loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

03 октября 2024
Измерители параметров электрической сети — это устройства, которые позволяют отслеживать и контролировать различные характеристики электрических цепей, такие как напряжение, ток, частоту и мощность. Эти приборы https://ukrspecavtomat.com.ua/&nb...
29 сентября 2024
Модульное железобетонное укрытие от BM Beton: Современные решения для безопасности и надежности Модные железобетонные укрытия — это решение, отвечающее требованиям современного строительства и обеспечивающее надежную защиту для людей и имущества. ...
28 сентября 2024
Сучасні технології постачання гарячої води пропонують безліч рішень для дому, одним із яких є slim-бойлери. Ці пристрої набувають популярності завдяки своїм компактним розмірам та стильному дизайну, що дозволяє їм легко вписатися навіть у нев...
25 сентября 2024
Німеччина вже тривалий час є привабливою країною для працевлаштування багатьох іноземців, зокрема й українців. Високий рівень життя, розвинута економіка, соціальні гарантії та стабільність роблять цю країну одним із головних напрямків для трудо...
12 сентября 2024
Вибір ігрової приставки може бути складним завданням, адже сучасний ринок пропонує широкий спектр моделей з різними характеристиками та можливостями. Щоб допомогти вам у цьому, розглянемо основні параметри, на які слід звернути увагу, а також...
06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
Все заметки

Механізми трансформації диванів: що краще?

06 июля 2024

Вибір розкладного дивана - складний процес, в якому потрібно враховувати кожну деталь. Значення має все - від кольору оббивки до матеріалу, з якого зроблений корпус. Але розкладний механізм - одна з найважливіших речей. Від нього залежатиме, як довго послужить диван, чи буде зручно на ньому спати. Дізнайтеся, які бувають механізми трансформації, і для чого найкраще підходить кожен з них.

Загальні особливості розкладних механізмів
Перед вами стоїть вибір - придбати дивани Пантограф, Єврокнижку, Дельфін або меблі з іншим механізмом розкладки. Доведеться витратити трохи часу і розібратися, в чому різниця між ними. Насамперед:

Розкладний механізм може збільшувати спальне місце. Так робить більшість механізмів, але не всі.

Механізм трансформації дає легкий доступ до білизняної секції. Якщо ви знайшли в описі дивана тільки механізм Алігатор, то спальне місце він більшим робити не буде. Зате у вас буде місткий ящик, який легко відкрити навіть дитині. Зазвичай Алігатор комбінується з іншими механізмами розкладки. У кутових диванах він вбудовується в «коротку» секцію. Також він часто буває єдиним механізмом трансформації в дитячих меблях.

В інших механізмах використовується трансформація одного з трьох типів:

розкладання;
розгортання;
викочування (висування).

Ще є поворотний варіант. У ньому не з'являється додаткова поверхня для сну з прихованого матраца або спинки - поворотний елемент приставляється до основного. За рахунок цього з'являється спальне місце на двох.

Розкладка може бути:

Вперед з ящиком. Викочуваний елемент являє собою короб, на нього кладеться пласка легка кришка. На ній розташовується матрац. Коли диван складений, матрац виступає в ролі верхнього шару сидіння.
Вперед на роликах. Частина дивана виїжджає на роликах. Це зручно для міцної підлоги, а м'який ламінат коліщатка можуть пошкодити.
Вперед на ніжках. Ролики замінені опорними ніжками - диван можна використовувати на будь-якій підлозі. Висувний елемент спочатку піднімається і приводиться в потрібне положення, тільки потім він опускається.
Убік. Якщо перед диваном стоїть стіл, який небажано (або нікуди) рухати, такий тип розкладки допоможе вирішити проблему спального місця. Міні-диван легко подовжується, не захоплюючи додаткового простору перед собою.
Не плутайте викатні ролики в конструкції і опорні ролики. Ролики в конструкції - «слабке місце». Якщо диван працює на поршневому механізмі, він в рази довговічніший. Який механізм трансформації дивана краще, залежить від того, як часто ви будете його використовувати, і в яку кімнату хочете поставити.

Моделі, що розкладаються
Цей різновид відрізняється тим, що спальне місце дивана - цілісне. Спинка жорстко з'єднана з сидінням, інших секцій немає. При розкладанні потрібне додаткове місце з обох сторін. Поставити меблі впритул до стіни не вийде. Найкраще використовувати як гостьовий варіант для середніх і великих кімнат.

Книжка - базовий диван такого типу. Щоб розкласти її, потрібно підняти сидіння до клацання і опустити. Спинка опуститься разом із сидінням. Для складання потрібна та ж послідовність дій. Плюси: простота роботи, надійність. Мінуси: відчутна улоговина по центру, потрібно місце під стіною.

Клік-клак - «апгрейд» Книжки. У нього товщий матрац, що позначається одночасно на ціні і якості. Ви отримуєте рівне спальне місце плюс простоту розкладки, але платите більше, ніж за класичну Книжку. Плюси: простота роботи, надійність, немає перепадів висоти і балки по центру. Мінуси: потрібно місце під стіною.

Моделі, що розкладаються, не створюють «захисний бар'єр» між стіною і користувачем. Рекомендується ставити їх під стіну з килимом, дерев'яною обшивкою.

Моделі, що розгортаються
Основна особливість - матрац разом з ніжками згорнутий у «рулет». Щоб підготувати місце для сну, потрібно прибрати подушки з сидіння, дістати і розгорнути «рулет». Вийде велике місце для сну - для розкладки рекомендується просторе приміщення.

Французька розкладачка - модель з однорідною підставкою. Вона буває ламельною, рідше тканинною. Бюджетне гостьове рішення, але не найзручніше. Плюси: низька ціна. Мінуси: зазор між спинкою і спальним місцем, відчуваються перепади висоти.

Седафлекс міцніший і надійніший за Французьку розкладачку, але вищий за вартістю. Він легший за вагою, розрахований на щоденне використання. Підставка «збирається» з ламельної (2/3) і тканинної (1/3) частин. Ламельна частина може бути замінена металевою сіткою. Плюси: міцність, мала маса. Недоліки: відчуваються перепади висоти.

Вирішуючи, який механізм трансформації дивана вибрати в цій категорії, зупиніться на моделях зі стопорами для каркаса (біля ніжок). Якщо їх не буде, можна раптово провалитися, сівши на розкладений диван. Якісні моделі позбавлені такого недоліку, але краще перевірити конструкцію в магазині або шоу-румі перед покупкою.

Викатні, висувні моделі
Це найпопулярніша і численна категорія механізмів трансформації. Вона - відповідь на питання, який механізм дивана найнадійніший. Більшість викатних і висувних диванів розраховані на щоденний сон, тобто на підвищене навантаження. Вони міцні, зручні і довговічні.

Виїзний варіант - найпростіший. Передня частина дивана висувається за потайний ремінець. Після цього на неї потрібно витягнути матрац за ще одну потаємну петлю. Поверхня для сну виходить велика, але у викатних механізмів є два недоліки. Перший - матрац розташований низько. Другий недолік - потрібно докласти чималих фізичних зусиль.

Тахта - покращений аналог механізму викочування. З неї потрібно прибрати подушки спинки, витягнути нижню секцію. З витягнутої частини потрібно підняти і відкинути назад половину матраца. Висота в цьому випадку така ж, але розбирати диван набагато простіше.

Дельфін - механізм, в основному, для кутового дивана, хоча іноді він зустрічається і в прямих моделях. Він створює одне з найбільших і найзручніших спальних місць. Поверхня майже ідеально рівна. Якщо матрац підібраний добре, ви не відчуєте стиків секцій. Щоб розкласти диван з Дельфіном, потрібно висунути нижню секцію за потаємну петлю. Механізм сам підніме її на потрібний рівень. Поверхня для сну у Дельфіна на тому ж рівні, що і сидіння.

Акордеон - механізм, перевага якого в простоті, комфорті. Він розкладається як гармошка, коли нижня частина висувається вперед. Диван такої конструкції - один з найлегших в категорії. У ньому немає прихованих секцій з додатковими деталями каркаса. Всі частини «працюють» і в зібраному вигляді - вони складаються в спинку і сидіння. Компактний в зібраному вигляді, Акордеон створює великий простір для сну. Але якщо у Акордеона немає спинки, не варто ставити його в кімнату з холодними стінами.

Пума - ще один варіант з просторою рівною спальною поверхнею. Сидіння дивана піднімається і «вистрибує» вперед, стаючи на ніжки. На його місце піднімається прихована частина. Така конструкція дуже делікатно ставиться до підлогового покриття. Вона вважається однією з найбільш довговічних. Розбирати і збирати Пуму нескладно, вона витримує навіть дуже велику вагу користувача. Недолік Пуми - відсутність місця для речового короба. Якщо цей механізм встановлюється в кутовий диван, він комбінується з Алігатором. У прямих диванах ящик для речей не може бути встановлений.

Єврокнижка - схожа на Книжку тим, що їй потрібно місце під стіною при розкладанні. Спальне місце складається з двох сегментів. Потрібно висунути сидіння вперед, на місце, що звільнилося, опускається спинка - вона складається «обличчям» вперед. Довжина матраца виходить невеликою, зате істотний плюс спостерігається по ширині.

Пантограф - конкурент Пуми і Дельфіна за звання найбільш комфортного рішення. Він схожий на Єврокнижку - розкладається тим же способом. Але Пантограф можна ставити до стіни впритул - спинка не виходить за краї дивана, коли опускається на місце, що звільнилося. Друга важлива відмінність - заміна викатних роликів на поршневу конструкцію. Це означає, що розкладати і збирати меблі буде в два рази легше. При цьому немає неприємних звуків, обслуговування простіше, воно потрібне рідше.

Що вибрати
Час купувати розкладний диван? Який краще механізм - залежить від ваших побажань і можливостей. Щоб визначити відповідний варіант, заздалегідь оцініть умови експлуатації майбутньої покупки:

звичайну навантаження;
доступну площу;
частоту використання.
При значній розрахунковій вазі користувача (користувачів) не варто вибирати Седафлекс і Французьку розкладачку. При перевищенні допустимої ваги сітка може відірватися від каркаса. Є великий ризик зламати дерев'яні ламелі. Найкраще впораються з навантаженням Пантограф, Єврокнижка, Пума, Дельфін. Їхня конструкція рівномірно розподіляє вагу. Тому шкоди конструкції не буде навіть при невеликому перевищенні лімітів.

У маленьких кімнатах перевага буде у будь-яких викатних і висувних диванів. Кращі кандидати - Акордеон, Пума, Єврокнижка, Пантограф. У приміщення з холодними стінами (тонкі шпалери, фарба) не варто вибирати будь-які моделі Книжок. Вибір для великих кімнат - кутовий диван з Дельфіном або Пумою, прямий з Пумою, Седафлексом, Тахтою, Пантографом.

За частотою використання дивани діляться на дві групи - гостьові і щоденні. Гостьові частіше використовуються зібраними, їх механізм не «заточений» під часту роботу. Щоденні механізми міцніше, витримують більше навантаження. Вони дорожчі, до того ж, псуються, якщо час простою занадто великий. Тому не потрібно купувати гостьовий диван з щоденним механізмом. Оптимальні варіанти для нечастого використання: Виїзний, Книжка, Клік-клак, Французька розкладачка. Лідери в «щоденному» сегменті: Пантограф, Тахта, Пума, Єврокнижка, Дельфін.

Дайте відповідь на ці питання перед вибором розкладного дивана. Коло пошуків скоротиться дуже швидко - залишиться підібрати дизайн, розмір і оббивку. Ви витратите мінімум часу, а в результаті отримаєте меблі, які будуть повністю вас влаштовувати. Вибирайте диван з розумом - відпочивайте на ньому із задоволенням.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

05 октября 2024

Дивани як такі спочатку були винайдені для створення завершеної картини інтер'єру, прийому гостей і відпочинку. Надалі цей предмет меблів став виконувати іншу функцію, що стала дуже популярною у нас в країні.

...

03 октября 2024

Нерідко для доповнення кухонного інтер'єру використовуються кухонні куточки. Особливо це зручно, коли на кухні не так багато місця, щоб поставити великий стіл зі стільцями по центру. Куточок в цій ситуації дуже виручає, так як займ...

02 октября 2024

В сучасному світі немає нічого неможливого. Якщо є якийсь предмет розкоші тільки для багатих, то його ж бюджетний аналог можуть отримати люди середнього достатку і не тільки. Зараз, наприклад, складно уявити, що такі звичні нам див...

01 октября 2024

При виборі предметів м'яких меблів увагу важливо приділяти не тільки матеріалам виготовлення каркаса. Оббивка має величезне значення для якості меблів, їх довговічності, привабливості і практичності. Ринок даних матеріалів настільк...

01 октября 2024

Лофт — це не просто стиль, це певний спосіб життя. Його характерними рисами є простота, функціональність і унікальний шарм. Відкриті планування, великі вікна та нерівні стіни надають інтер'єру характеру, а міжкімнатні двері виступають важливим...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия