loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

29 июня 2024
Пелетні пальники є сучасними пристроями для спалювання біомаси у вигляді пелет, які забезпечують високу ефективність та екологічність опалення. Цей вид опалювальних приладів стає все більш популярним серед приватних домовласників, так і в промислових...
29 июня 2024
IT-послуги відіграють ключову роль у сучасній економіці, забезпечуючи підтримку та розвиток бізнесу у різних сферах. В Україні, зокрема у таких великих містах, як Харків та Київ, IT-індустрія активно розвивається, пропонуючи широкий спектр послуг, зо...
20 июня 2024
Кішка може використовувати диван як дряпку, а собака – прийняти меблі за велику іграшку та із задоволенням їх жувати. Усі улюбленці, що линяють, залишатимуть на оббивці шерсть. Не варто забувати про «пахучі мітки» і «подаруноч...
18 июня 2024
В настоящее время онлайн-знакомства стали неотъемлемой частью социального взаимодействия. Многие люди задаются вопросом, стоит ли заводить знакомства в онлайн режиме, особенно с учетом специфики отношений и ожиданий. Есть преимущества и недоста...
08 июня 2024
Здоров'я серця і взагалі кардіологія є дуже важливими для загального благополуччя людини. Серцево-судинні захворювання (ССЗ) є однією з провідних причин смертності у світі. У зв'язку з цим виникає питання: чи потрібно проходити кард...
31 мая 2024
В современном мире, где медицинская сфера стремительно развивается и наращивает свои возможности, оказание качественной медицинской помощи включает в себя не только лечение, но и обеспечение безопасности и комфорта пациентов во время транспортировки....
30 мая 2024
В современном мире многие мужчины сталкиваются с вопросом о необходимости постоянных отношений. Распространены различные точки зрения: кто-то утверждает, что постоянные отношения приносят стабильность и удовлетворение, в то время как другие с...
Все заметки

Як швидко почистити диван із тканини

27 июня 2024

Будь-який диван з тканини краще зчищати обережно - неправильно обраний спосіб чистки здатен зіпсувати оббивку або сильніше забруднити волокна.

Перед початком процедури протестуйте будь-який засіб на прихованих від очей ділянках (спинка, наближена до стіни, дно, внутрішня частина).

Доглядаючи за флоком, перевірте, щоб засіб не опинився спиртовмісним, а після чищення розправте ворс, розгладжуючи м'якою щіткою з натуральною щетиною. Мікрофібру дозволено чистити виключно «всуху».

Вивчіть алгоритм, як почистити текстильний диван в короткий термін безпечно для тканини.

Крок 1. Видаліть пил і дрібне сміття пилососом, надівши на нього м'яку насадку. Якщо тканина ворсиста, використовуйте килимову вибивачку. Намочіть простирадло, добре відіжміть, застеліть ним диван. Потім починайте вибивати, як робите це з килимами. Пил залишиться на вологій тканині, не забруднюючи повітря. Повторіть на всій поверхні.

Крок 2. Приберіть тверді забруднення шпателем, ножем. З ворсистими покриттями такого робити не можна - вони пошкодяться. Розмочіть бруд піною господарського мила.

Крок 3. Усуньте плями з допомогою універсальної побутової хімії для килимів і м'яких меблів, шампуня, спіненого у воді мила, або 2 ст. л. оцту, розмішаними в 1 ст. води.

Цих дій достатньо, щоб вирішити більшість проблем. Головне - вчасно помітити пляму і оперативно приступати до її ліквідації.

Які бувають види оббивок
Спосіб догляду безпосередньо залежить від типу матеріалу. Основні види оббивного текстилю:

Рогожка. Різновид шеніла з переплетенням волокон «під мішковину», не вимагає складного догляду, майже не брудниться, їй достатньо чищення пилососом.

Велюр. Фактурний шовковистий матеріал, суміш натуральних волокон з синтетикою. Велюровий диван м'який, ворсистий, нестійкий до забруднення. Вимагає ретельного догляду.

Жаккард. Фактурна щільна тканина тісного плетива. Легко чиститься, не вигоряє, не деформується, зберігає свіжий вигляд.

Шеніл. Синтетичний текстиль зі спіралеподібним скручуванням ниток. Довговічний. Не любить вологу чистку, вбирає воду, як губка.

Флок. Штучний ворс, нанесений на натуральну основу. М'яка, дуже міцна тканина, не боїться забруднень, пошкоджень.

Мікрофібра. Тонке, але дуже міцне штучне полотно, легко прати, просте у догляді.

Вельвет. Сумішева оббивка, вимоглива, делікатна. Не терпить тертя, агресивних методів очищення. Використовуйте делікатні засоби для виведення плям.

Штучна замша. Сумішева оббивка, м'яка, невимоглива в догляді.

Різних поверхнях потрібен особливий підхід. Крім того, вам доведеться врахувати тип забруднення. Для кожного з них розроблені народні рецепти швидкого виведення.

Забруднення тканини і як їх прибрати
Як вивести пляму з тканинного дивана, щоб не було помітно слідів? Головна умова успіху - швидке реагування. Посадили пляму - не чекайте іі вбирання тканиною, починайте чистити меблі негайно. Чим ми найчастіше бруднимо м'які меблі:

Сеча. Складне забруднення, має неприємний різкий запах. Відразу, як тільки помітите неприємність, промокніть забруднене місце до вбирання сухою серветкою, помийте з рідким милом, хімзасобами, призначеними для килимів або м'яких меблів. Кольорову оббивку допоможе врятувати розчин 1 ст. л. столового оцту на 5 ст. л. чистої води. Світлу - змочіть сумішшю з 1 ст. л. лимонної кислоти на 10 ст. л. води. Через півгодини промийте спіненим шампунем, потім водою.

Жир. Пляму необхідно посипати сіллю. Після вбирання змочіть піною миючого засобу, змийте водою, дайте висохнути. Засмальцьовані ділянки потрібно посипати сіллю, залишити на 3 години, пропилососити. Потім пройтися по ділянках ватним диском, змоченим гліцерином. Можна також змочити жир піною господарського мила, залишити на 2 хвилини, стерти мокрою ганчіркою.

Вино. Промокніть серветкою місце, де пролився напій, засипте сіллю, після вбирання зніміть посипання м'якою щіткою. Промийте етиловим спиртом, мильною піною, водою, промокніть чистою сухою серветкою.

Пиво, кава. Промокніть, протріть 2 ст. л. мильного розчину з 1 ст. л. оцту.

Соки. Нанесіть суміш нашатирю з оцтом 1: 1, дайте висохнути, змийте водою.

Жуйка. Підморозьте, поклавши зверху кубики льоду в пакеті. Після затвердіння зішкребіть, потім протріть місце метиловим спиртом.

Фломастер, помада, ручка. Протріть ацетоном, через 15 хвилин змийте водою.

Віск свічки. Після застигання розламійте кірку, зішкребіть. Пропрасуйте слід через тонку бавовняну тканину.

Кров. Свіжа пляма промийте холодною водою, на застарілу покладіть кубики льоду в пакеті, замочіть сумішшю 2 ст. л. оцту з 1 л.води, змийте водою з милом.

Шоколад. Дочекайтеся висихання, видаліть кірку, змийте водою або розчином господарського мила.

Важливо: плями потрібно обробляти від країв до центру, щоб вони не розмазувалися по поверхні.

Чим можна почистити диван з тканини: побутові засоби
Вибір побутової хімії дуже багатий, є ризик помилитися, купивши невідповідний засіб. Вибираючи, як почистити тканинний диван, стежте за рекомендаціями виробника, складом, зазначеним на етикетці. Миючі хімречовини справляються з більшістю плям, але можуть бути небезпечними для тканини. Виробник вказує на етикетці товару відповідні для чищення матеріали. Побутова хімія випускається у вигляді спрея, шампуня, порошку, вже готової піни. Шампуні підходять для м'яких меблів гірше, ніж інші різновиди.

Важливо: краще не купувати засоби з хлором. Делікатний ефективний варіант - кисневий очищувач з маркуванням «активний кисень» («with active oxygen»).

Ідеальна для чищення хімія повинна бути неалергенною, без різкого запаху, дбайливо ставитися до вашої шкіри і поверхні диванів. Використовуйте перевірені розробки - наприклад, піну Tuba, засіб для виведення плям Vanish, піну Nordland, спрей Баггі Штіхоніт.

Способи освіжити колір покриття
Як швидко почистити тканинний диван, щоб повернути йому свіжий яскравий колір? Перевірених способів кілька:

Парогенератором. Цей спосіб повернути меблям колишній колір найбільш безпечний для тканини, дає чудовий результат.

Сухою піною. Пропилососьте, розподіліть по поверхні, не втираючи. Залиште на час, вказаний в інструкції. Після закінчення терміну знову використовуйте пилосос.

Содою. Засіб підходить для світлого текстиля. Посипте содою оббивку. Залиште на 3-4 години, пропилососьте.

Можливостей повернути диванній оббивці чистоту і свіжий колір багато. Головне - підходити до нових рішень обережно, тестуючи перед застосуванням.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

29 июня 2024

Металлический сайдинг – это современный облицовочный материал, изготовленный из стального или алюминиевого листа, который обрабатывается специальными покрытиями для повышения долговечности и эстетической привлекательности. Этот материал использует...

28 июня 2024

Проводите багато часу на дивані або відпочиваєте на ньому тільки зрідка? Якість спального місця буде впливати на ваше здоров'я. Правильний матрац допоможе відпочити, відновити сили. Неправильний здатен зіпсувати настрій, «под...

27 июня 2024

Будь-який диван з тканини краще зчищати обережно - неправильно обраний спосіб чистки здатен зіпсувати оббивку або сильніше забруднити волокна.

Перед початком процедури протестуйте будь-який засіб на прихованих...

27 июня 2024

Килими не виходять з моди - вони просто змінюють «місце дислокації»! Зараз дизайнерський килим прийнято стелити на підлогу вітальні. Він здатний створити колірний акцент, зонувати приміщення, утеплити підлогу. Який кили...

25 июня 2024

Вибираючи диван, який служитиме вам для нічного відпочинку, пам'ятайте - для такої мети придатна не кожна модель. На якому дивані найкраще спати, що вибрати для дому?

Умови комфортного сну на дивані
Що б ...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия