loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

29 июня 2024
Пелетні пальники є сучасними пристроями для спалювання біомаси у вигляді пелет, які забезпечують високу ефективність та екологічність опалення. Цей вид опалювальних приладів стає все більш популярним серед приватних домовласників, так і в промислових...
29 июня 2024
IT-послуги відіграють ключову роль у сучасній економіці, забезпечуючи підтримку та розвиток бізнесу у різних сферах. В Україні, зокрема у таких великих містах, як Харків та Київ, IT-індустрія активно розвивається, пропонуючи широкий спектр послуг, зо...
20 июня 2024
Кішка може використовувати диван як дряпку, а собака – прийняти меблі за велику іграшку та із задоволенням їх жувати. Усі улюбленці, що линяють, залишатимуть на оббивці шерсть. Не варто забувати про «пахучі мітки» і «подаруноч...
18 июня 2024
В настоящее время онлайн-знакомства стали неотъемлемой частью социального взаимодействия. Многие люди задаются вопросом, стоит ли заводить знакомства в онлайн режиме, особенно с учетом специфики отношений и ожиданий. Есть преимущества и недоста...
08 июня 2024
Здоров'я серця і взагалі кардіологія є дуже важливими для загального благополуччя людини. Серцево-судинні захворювання (ССЗ) є однією з провідних причин смертності у світі. У зв'язку з цим виникає питання: чи потрібно проходити кард...
31 мая 2024
В современном мире, где медицинская сфера стремительно развивается и наращивает свои возможности, оказание качественной медицинской помощи включает в себя не только лечение, но и обеспечение безопасности и комфорта пациентов во время транспортировки....
30 мая 2024
В современном мире многие мужчины сталкиваются с вопросом о необходимости постоянных отношений. Распространены различные точки зрения: кто-то утверждает, что постоянные отношения приносят стабильность и удовлетворение, в то время как другие с...
Все заметки

Що таке пружинний блок в дивані

24 июня 2024

Дивани на пружинах поширені більше, ніж всі інші - вони довговічні, міцні, зручні і більш доступні за ціною. Деякі види наповнювачів дозволяють використовувати диван з пружинним блоком як зручне місце для щоденного сну. Є три основні види пружин, які застосовують у сидіннях м'яких меблів.

Види пружинних блоків в диванах
В диван можна поміщати пружини різної форми і розміру, але всі варіанти можна звести до трьох базових типів: змійка, залежні і незалежні пружини.

Змійка

Що таке пружинна змійка в дивані: дерев'яний каркас, до якого кріпляться металеві плоскі пружини. На них кладеться щільний лист поролону для м'якості, але пружини все одно можна відчути рукою. Вони прогинаються під тиском - створюють невеликий ефект гамака і можуть скрипіти. Для «спальних» меблів такий блок не підходить - не розрахований на велику ширину, не створює хорошої підтримки для спини.

Боннель

Залежні пружини Bonnel (Боннель) - економ-варіант наповнювача для м'яких меблів. Конструкція матраца Bonnel включає:

Двоконусні пружини. За формою вони нагадують пісочний годинник - звужуються до середини. Їх виробляють із загартованої високовуглецевої сталі і жорстко закріплюють зі збереженням внутрішньої напруги. Дріт для пружин буває від 1.2 до 2.2 мм завтовшки. Діаметр пружини змінюється приблизно від 10 до 6 см, число витків - 4 або 5.

Жорсткий зовнішній каркас. Складається з двох металевих прямокутних рам. Дріт для рам буває в 5-7 разів товщим за пружини. Краї кожного контуру закруглені, щоб матрац не травмував користувачів.

Сполучні спіралі. Вони з'єднують між собою два сусідніх ряди пружин. Спіралі «працюють» в парі - захоплюють верхні і нижні витки пружин сусідніх рядів. Їх виробляють з найтоншого дроту - так основні елементи отримують велику рухливість.

Додаткові кріплення. Частина пружин відноситься до каркасу і закріплюється на ньому. Для цього використовують плоскі вигнуті металеві пластинки.

Виробництво блоків Боннель просте, тому базові матраци з ними коштують недорого. Щільність пружин становить від 150 до 350 шт. на м2, чим вона більша, тим дорожче обійдеться виріб. Щільність вище 350 шт. на м2 майже не використовують - пружини звичайного розміру починають «конфліктувати» одна з однією - тертися, скрипіти. Чим більша щільність (до 350 шт на м2), тим точніше підтримується тіло - спати зручніше і розслаблятися легше.

Додаткові переваги Bonnel - довговічність, здатність витримувати навантаження більше 150 кг. Недоліки такого типу наповнювача - скрипи (з'являються з часом) і ефект гамака. Якщо сісти на поверхню матраца Боннель, пружини під вами просядуть. Вони потягнуть за собою сусідні, ефект натягнення розійдеться до зовнішнього каркаса. Утворюється поглиблення, в яке «сповзе» сусід по дивану чи предмети, що лежать поруч.

Боннель не використовується незалежно. На блок кладеться вирівнюючий і пом'якшувальний шар. Він може бути цілісним (наприклад, з ППУ) або складовим. У «бутерброд» додаткових шарів можуть входити: латекс, поролон, кокосова койра, повсть, меморіпена, струттофайбер. Вони можуть компенсувати ефект гамака. Наприклад, ППУ і латекс підлаштовуватимуться під форму тіла, а койра рівномірніше розподілить навантаження. Bonnel з поролоном вважається найкращим варіантом для диванів без механізмів трансформації.

Незалежний блок

Незалежні пружини вважають найкращим варіантом в диванах щоденного сну. Що таке незалежний пружинний блок в дивані:

кожна пружина поміщена в окремий тканинний чохол;

пружини не з'єднані між собою - зшиті їх «оболонки»;

чохли зшиваються рядами, ряди можуть становити різні «зони жорсткості».

Незалежні пружини забезпечують ортопедичний ефект. Вони не «тягнуть» за собою сусідні елементи - кожна пружина реагує на область тиску окремо. Ефект схожий з «механізмом роботи» латексу - поверхня приймає анатомічну форму, підтримує хребет у правильному положенні.

Пружини в незалежних блоках можуть бути різними. У ряді матраців об'єднують різні пружини, щоб створити до 15 зон жорсткості - для плечей, шиї, попереку, області тазу. На незалежні пружини теж йде сталевий дріт 1.2-2.2 мм. З неї роблять прямі і двоконусні пружини 2-6 см в діаметрі з числом витків до 8. Через менші розміри зростає щільність - використовується від 250 до 1200 пружин на м2. Найбільша щільність у подвійних пружин, коли менша з них вставлена ​​в більшу.

Для пошиття чохлів застосовують спанбонд - синтетичне поліпропіленове неткане полотно. Воно не гниє, не викликає алергії, не стає «розсадником» паразитів і цвілі. У виробництві не використовується клей і токсичні речовини. Матеріал добре пропускає повітря, не псується від вологості і води. Він не електризується, не горить, не реагує з хімічними речовинами. Спанбонд безпечний для здоров'я, простий у виробництві і зручний в пошитті - це відмінний матеріал для використання в матраці, який не сильно здорожує виріб.

Незалежні блоки обмежують щільним каркасом з боків. Зверху і знизу поміщають ті ж шари, що в матраци Bonnel - ППУ, койру, повсть, латекс, струтофайбер, меморіпіну.

Які бувають пружинні блоки в диванах
Найчастіше зустрічаються:

Bonnel;

Pocket Spring;

MultiPocket;

MicroPocket;

DualPocket.

Bonnel - для нерозкладних диванів. Використання залежних пружин в диванах без трансформації дозволяє знизити ціну меблів. Ортопедичний ефект на сидінні не потрібен, а достатню м'якість забезпечує шар поролону. Граничне навантаження для Боннель - 140 кг.

PocketSpring - для сну. ПокетСпрінг - базовий тип незалежних пружинних блоків. Так можуть називатися блоки малої і середньої щільності (зазвичай до 450 шт./м2). Часто PocketSpring для щоденного сну ділять на 3, 5 і 7 зон жорсткості. Максимальне навантаження різних версій PocketSpring коливається від 80 до 120 кг.

MultiPocket - для сну, навантаження до 110 кг. Маленькі пружини з щільністю 500-1000 шт/м2 набагато краще підлаштовуються під анатомічні особливості і мають більшу міцність. Пружини меншого розміру більш «чуйно» реагують на тиск - дуже добре підлаштовуються під користувача.

MicroPocket - для сну, навантаження до 150 кг. Це покращений MultiPocket, в якому щільність пружин стартує від 1000-1200 шт./м2. Матрац не «виростає» в висоту - це зручно для розкладних диванів. При цьому у нього зберігається хороший ортопедичний ефект за рахунок великої кількості елементів.

DualPocket - для сну, для людей з великою різницею у вазі. У таких блоках одна пружина вставляється в іншу. Спочатку на тиск реагує зовнішній компонент. Його напруги вистачає для компенсації невеликого навантаження - людині з невеликою вагою буде м'яко і комфортно. Якщо вага велика і зовнішня пружина просідає, починає стискатися внутрішня. Вона компенсує велике навантаження і створює анатомічний ефект в своїй «ваговій категорії».

Це основні види пружинних блоків для м'яких меблів. Є інші варіанти, наприклад, IQSpring, DuplexSpring, SmartSpring. Що вибрати, залежить від того, як ви використовуєте диван. Для сну вибирайте незалежні пружини, для інших випадків - залежні.

Пружини або ППУ
Існують десятки видів пружинних блоків і пінополіуретанів для матраців. Вони відрізняються щільністю, твердістю, довговічністю, пружністю і іншими параметрами. Хороший ППУ буде кращим за погані пружини, і навпаки. Тому не можна однозначно відповісти, який диван краще - пружинний або пенополіуретановий. Блоки пружин простіші у виробництві, тому комфортний диван з ними може бути дешевшим. Але ППУ ніколи не скрипітиме. Bonnel при появі скрипів можна змастити. Незалежні пружини виймати з чохлів складніше.

Пружинний блок - практичний диванний наповнювач, на якому зручно відпочивати. Диван на пружинах може бути таким же зручним, як ліжко зі спеціальним ортопедичним матрацом. Вибравши наповнювач правильно, ви отримаєте відмінне місце для відпочинку.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

29 июня 2024

Металлический сайдинг – это современный облицовочный материал, изготовленный из стального или алюминиевого листа, который обрабатывается специальными покрытиями для повышения долговечности и эстетической привлекательности. Этот материал использует...

28 июня 2024

Проводите багато часу на дивані або відпочиваєте на ньому тільки зрідка? Якість спального місця буде впливати на ваше здоров'я. Правильний матрац допоможе відпочити, відновити сили. Неправильний здатен зіпсувати настрій, «под...

27 июня 2024

Будь-який диван з тканини краще зчищати обережно - неправильно обраний спосіб чистки здатен зіпсувати оббивку або сильніше забруднити волокна.

Перед початком процедури протестуйте будь-який засіб на прихованих...

27 июня 2024

Килими не виходять з моди - вони просто змінюють «місце дислокації»! Зараз дизайнерський килим прийнято стелити на підлогу вітальні. Він здатний створити колірний акцент, зонувати приміщення, утеплити підлогу. Який кили...

25 июня 2024

Вибираючи диван, який служитиме вам для нічного відпочинку, пам'ятайте - для такої мети придатна не кожна модель. На якому дивані найкраще спати, що вибрати для дому?

Умови комфортного сну на дивані
Що б ...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия