loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

29 июня 2024
Пелетні пальники є сучасними пристроями для спалювання біомаси у вигляді пелет, які забезпечують високу ефективність та екологічність опалення. Цей вид опалювальних приладів стає все більш популярним серед приватних домовласників, так і в промислових...
29 июня 2024
IT-послуги відіграють ключову роль у сучасній економіці, забезпечуючи підтримку та розвиток бізнесу у різних сферах. В Україні, зокрема у таких великих містах, як Харків та Київ, IT-індустрія активно розвивається, пропонуючи широкий спектр послуг, зо...
20 июня 2024
Кішка може використовувати диван як дряпку, а собака – прийняти меблі за велику іграшку та із задоволенням їх жувати. Усі улюбленці, що линяють, залишатимуть на оббивці шерсть. Не варто забувати про «пахучі мітки» і «подаруноч...
18 июня 2024
В настоящее время онлайн-знакомства стали неотъемлемой частью социального взаимодействия. Многие люди задаются вопросом, стоит ли заводить знакомства в онлайн режиме, особенно с учетом специфики отношений и ожиданий. Есть преимущества и недоста...
08 июня 2024
Здоров'я серця і взагалі кардіологія є дуже важливими для загального благополуччя людини. Серцево-судинні захворювання (ССЗ) є однією з провідних причин смертності у світі. У зв'язку з цим виникає питання: чи потрібно проходити кард...
31 мая 2024
В современном мире, где медицинская сфера стремительно развивается и наращивает свои возможности, оказание качественной медицинской помощи включает в себя не только лечение, но и обеспечение безопасности и комфорта пациентов во время транспортировки....
30 мая 2024
В современном мире многие мужчины сталкиваются с вопросом о необходимости постоянных отношений. Распространены различные точки зрения: кто-то утверждает, что постоянные отношения приносят стабильность и удовлетворение, в то время как другие с...
Все заметки

Які бувають матраци на диван: правила вибору

28 июня 2024

Проводите багато часу на дивані або відпочиваєте на ньому тільки зрідка? Якість спального місця буде впливати на ваше здоров'я. Правильний матрац допоможе відпочити, відновити сили. Неправильний здатен зіпсувати настрій, «подарувати» болі у спині. Щоб уберегтися від неприємних наслідків, потрібно знати, як вибрати матрац на диван, що враховувати при виборі.

Основні характеристики
Властивості матраца залежать від призначення меблів. Наприклад, на кухонному куточку він не повинен бути великим - досить тонкого шару пружного поролону. Найкращі для комфортного відпочинку - дивани з ортопедичним матрацом. Вони дбайливіше ставляться до спини, але дорожчі у виробництві. Матраци для нерозкладних диванів простіші, дешевші. Але добре відпочити на них навряд чи вийде.

У матраців існує п'ять рівнів жорсткості. Виріб може бути м'яким, середньом′яким, середнім, середньожорстким, жорстким. Ця характеристика показує, яке навантаження він може витримати. Чим м'якша поверхня для сну, тим нижчим, легшим повинен бути користувач. У диванах зазвичай використовується жорсткість не нижче середньої - посадочні місця повинні залишатися досить жорсткими, щоб користувачі з будь-якою вагою не «тонули» в них.

Матеріали наповнювачів
Матраци для дивана розрізняються за наповнювачами і бувають:

з поролоном;
з пружинами.

Поролон (він же - ППУ, пінополіуретан, «піна») - синтетичний матеріал, який використовується практично у всіх м'яких меблях. У комплекті з пружинами ППУ ізолює жорстку поверхню блоку. Якщо пружин немає, ППУ надає м'якість, пружність.

Головна властивість поролону - щільність. Чим вона вища, тим довговічнішою (і дорожчою) буде м'яка частина. Служити більше 5 років буде ППУ щільністю не нижче 35. Для армованого поролону підходить щільність від 28 і вище. Найміцнішими, найбільш комфортними вважаються високоеластичні піни (нижня межа щільності - 30).

У диванах використовуються три основні типи пружин: змійка, залежні, незалежні.

Змійка не може бути окремим наповнювачем - це вид посилення блоку поролону, який укладається зверху. Кілька пружин закріплюються на меблевому каркасі, поверх них розміщується поролон. Сидіння з таким пружинним блоком отримує більше пружності, але утворює ефект гамака, може скрипіти.

Пружинний блок Bonnel - конструкція з пружин, міцно прикріплених до єдиної основи. Це недорогий варіант, у якого немає ортопедичного ефекту. Його основна перевага - низька ціна. У м'яких меблів із залежними пружинами іноді бувають додаткові шари піни з сегментами різної щільності, які її забезпечують.

Незалежний пружинний блок складається з окремих пружин, поміщених в окремі тканинні чохли. Чохли нежорстко скріплюються між собою в блоки - кожна пружина реагує на свою область навантаження, при цьому всі компоненти залишаються вирівняними.

Потрібна обшивка, що добре провітрюється, щоб всередині виробу не підвищувалась вологість, не застоювалось повітря. Чохли для диванних матраців рідко бувають знімними, тому не повинні швидко забруднюватися, збирати пил.

Який матрац на диван краще: види, відмінності
Навіть матраци з однією основою можуть сильно відрізнятися за властивостями. Готовий виріб нагадує бутерброд із різних шарів наповнювачів. Наприклад, поверх блоку Bonnel можна покласти шар щільного ППУ, меморіпіни - вийде м'яка поверхня для сну з ортопедичним ефектом. Якщо на Bonnel покласти шар койри або повсті, а зверху - тонкий шар ППУ, то меблі отримають високу жорсткість.

Комбінації наповнювачів можуть бути різними. Тому зрозуміти, який матрац на диван краще, можна тільки після того, як ви самі його протестуєте. Матраци можуть відрізнятися:

жорсткістю - вона залежить від типу, товщини верхнього шару;
висотою - вона залежить від кількості, типу використаних матеріалів;
додатковими ефектами - наприклад, утриманням або відведенням тепла;
ортопедичним ефектом - як добре поверхня «підлаштовується» під форму тіла, підтримує його.
Також є топпер для дивана. Що це таке: додатковий тонкий матрац (товщиною 2-8 см), що коригує жорсткість, приховує нерівності спального місця. У його конструкції немає пружин - виріб можна складати або зкочувати, компактно зберігати. Зазвичай до топпера пришиті петлі-гумки по кутах, які дозволяють швидко і надійно його закріпити.

Топпер може:

працювати як захисний наматрацник;
змінювати жорсткість спального місця;
зробити місце для сну рівним;
утеплити спальню взимку.

Як вибрати топпер на диван за матеріалом:

Латекс. Натуральний еластичний матеріал, який не викликає алергії. Він в'язкий, нетоксичний, має ортопедичний ефект. Особливість латексу - гарне збереження тепла, тому латексний топпер особливо доречний у холодний сезон. Топпер з латексом використовується для вирівнювання або пом'якшення спального місця.
Кокосова койра. Це волокна горіхів кокоса, які мають високу жорсткість. Койра не гниє, за нею не потрібен особливий догляд, а запах від нового матраца швидко вивітрюється. Сильний запах буде у нового топпера, якщо для його створення виробник вибрав метод латексного просочення. Койровий топпер підвищує жорсткість спального місця.
Меморіформ. Штучний матеріал у вигляді піни з відкритою ячеїстою структурою. Цей вид ППУ відмінно вентилюється. Поступово випускаючи повітря під тиском, він нерівномірно ущільнюється, приймаючи форму тіла. Топпер з піни зробить спальне місце м'якшим, комфортнішим, його рекомендують використовувати при порушенні кровообігу, хворобах суглобів. Топпер з меморіформу підвищує м'якість спального місця.
Струтофайбер. Синтетичний матеріал з волокон, що стоять вертикально або під невеликим кутом. Матеріал може бути комбінованим - іноді в нього можуть додаватися натуральні компоненти, наприклад, койра, вовна, водорості. Безпечний гіпоалергенний струтофайбер має властивості ППУ, але краще вентилюється. Цей наповнювач пружний, надійний, довговічний, відносно недорогий. Топпер з струтофайбера відмінно згладжує нерівності.
Як підібрати розмір? Виміряйте довжину, ширину спального місця. Топпер повинен бути таким же або більшим на 3-5 см з кожного краю (зручно, якщо ви рухаєтесь уві сні).

Використання топпера може бути корисним, якщо диван трохи продавився, на спальному місці є відчутні улоговини, поверхня для сну занадто м'яка або жорстка. Як тільки потреба в додатковому покритті відпадає, його можна легко прибрати в шафу або білизняний нішу. Ящики для білизни є майже у всіх розкладних диванів.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

02 июля 2024

Чому Єврокнижка - один з найпопулярніших розкладних диванів? При великому виборі на ринку попит на неї незмінно високий. Дізнайтеся, чому цей варіант продовжують купувати і з задоволенням використовувати.

Особ...

01 июля 2024

В последние годы упаковочные материалы стали неотъемлемой частью современного рынка, играя ключевую роль в логистике, маркетинге и сохранении продуктов. В 2024 году наблюдаются значительные изменения в этом секторе, обусловленные инновациями, экол...

29 июня 2024

Металлический сайдинг – это современный облицовочный материал, изготовленный из стального или алюминиевого листа, который обрабатывается специальными покрытиями для повышения долговечности и эстетической привлекательности. Этот материал использует...

28 июня 2024

Проводите багато часу на дивані або відпочиваєте на ньому тільки зрідка? Якість спального місця буде впливати на ваше здоров'я. Правильний матрац допоможе відпочити, відновити сили. Неправильний здатен зіпсувати настрій, «под...

27 июня 2024

Будь-який диван з тканини краще зчищати обережно - неправильно обраний спосіб чистки здатен зіпсувати оббивку або сильніше забруднити волокна.

Перед початком процедури протестуйте будь-який засіб на прихованих...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия