loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
28 августа 2024
Виниловые пластинки, которые в свое время являлись символом современной музыки, снова переживают этап возрождения. Сегодня они занимают важное место в мире аудиофильства и коллекционирования благодаря своему уникальному качеству звучания и ст...
25 августа 2024
Запасні частини – суттєва стаття витрат кожного власника автотранспорту. Рано чи пізно, але в будь-якій машині щось виходить з ладу та потребує заміни. Це твердження є характерним й для вантажного автомобіля. Причому, навіть більшою мірою, адже для в...
Все заметки

Як доглядати за диваном, якщо є домашні улюбленці

20 июня 2024

Кішка може використовувати диван як дряпку, а собака – прийняти меблі за велику іграшку та із задоволенням їх жувати. Усі улюбленці, що линяють, залишатимуть на оббивці шерсть. Не варто забувати про «пахучі мітки» і «подаруночки», які теж можуть виявитися на дивані. Навіть папужка здатна залишити свій слід на вразливій тканині. Справитися з цими проблемами, зберігши диван чистим, можна кількома способами, наприклад, вибравши правильну оббивку. Найзахищенішим варіантом буде диван з флока.

Як почистити диван від шерсті?
Тонкі волоски тільки на перший погляд здаються незначною проблемою. Якщо довго не звертати на них уваги, шерсть може в'їстися в оббивну тканину. Меблі доведеться довго вичісувати, як ще одного вихованця.

Для видалення шерсті знадобиться щітка з ворсом середньої жорсткості. Її щетинки не повинні псувати тканину. При цьому їм потрібна достатня твердість, щоб підчіплювати і відокремлювати «чужорідні» волоски. Щоб шерсть краще чіплялася на щетинки, її можна трохи скропити водою з пульверизатора.

Другий корисний інструмент - пилосос зі спеціальною насадкою для чищення меблів. Щетина насадки така ж, як у одежної щітки. Завдяки їй, прилад може витягнути майже всі волоски. Проблеми у пилососа можуть виникнути з щільною тканиною, яку давно не очищали. Якщо він видалить не всю шерсть, потрібно додатково скористатися щіткою.

Щоб не допускати критичного забруднення, зчищати шерсть потрібно мінімум раз на тиждень. Під час линьки тварини чистку краще проводити раз на два-три дні.

Як позбутися запаху собаки на дивані?
Собаки виділяють запах постійно. У нормальному стані він не сильно дратує. Але якщо тварина намокла або зашкодила шкіру, специфічний «аромат» стане набагато сильнішим. Диван швидко просочиться запахом мокрого собаки, навіть якщо вихованець застрибне на нього ненадовго. Меблі поступово накопичуватимуть запахи навіть від здорового вихованця. З часом задуматися про чистку доведеться будь-якому власникові пса.

Порядок дій при видаленні запахів від пса:

Зніміть наволочки і чохли, виперіть в машинці з яблучним оцтом (чверть чашки на завантаження в основне відділення).
На забруднену ділянку наповнювача насипте харчову соду, обробіть щіткою, пропилососьте.
Щоб запах не застоювався, пилососьте меблі мінімум раз на тиждень.

Увага! Мити собаку можна тільки спеціальними шампунями. «Людські» засоби мають невідповідний рівень pH. Вони ще більше порушують кислотно-лужний баланс шкіри, роблячи її вразливою для паразитів, інфекцій. Після такого миття собака буде пахнути ще сильніше.

Як вивести запах кота з дивана?
Природний запах кішок практично не відчутний. Набагато більше проблем доставляє сеча дорослих вихованців. Якщо кота або кішку не стерилізували, пахучі мітки з'являтимуться по всьому будинку. З їхньою допомогою тварини позначають «свої» речі і територію, і часто «під ударом» опиняються зручні м'які меблі.

Це важливо! Видаляйте котячу сечу якомога швидше, поки сечовина не вбереться глибоко в оббивку і деревину.

Є кілька перевірених способів виведення котячої сечі:

Втирайте гліцеринове мило в «зону ураження». Протріть щіткою з грубою щетиною, змийте водою, просушіть.
Натріть на тертці господарське мило, розведіть теплою водою до стану пасти. Втирайте отриманий засіб в пляму, залиште на півгодини. Змийте водою, просушіть.
Видавіть в ємність сік лимона, умочіть в нього губку. Ретельно протріть місце забруднення.
Якщо оббивка допускає чистку спиртом або 3% розчином перекису водню, нанесіть його на пляму, дайте висохнути. Повторюйте процедуру до повного зникнення запаху.
Для чищення темного дивана використовуйте слабкий розчин марганцівки. Нанесіть рідину губкою, повторюйте до отримання потрібного результату.
Протріть пляму ваткою, змоченою в столовому оцті.
Розчиніть соду в невеликій кількості води до стану кашки. Нанесіть її на пляму, протріть щіткою, дайте висохнути. Видаліть сухі залишки серветкою.
Можна купити спеціальні засоби для чищення меблів в магазині зоотоварів або побутової хімії. Спеціальні засоби чистять швидко, не залишають слідів на тканині. Приклади спецзасобів - "Urine Off Multi-Purpose", "Extreme Cat stain and odor remover", "Nature's Miracle Urine Destroyer".

Що робити, якщо диван погриз собака або подряпала кішка?
Шерсть і запах - не єдині проблеми, які тварина може доставити м'яких меблів. Часто проблеми виникають, коли кішка подряпала канапу. Як виправити ситуацію в цьому випадку:

Подряпини на шкірі і кожзамі обробляють взуттєвим кремом, оливковою олією, спеціальними маркерами, каучуковим клеєм, воском, рідкою шкірою.
Тканину можна зашити, закрити зовнішньою або внутрішньою латкою, перетягнути.
Пошкодження будь-якої оббивки можна заховати під чохлом. Попередньо потрібно поставити латочку, яка не дозволить дірі розширюватися далі.

Собака може знищити диван цілком. Їй може сподобатися наповнювач, фактурна оббивка, виступаючі тверді частини або все відразу. Тварина може сприймати меблі як велику «кісточку» для жування, іграшку, навіть будку.

Як усунути пошкодження від собаки? Невеликі пошкодження можна закрити. Деревину відновлюють акриловою шпаклівкою для дерева або автомобільною шпаклівкою по металу. Видерті ППУ замінюють «свіжими», причому доведеться виймати і перестилати весь лист наповнювача. Тканина підшивається латками або перетягується.

Щоб захистити меблі, потрібен спрей-антігризин для собак. Але одного засобу буде недостатньо. Потрібно розібратися в причинах поведінки вихованця. Воно може бути викликана нестачею активності, іграшок, виховання. Найчастіше молоді та дорослі собаки гризуть речі від нудьги - їх потрібно вимотувати щоденними вправами, придатними до віку і породи. Цуценята і підлітки жують, щоб розвинути щелепну мускулатуру. Їх потрібно забезпечити іграшками і кісточками в достатній кількості.

Собака не повинна нав'язувати господареві свою поведінку. Якщо вона заявляє права на диван, гризе його і поводиться агресивно, приділіть пильну увагу дресируванню. Ще одна можлива причина «знищення» дивана - захворювання. У пса можуть бути неврологічні розлади, дисбаланс поживних речовин в організмі або сильний стрес. Обов'язково зводіть вихованця до ветеринара, щоб точно з'ясувати причину псування меблів.

Вибір оббивки і додаткового захисту
М'який щільний флок - відмінний захист меблів від кігтів котів і зубів собак. За гладенький матеріал майже неможливо зачепитися. «Докопатися» до наповнювача і каркасу у вихованців не вийде - вони швидко залишать диван в спокої.

Шерсть тварин майже не затримується на флоку. Щоб очистити таку оббивку, досить протерти її раз на тиждень вологою ганчіркою. Волоски легко відокремлюються від коротких ворсинок, не проникаючи в основний шар тканини.

Флокова оббивка добре переносить активність домашніх улюбленців. вона:

міцна;
гідрофобна;
зносостійка;
не викликає роздратування, алергії.
На приємній на дотик тканини з комфортом влаштуються навіть тварини безшерстих порід: ельфи, сфінкси, китайські хохлатки, ксолоітцкуінтлі.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

25 сентября 2024

Коли справа доходить до покупки меблів, особисті уподобання і різні принципи для створення домашнього декору виходять на перший план. Домовласник може вибрати ряд варіантів і рішень, що дозволяють створити приголомшливий інтер'єр в...

24 сентября 2024

Вирішуючи питання організації спального місця, ми нерідко замислюємося чому віддати перевагу: дивану або ліжку? У кожного з варіантів свої плюси і мінуси. Щоб зробити грамотний вибір зважимо всі «за» і «проти&raqu...

23 сентября 2024

Без шафи в спальні не обійтися. Тут вона стане знахідкою – акуратна зовні і містка всередині, а розсувні двері не займають вільного простору. Розберемося, що важливо враховувати при виборі шафи купе для спальні.

21 сентября 2024

Сучасне життя неможлива без високих технологій. Нині вони присутні скрізь. Виник і розвинувся навіть особливий стиль квартирного інтер'єру. Він так і називається – хай-тек і перекладається з англійської як "високі технол...

19 сентября 2024

Спальня, поєднана з вітальнею – практичне рішення для невеликих квартир. Вдень і ввечері диван служить зоною відпочинку і прийому гостей, а вночі перетворюється в повноцінне спальне місце. Як правильно вибрати диван для щоден...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия