку традиційно прямокутна або квадратна. Співвідношення сторін визначається за принципом «золотого перетину» - 1 до 0,62. Якщо ліжко нестандартне, на підлогу стелиться круглий або асиметричний палас.

Квадратним килимком доповнюється кімната такої ж форми, або коригується витягнута. Якщо інтер'єр потрібно пом'якшити, рекомендується використовувати овальний виріб.

Розмір покриття може бути будь-яким, залежить від габаритів спальні. Стандартні розміри - від 1.2х1.8 м до 2.7х3.6 м.

Традиційно у великій кімнаті стелиться килим, що майже сягає стін. Якщо двері відкриваються всередину, відстань від дверного отвору до кромки паласу має бути мінімум 50 см. Можна також покласти кілька невеликих виробів, виділяючи зону ліжка, крісла. туалетного столика. У маленькому приміщенні добре виглядає килим під ліжком, який виступає за його межі приблизно на півметра.

Вибір килима в спальню за дизайном
Визначаючись, який килим купити в спальню, враховуйте загальний стиль інтер'єру:

класика - великий килим в світлих і нейтральних тонах з арабесками;
мінімалізм - однотонний світлий виріб середніх розмірів, правильних форм;
Скандинавія - світлий пухнастий килим, стилізований під шкуру;
лофт - штучно потерте, зістарене покриття в приглушеній гамі;
шеббі-шик - палас пастельного забарвлення, прикрашений квітковим орнаментом;
прованс - ніжні відтінки плюс невеликі рослинно-квіткові принти;
еко - натуральний килим крупної, часто грубої фактури, в природних кольорах.
Вибираючи, який килим постелити в спальню, зупиніться на модному рішенні з 3D-орнаментами або стилі «потертий шик» із забарвленням і візерунком, наче вицвілими на сонці або від часу. Це актуальне рішення, яке довго не вийде з моди.

У «сонному царстві» добре виглядає сіра, біла, бежева і коричнева гамма. Найприроднішим варіантом буде сіро-коричневе покриття - воно підходить до всіх спокійних інтер'єрів. Яскраві соковиті відтінки активізують роботу мозку і ускладнюють сон. Однак навіть серед них є винятки - можна підібрати відтінок салатної зелені, весняного неба, стиглого персика, соковитої сливи або свіжої троянди.

Колір вироби підбирається під меблі. Однак він не повинен збігатися з ними повністю – бажана відмінність відтінків, малюнка, фактур. Забарвлення килима може відповідати кольору покривала, фіранок, стін.

Забарвленням можна відкоригувати простір і форму приміщення. Світлі холодні або нейтральні відтінки візуально розширюють кімнату, темні і помітні - «утискають». Якщо спальня невелика, виходить на північ, купуйте підлоговий текстиль теплих світлих тонів. У просторому «південному» приміщенні добре виглядають темні або холодні кольори.

Важливо: великий принт або візерунок підходять тільки для просторих кімнат.

Як розташувати палас щодо меблів
Розташування килимів в спальні розраховується в залежності від ряду факторів, найважливіший - розстановка і розміри меблів. Існують перевірені варіанти.

Палас в ногах ліжка закриває вільну ділянку підлоги в центрі кімнати. Ніжки можуть заходити або не заходити на килим. Це варіант для просторої спальні.
Килим під ніжками може розташовуватися уздовж або поперек ліжка. Головна умова - рівномірний вихід з-під меблів з боків. Якщо килим елегантний, його не буде видно - вибирайте інше місце. Через важкодоступність покриття затрудняється прибирання.
Приліжкові килимки з боків - гарне рішення для невеликої кімнати або приміщення з набірною підлогою (паркет, ламінат).
Палас в ногах і приліжкові килимки з боків. Зручний варіант, що дозволяє показати красу покриття, створити затишок і забезпечити просте прибирання.
Асиметричне розташування килимових покриттів - зі зміщенням щодо спального місця. Створює родзинку інтер'єру, але вимагає ретельної продуманості.
Правильно вибравши килим для спальні, ви зробите кімнату відпочинку красивою, затишною, витративши мінімум коштів і зусиль.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

25 сентября 2024

Коли справа доходить до покупки меблів, особисті уподобання і різні принципи для створення домашнього декору виходять на перший план. Домовласник може вибрати ряд варіантів і рішень, що дозволяють створити приголомшливий інтер'єр в...

24 сентября 2024

Вирішуючи питання організації спального місця, ми нерідко замислюємося чому віддати перевагу: дивану або ліжку? У кожного з варіантів свої плюси і мінуси. Щоб зробити грамотний вибір зважимо всі «за» і «проти&raqu...

23 сентября 2024

Без шафи в спальні не обійтися. Тут вона стане знахідкою – акуратна зовні і містка всередині, а розсувні двері не займають вільного простору. Розберемося, що важливо враховувати при виборі шафи купе для спальні.

21 сентября 2024

Сучасне життя неможлива без високих технологій. Нині вони присутні скрізь. Виник і розвинувся навіть особливий стиль квартирного інтер'єру. Він так і називається – хай-тек і перекладається з англійської як "високі технол...

19 сентября 2024

Спальня, поєднана з вітальнею – практичне рішення для невеликих квартир. Вдень і ввечері диван служить зоною відпочинку і прийому гостей, а вночі перетворюється в повноцінне спальне місце. Як правильно вибрати диван для щоден...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия