loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
28 августа 2024
Виниловые пластинки, которые в свое время являлись символом современной музыки, снова переживают этап возрождения. Сегодня они занимают важное место в мире аудиофильства и коллекционирования благодаря своему уникальному качеству звучания и ст...
25 августа 2024
Запасні частини – суттєва стаття витрат кожного власника автотранспорту. Рано чи пізно, але в будь-якій машині щось виходить з ладу та потребує заміни. Це твердження є характерним й для вантажного автомобіля. Причому, навіть більшою мірою, адже для в...
Все заметки

Вибираємо оббивну тканину для дивана

20 июня 2024

Купуючи нові меблі або перетягуючи стару, оцінюйте оббивку не тільки за красивим виглядом, але і за міцністю, простотою у догляді. Як правильно вибирати оббивку за виглядом, категорією і кольором?

Вибір текстилю для оббивки: загальні рекомендації
М'які меблі, в тому числі дивани з тканини, повинні прослужити з моменту придбання до 10-15 років. Якісний оббивний текстиль відповідає критеріям:

Міцність, зносостійкість - стійкість до фізичних дій, стирання. Визначається тестом Мартиндейла - тертям. Прийнятний показник становить 20 тис. обертів, хороший - понад 30 тис.
Щільність - кількість волокон на відрізку. Чим вищий цей показник, тим краще. Прийнятний рівень щільності - від 300 г / кв.м. хороший - понад 400.
Скочування (пілінг) - кількість катишків. Вибирайте матеріал з рівнем скочування від 3 до 5 балів.
Міцність швів - стійкість місць стику. Перевіряється розтягуванням зшитих деталей оббивки. Хороший показник - 1-3 мм.
Витривалість текстилю на розрив - сила, потрібна, щоб пошкодити текстиль шляхом розривання. Оптимальний варіант - показник розтягування менш 40%.
Стійкість кольору до світла, чищення і тертя - визначається впливом сонячних променів, тертям сухими і зволоженими матеріалами. Вибирайте рівень 3-5 балів.
Пожежна безпека, або здатність оббивки протистояти вогню. Купуйте тканину 1-2 класів опору.
Вибираючи, яка оббивка дивана найбільш практична, зіставляйте стійкість з ціною. Іноді висока вартість тканини не свідчить про її надійність.

Як вибрати оббивну тканину для дивана за видом
Виробники пропонують для м'яких меблів натуральні, синтетичні і змішані оббивні матеріали.

До натуральних відноситься рогожка - дрібнофактурниа матерія з грубим плетінням, зроблена з товстих щільних ниток. До складу включаються вовняні, лляні, бавовняні волокна. Лляна рогожка гіпоалергенна, антибактеріальна, протистоїть запахам, практично не потребує сил і часу при догляді. Полотно відрізняється пружністю, немнучкістю, воно не розтягується, не втрачає форму. Колірна гамма стримана, природна.

До штучних і сумішевих відносяться всі інші оббивні матеріали.

Гобелен - приємна на дотик фактурна тканина з жакардовим плетінням з суміші вовни, бавовни, віскози, поліестеру. Має високу стійкість до хімічних речовин, розтягування, стирання, розриву, УФ-променів. Не накопичує статичний заряд. Особливе просочення протистоїть забрудненню. Проста у догляді.

Жакард - матеріал зі складним плетінням та орнаментом. Виготовляється з суміші натуральних ниток із штучними. Характеризується довгим терміном служби без зминання, втрати форми, реакції на перепади температур. Вдосконалені варіанти - термо- і скотчкард - завдяки захисному покриттю довго залишаються чистими, виглядають свіжими без ознак зношування, без проблем чистяться.

Шеніл - оригінальна «волохата» оббивка з м'якою бархатистою поверхнею. У полотні міститься порівну синтетики і бавовни, ніжний ворс начісується на верстаті. Матерія не розтягується, довгі роки не стирається, а її екологічні характеристики близькі до натуральних матеріалів. Полотно щільне, надійне, піддається чищенню пилососом. Мінус - боїться кігтів домашніх тварин.

Велюр, або стрейч-оксамит, - ще одна делікатна оксамитова матерія з бавовни, вовни, синтетики. П’ятиниткове полотно може бути гладкофарбованим (глибоко профарбовані волокна) або набивним (візерунок наноситься зверху трафаретом). Меблевий велюр стійкий до стирання, легкий у догляді, безпечний для алергіків, антистатичний. Недоліки - поява заломів, нестійкість до механічних пошкоджень.

Флок - оригінальний сумішевий матеріал, що складається з тканої або нетканої основи з напиленим на неї ворсом. Ворс синтетичний - поліефірний, віскозний або поліамідний. Текстиль відрізняється щільністю, екологічністю, безпекою для здоров'я, довго зберігає свіжість відтінків. Флок добре відштовхує воду, а якщо його просочити тефлоном, то оббивку можна мити. Полотно не боїться ушкоджень тваринами.

Замша - м'який матеріал, що зовні нагадує шкіру. Меблева замша, як правило, штучна. Вона володіє приємною м'якою поверхнею, не вимагає спеціального догляду завдяки брудовідштовхуючому покриттю. Довго служить без зношування, не рветься по шву, зберігає яскравість, чіткість візерунка. Оббивку з синтетичної замші можна прати, не боячись, що вона деформується або злиняє.

Якої категорії вибрати тканину для дивана
Меблеві оббивні матеріали діляться на 8 категорій залежно від стійкості до зношування. Вивчивши список категорій, визначіться зі своїми потребами:

Легкі недорогі оббивні матеріали - бавовна, скотчкард. льон, полегшені різновиди шенілла. Вони володіють рівнем стирання до 5 000 тис. обертів. Меблі з такою оббивкою не рекомендується ставити на сонце - вони швидко вигорятимуть - і в місцях з підвищеною вологістю, оскільки тканина вбере вологу.

Ці різновиди полотен відрізняються більш високою щільністю, низьким рівнем стирання до 7000 обертів за Мартиндейлом. До списку входять тонкі шенілл, гобелен, вельвет, замша, флок. Їх можна чистити виключно вологою губкою або пилососом.

Текстиль зі стійкістю 10-12 тис. обертів Мартиндейла. Їхній перелік: шеніл-жакард, замша, щільний гобелен. З такою оббивкою виготовляються бюджетні дивани.

Оббивка зі складним плетінням та середньою вагою - щільний і букльований шеніл, гобелен. Рівень стирання за шкалою Martindale досягає 15 тис. обертів. Вони очищаються мильним розчином, висушувати рекомендується губкою. Також застосовуються при виготовленні меблів економ-сегмента.

Щільні різновиди матерії відрізняються великою вагою, низьким рівнем схильності до стирання 17-18 тис.обертів. Це замша, щільний гобелен, деякі різновиди шеніла. Застосовуються при створенні м'яких меблів середньої цінової категорії.

Дуже щільні меблеві матерії (шенилл-жаккарди) з використанням якісних натуральних волокон. Здатні витримати перевірку стиранням протягом 20-33 тис. обертів Martindale. Легко очищаються від бруду, надзвичайно практичні. Підходять для власників домашніх вихованців.

До категорій 7 і 8 віднесені штучна і натуральна шкіра, вони не є текстилем. Диван з такою оббивкою довговічний (знос шкіри досягає 70 тис. циклів і більше), але вимагає ретельного догляду, його потрібно берегти від холоду при переїзді.

Як вибрати оббивку за розташуванням дивана
 Основний критерій, як вибрати тканину для дивана, - місце розташування предмета меблювання.

До вітальні потрібен виріб з щільною оббивкою, здатний витримати інтенсивне щоденне використання. На цьому дивані гратимуться діти, розслаблятимуться перед телевізором старші члени родини, веселитимуться дружні компанії. Нерідко м'які меблі у вітальні використовуються як основне або додаткове спальне місце.

Тканина, якою обтягується такий універсальний предмет, зобов'язана добре протистояти бруду, пилу, механічним впливам, швидко очищатися. Вона не повинна швидко стиратися. У вітальню буде придатна щільна синтетична або сумішева тканина.

Дивану в спальні, який використовується тільки для нічного відпочинку, підійде сумішевий або натуральний текстиль з приємною фактурою. Вибирайте антиалергенну тканину, яка добре тримає форму, не брудниться, не припадає пилом.

У дитячу кімнату потрібна дуже щільна матерія, яку складно порвати, забруднити. Діти постійно експериментують з усіма предметами в своїй кімнаті. На м'яких меблях вони можуть стрибати, їсти солодощі, малювати, займатися хобі, гратися з домашньою твариною. Крім того, тканина обов'язково повинна бути безпечною для здоров'я. Яка тканина краща для оббивки дивана в кімнаті дитини? Це матерія з 5-6 категорій. мінімум 50% бавовняних ниток. Щоб вона була міцнішою, можна покрити тефлоновим просоченням.

При виготовленні кухонного куточка потрібно текстиль, що не всмоктує запахи, вологу, жир, бруд. Це можуть бути флок, велюр, жакард - вони мають низьке вологовбирання, швидко відмиваються.

Як вибрати колір оббивки
Нерідко після того, як зроблена в мережі покупка приходить за адресою, її забарвлення розчаровує покупця - на моніторі вона виглядала інакше. Це відбувається тому, що передача кольору всіх екранів відрізняється. Як уникнути подібної помилки?

Налаштуйте монітор, орієнтуючись на білий колір - він повинен бути насправді білим, без зеленуватого або синюватого відтінку. Відкалібрувати кольори можна в додаткових параметрах екрана, вибравши калібрування кольорів.
Замовте зразки вподобаної тканини додому. Зразки прийдуть з кур'єром або поштою, ви складете точне уявлення про колір меблів.
Використовуйте мобільні додатки, що дозволяють «приміряти» обрані м'які меблі до приміщення.
Темні меблі виглядають солідно, здаються масивними, багатими. Вони підходять до просторих кімнат з хорошим природним освітленням. Дивани помітного забарвлення також краще встановлювати в великих кімнатах. Світла нейтральна оббивка - варіант для невеликих кімнат, вона візуально розширює простір.

Для повної впевненості можна відвідати шоу-рум магазину, в якому ви збираєтеся купити диван. Там ви отримаєте можливість оцінити оббивні матеріали за всіма параметрами. Якщо такої можливості немає, вибирайте жаккард і флок - це якісні універсальні тканини: красиві, міцні, не викликають алергії.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

25 сентября 2024

Коли справа доходить до покупки меблів, особисті уподобання і різні принципи для створення домашнього декору виходять на перший план. Домовласник може вибрати ряд варіантів і рішень, що дозволяють створити приголомшливий інтер'єр в...

24 сентября 2024

Вирішуючи питання організації спального місця, ми нерідко замислюємося чому віддати перевагу: дивану або ліжку? У кожного з варіантів свої плюси і мінуси. Щоб зробити грамотний вибір зважимо всі «за» і «проти&raqu...

23 сентября 2024

Без шафи в спальні не обійтися. Тут вона стане знахідкою – акуратна зовні і містка всередині, а розсувні двері не займають вільного простору. Розберемося, що важливо враховувати при виборі шафи купе для спальні.

21 сентября 2024

Сучасне життя неможлива без високих технологій. Нині вони присутні скрізь. Виник і розвинувся навіть особливий стиль квартирного інтер'єру. Він так і називається – хай-тек і перекладається з англійської як "високі технол...

19 сентября 2024

Спальня, поєднана з вітальнею – практичне рішення для невеликих квартир. Вдень і ввечері диван служить зоною відпочинку і прийому гостей, а вночі перетворюється в повноцінне спальне місце. Як правильно вибрати диван для щоден...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия