loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
28 августа 2024
Виниловые пластинки, которые в свое время являлись символом современной музыки, снова переживают этап возрождения. Сегодня они занимают важное место в мире аудиофильства и коллекционирования благодаря своему уникальному качеству звучания и ст...
25 августа 2024
Запасні частини – суттєва стаття витрат кожного власника автотранспорту. Рано чи пізно, але в будь-якій машині щось виходить з ладу та потребує заміни. Це твердження є характерним й для вантажного автомобіля. Причому, навіть більшою мірою, адже для в...
Все заметки

Переїзд і диван: як розібрати, упакувати і винести диван

18 июня 2024

Одна з найбільших проблем при зміні житла - упаковка дивана при переїзді. Великогабаритні м'які меблі потребують ретельної підготовки і акуратного транспортуванні. Як розібрати, перевезти і заново зібрати улюблений диван?

Як розібрати диван для перевезення?
Насамперед необхідно заміряти двері кімнати і квартири, ліфт, проходи на сходах. Великий диван (особливо диван з трансформаційним механізмом) доведеться розібрати, а маленький, якщо він проходить в двері і поміститься в кузові автомобіля або на багажнику, - необов'язково.

Завчасно купіть упаковку - з її допомогою можна захистити предмети цілком і їх фрагменти. Вам знадобляться листи гофрокартону, коробки з картону, повітряно-бульбашкова або стрейч плівка, пакувальний папір, середній або широкий скотч.

Підготуйте інструмент. Вам знадобляться:

болти, гвинти або єврогвинти, шурупи, гайки;
ріжковий і кутовий гайкові ключі;
плоска або хрестова викрутка;
плоскогубці або обценьки.

Особливості процесу залежать від форми дивана і механізму розкладання. Проте, можна дати кілька загальних рекомендацій:

Робіть позначки на коробках з деталями. Так буде зручніше збирати конструкцію на новому місці. Вказуйте, які частини упаковуються (наприклад, «ліва боковина» або «ящик для білизни»), як вони кріпляться. Такі позначки заощадять час і сили.

Складіть болти і шурупи в окремий щільний пакет з тканини - дрібні деталі губляться швидко. Можна також прикріпити елементи кріплення скотчем на фрагментах меблів, для яких вони призначаються.

Особливо ретельно варто упакувати декоративні дерев'яні елементи - спинку, підлокітники, ящики - інакше на них з'являться подряпини.

Як упакувати диван при переїзді:
М'які частини оберніть стрейч-плівкою. Кути прокладіть картоном і ще раз загорніть в плівку.

Дерев'яні підлокітники і елементи спинки загорніть в бульбашкову плівку.

Боковини захистіть гофрокартоном, закріпіть їх скотчем попарно.

Оббивку потрібно захистити від пилу, бруду, механічних пошкоджень - за допомогою плівки. Шкіряну оббивку доведеться захищати ще й від холоду, якщо переїзд відбувається в холодну пору року. Упакуйте деталі або диван цілком в м'яку теплу тканину - фланель, велюр. Хороший варіант - купити спеціальний чохол із щільної тканини.

Лайфхак: коли розбираєте диван, знімайте процес на відео. Ролик стане керівництвом до дії при складанні меблів на новому місці.

Як розібрати диван у залежності від форми
Базові форми габаритних м'яких меблів - пряма і кутова. Вони вимагають індивідуального підходу при розбиранні.

Перед тим як розібрати прямий диван, складіть його і уважно розгляньте кріплення позаду. Кріплення може ховатися під оббивкою - тоді доведеться дбайливо підняти край тканини і вийняти його, викручуючи плоскою викруткою.

Після цього переверніть меблі на спинку, відкрутіть боковини (якщо вони знімні). Зніміть фурнітуру, фіксуючу сидіння і спинку. Упакуйте боковини і спинку в пакети або мішки. Після цього зніміть ніжки, забезпечені роликами, і складіть в окремі пакети попарно.

Кутовий диван перед початком розбирання обережно висувається на середину кімнати, щоб до нього був підступ з усіх боків. Як пересунути важкий диван по лінолеуму, щоб не пошкодити покриття? Якщо підняти конструкцію занадто складно, скористайтеся одним з народних методів. Підкладіть під ніжки:

вологу тканину;
шматки старого лінолеуму;
поліетиленові банкові кришки.
Модель без ніжок легко перемістити за допомогою товстих зрізів свіжої картоплі або 4 дерев'яних скалок. Найпростіший спосіб - натерти підлогу густим мильним розчином.

Після того як меблі опинилися в потрібному положенні, підніміть сидіння, щоб бачити каркас. Відкрутіть бічні панелі з підлокітниками, розділіть частини - коротку, довгу і кутову. При необхідності зніміть оббивку і м'які частини, відкрутіть спинки, вийміть ящик для білизни. Упакуйте кожну частину з кріпленнями в поліетилен або тканину. П-подібний модульний диван розбирайте і упаковуйте по тій же схемі.

Важливо: кутові різновиди транспортуються виключно в розібраному вигляді, щоб вони не застрягали в коридорі і на вузьких сходових клітках.

Як розібрати диван у залежності від механізму
Демонтаж м'яких меблів з різними варіантами трансформації має відмінні риси. Як механізм розкладки впливає на розбирання і перевезення?

Диван-книжку можна перевозити зібраним. Щоб механізм не розкрився в дорозі, стягніть його широкою гумовою стрічкою або мотузкою. Щоб розібрати виріб, покладіть його на спинку з піднятим сидінням, відкрутіть кріплення ключем або викруткою. Потім зніміть сидіння, підлокітники і спинку.

Диван-єврокнижка - вдосконалений варіант книжки. У нього є викатні опори на коліщатках і ніші для постільних речей. Підніміть сидіння, переверніть меблі на спинку. Відкрутіть кріплення, зніміть сидіння і бічні панелі. Після цього залишиться тільки відкріпити спинку - і можна пакувати частини окремо.

Акордеон - трьохсекційний пристрій з металевим каркасом, дерев'яними ламелями, висувним сидінням і спинкою, що опускається в спальне місце. Перемістіть предмет меблювання до центру кімнати, потім відкрутіть кріплення задньої планки. Це дозволить зняти бічні частини. Потім вийміть з пазів узголів'я і викотіть на коробі потрійну рамку. Підніміть сидіння, відкрутіть болти короба. При бажанні можна зняти м'яку частину, розкрутити корпус. Останній етап - від'єднати ніжки з роликами. У вас вийде три частини - пара боковин, короб і складений механізм трансформації.

Викочуваний диван теж потрібно висунути на середину приміщення, зняти бічні панелі, сидіння і задню панель. Зніміть кріплення і амортизаційні компоненти, відкрутіть ніжки. При необхідності відкріпіть оббивку, вийміть наповнювач. Якщо механізм з'єднаний з викочуваною частиною, знімайте тільки спинку.

Важливо: моделі з вбудованою білизняною нішею травмонебезпечні для домашніх вихованців. Перевозячи диван в нерозібраному вигляді. переконайтеся, що в його ящику не ховається кішка або невелика собака, інакше тварина ризикує отримати травму.

Особливості транспортування м'яких меблів
Диван можна спустити на перший поверх по сходах, а частинами він здатний поміститися навіть в пасажирському ліфті. Однак безпечніше і зручніше буде перевозити його саме в вантажному підйомнику - так ви гарантовано не перевищите вагу. Найпростіший спосіб, як пронести диван через вузькі двері, - поставити каркас вертикально або на довгу сторону. При винесенні стежте, щоб не зачепити вантажем стіну або одвірок.

Оптимальне навантаження - в автомобілі із закритим кузовом. Надійний, щільно прилягаючий до бортів тент захистить меблі від опадів, пилу. Кузов зобов'язаний бути чистим, застелений картоном або плівкою з бульбашками.

Диван і матрац можна поставити на ребро. При цьому необхідно закріпити їх швартовочними ременями, які висять на стінках кузова. Між каркасом і бортами машини можна покласти сумки з одягом, пінопласт або аркуші картону, щоб предмети не «бовталися» в кузові. В меблі не повинні упиратися тверді гострі ящики, полиці - вони зашкодять оббивку навіть через плівку, якщо при русі речі зрушаться, впадуть один на одного.

При горизонтальнму перевезенні забороняється ставити на конструкцію тверді важкі коробки і пакети, дозволяється - упаковки з одягом, постільними речами.

На багажнику габаритні вантажі краще не перевозити, однак якщо іншого виходу немає, потрібно їх розташувати строго по центру і міцно закріпити еластичними джгутами з гачками або замками. Під джгути для надійності рекомендується покласти картон, щоб тертя не принесло шкоди меблевій оббивці.

Важливо: обов'язково дотримуйтесь строгого швидкісного режиму - не більше 60 км / ч. У зручних місцях час від часу зупиняйтеся і перевіряйте міцність кріплень.

Якщо ваш новий будинок не має вантажного ліфта, корисно знати, як занести диван вузькими сходами. Для початку занесіть один край на проліт без розвороту. Потім низ вантажу підійміть на наступний проліт через перила. Рухайтеся таким чином весь час до дверей квартири. Не забудьте відкрити двері для вантажників завчасно, пробратися до них пізніше буде дуже незручно або навіть неможливо.

Скориставшись послугами компанії-перевізника, можна замовити підйом дивану через вікно. Не намагайтеся зробити це самостійно - ця небезпечна операція вимагає професійних навичок і промислового альпіністського обладнання.

Розпакувавши меблі для збірки, не забудьте про відео, яке записали, коли розбирали диван перед переїздом. Така наочна допомога заощадить багато часу і нервів.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

25 сентября 2024

Коли справа доходить до покупки меблів, особисті уподобання і різні принципи для створення домашнього декору виходять на перший план. Домовласник може вибрати ряд варіантів і рішень, що дозволяють створити приголомшливий інтер'єр в...

24 сентября 2024

Вирішуючи питання організації спального місця, ми нерідко замислюємося чому віддати перевагу: дивану або ліжку? У кожного з варіантів свої плюси і мінуси. Щоб зробити грамотний вибір зважимо всі «за» і «проти&raqu...

23 сентября 2024

Без шафи в спальні не обійтися. Тут вона стане знахідкою – акуратна зовні і містка всередині, а розсувні двері не займають вільного простору. Розберемося, що важливо враховувати при виборі шафи купе для спальні.

21 сентября 2024

Сучасне життя неможлива без високих технологій. Нині вони присутні скрізь. Виник і розвинувся навіть особливий стиль квартирного інтер'єру. Він так і називається – хай-тек і перекладається з англійської як "високі технол...

19 сентября 2024

Спальня, поєднана з вітальнею – практичне рішення для невеликих квартир. Вдень і ввечері диван служить зоною відпочинку і прийому гостей, а вночі перетворюється в повноцінне спальне місце. Як правильно вибрати диван для щоден...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия