loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
28 августа 2024
Виниловые пластинки, которые в свое время являлись символом современной музыки, снова переживают этап возрождения. Сегодня они занимают важное место в мире аудиофильства и коллекционирования благодаря своему уникальному качеству звучания и ст...
25 августа 2024
Запасні частини – суттєва стаття витрат кожного власника автотранспорту. Рано чи пізно, але в будь-якій машині щось виходить з ладу та потребує заміни. Це твердження є характерним й для вантажного автомобіля. Причому, навіть більшою мірою, адже для в...
19 августа 2024
Модерн, або як його ще називають Ар Нуво (від французького "Art Nouveau"), є одним із найбільш виразних та впізнаваних художніх стилів кінця XIX — початку XX століття. Цей стиль охопив архітектуру, живопис, декоративне мистецтво, дизайн інтер...
19 августа 2024
Купить бассейн в землю от компании ModernPools, обладателя премии "Выбор потребителя" Компания ModernPools утвердилась как ведущий специалист в строительстве бассейнов в Украине и заслужила престижную награду "Выбор потребителя". Это свидетельству...
16 августа 2024
Житло в зеленому кварталі: Майбутнє сталого розвитку у містах України У сучасному світі, де питання екології та сталого розвитку набирають дедалі більшої ваги, концепція «зеленого кварталу» стає все популярнішою. У містах України, зокрема в Хм...
Все заметки

Інтер'єрні рішення: підбираємо журнальний столик до дивана

13 июля 2024

Любите читати, малювати або в'язати під час відпочинку? Часто розслаблюєтеся за чашкою кави з друзями або ріднею? Хочете мати свіжу пресу під рукою в потрібний момент? Для всього цього придумані зручні журнальні столи. Як підібрати найкращий варіант столу до вашого дивана?

Критерії вибору придиванного столика
Сучасний журнальний столик служить багатьом цілям, хоча колись був тільки «підставкою» для друкованої продукції. Зараз на ньому можна зберігати ключі, книжки, гаджети, квіти у вазах, декоративні дрібниці, ТВ-пульти, пульти для розумного будинку, рукоділля, інші інструменти для хобі.

Перед тим, як вибрати журнальний стіл, обміркуйте, яким він може бути. Перш за все, виріб повинен пасувати до дивана за стилем, формою, розміром, матеріалом, кольором.

Придиванний стіл купують виходячи з того, в якій якості збираються використовувати. Наприклад, зберігати пресу, гаджети, книги зручно в ящиках, додаткових полицях, нішах. Використовувати як доповнення до меблів можна модель, що засувається під диван. Ставити вази, годинник, світильники краще на невелику витончену стільницю а зберігати декоративні дрібниці, сувеніри практично в столі-вітрині. Пити каву або обідати комфортно за кавовим столиком на зразок сервірувального.

Такі меблі здатні стати арт-об'єктом, оригінальним засобом прикраси обстановки. Досить високий столик стане у пригоді фрілансерові - поставте на нього ноутбук або планшет і працюйте з дому.

Як підібрати столик за стилем
Журнальний стіл повинен гармоніювати зі стилем, в якому оформлена кімната. Дизайнери рекомендують купувати:

Для класичного інтер'єру - вишуканий стіл з натуральної деревини з красивою фактурою, прикрашений різьбленням, розписом, інкрустацією.
Для мінімалістичного приміщення - прості геометричні предмети меблювання стриманих кольорів з металу, дерева, скла.
Для кімнат, витриманих у дусі модерну, - модифікації з майстерним складним декором, з дорогих матеріалів.
Для дотримання стилістики шеббі-шик або прованс - витончені вінтажні моделі.
Для еко або етно стилю - прості столики з натуральних матеріалів (дерево, пробка, ротанг, шкіра, камінь).
Для авангардних квартир (поп-арт, ф'южн) - оригінальні геометричні вироби яскравих кольорів з металу або пластику.
Відчуваєте в собі дизайнерські здібності, не обмежені у витратах? Спробуйте «погратися», вписавши різьблений бароковий елемент в лофт або виріб з металу в спальню в стилі прованс. Але якщо потрібен безпрограшний варіант, краще підшукати покупку під інтер'єр.

Підбір за забарвленням
Поєднання кольору диванної оббивки і столика здатно бути гармонійним або контрастним. Забарвлення залежить від загальної естетичної ідеї простору:

авангард - яскраві кислотні тони;
модерн - монохромні або чисті яскраві кольори;
лофт, хайтек - чорний, білий, коричневий, металік;
класика, кантрі, рустік - кольору натуральної деревини/каменю;
прованс, шеббі-шик - ніжні пастельні відтінки, натуральна деревина.
Вибрати колір столика до м'яких меблів можна двома способами. Звичайний спосіб передбачає взаємодоповнюючу компоновку оформлення обох предметів. Наприклад, до зеленого дивана підбирається предмет з екзотичного фісташкового дерева, що має зеленуватий відтінок. Також можна підібрати колір стільниці під колір дерев'яних підлокітників м'яких меблів. Більш складний спосіб передбачає пошук ефектного контрасту. Найпопулярніші варіанти - білий, сірий або чорний диван/червоний стіл.

Відповідні взаємодоповнюючі або контрастні поєднання відтінків найкраще шукати за допомогою колірного кола RGB. Проста «колірна шпаргалка» виглядає так:

із чорним, сірим, білим і коричневим кольорами поєднуються майже всі інші;
із червоним - рожевий, зелений, жовтий, зелений;
із жовтим - синій, блакитний, фіолетовий, зелений;
із зеленим - жовтий, блакитний, синій, фіолетовий, червоний,
із синім - жовтий, помаранчевий, зелений, синьо-зелений;
із фіолетовим - жовтий, рожевий, синій, бузковий, зелений.
Іноді журнальний столик, будучи акцентним елементом, формує вигляд всієї кімнати. Тоді інтер'єр квартири вибудовується виходячи з «зовнішності» неординарного предмета.

Підбір за матеріалами
Виробники сміливо використовують у створенні журнальних столиків класичні і авангардні матеріали. Досвідчений дизайнер здатний поєднувати «все з усім», проте нам буде простіше слідувати законам сполучуваності.

Деревина (або ДСП/МДФ). Дорогий матеріал із красивою текстурою, дозволяє надати виробу будь-яку форму, декорувати різьбленням, розписом. Поєднується з усіма матеріалами, крім пластика. Підійде до будь-якого дивана.
Лоза, пробка, верба. Незвичайні варіанти не для будь-якого випадку, компонуються з деревиною, шкірою, склом. Поєднуються з м'якими меблями в стилі етно, прованс, кантрі, шеббі-шик, рустик.
Камінь. Цікаво виглядає, витримує будь-які «мінливості долі». Поєднується з усіма матеріалами, крім пластика. Підійде до канапи в стилі бароко, еко, готика, класика, лофт.
Метал. Надійний, стильний, може виглядати вишукано або брутально. Поєднується з усіма матеріалами. Столик підійде до меблів в стилі хай-тек, модерн, еко, мінімалізм, лофт, ар-нуво.
Скло. Міцне, прозоре, дає широкі декоративні можливості. Поєднується з усіма матеріалами. Підійде до тахти в стилі класика, хай-тек, мінімалізм, модерн, авангард.
Шкіра (або екошкіра). Сировина для поверхні або боковин солідних (класика, бароко) чи оригінальних (етно, еко, шеббі-шик) меблів, комбінується з деревом, ротангом, каменем, склом.
Пластик. Легка практична сировина для авангардних виробів, поєднується зі шкірою, екошкірою, тканинними оббивками. Не застосовується в класичних, модерних, рустікальних, етно інтер'єрах.
Під час вибору журнального столика звертайте пильну увагу на екологічність, якість матеріалу (можна перевірити за сертифікатами виробника).

Підбір за формою
Базових форм диванів, по суті, налічується три: пряма, кутова і нестандартна (кругла і т.д.). Як підібрати стіл до м'яких меблів за формою?

Пряма модель - відмінний «сусід» для столиків всіх форм: круглої, квадратної, нестандартної. Головне, щоб стільниця при цьому залишалася невисокою, не вищою за сидіння. Зберігайте між двома предметами відстань не менше 45 см, щоб було зручно пересуватися.

Який журнальний столик пасуватиме до кутового дивана? Найкращий вибір - прямокутний або квадратний, припустимий також овальний. Кругла або нестандартна модель доречні, якщо поставити не попереду софи, а збоку. В цьому випадку стільниця повинна бути вищою за підлокітник, а довжина не повинна перевищувати 2/3 довгої сторони м'яких меблів. Вибираючи, який журнальний столик підійде до кутового м'якого дивана, розрахуйте кількість посадочних місць (по 60 см на місце).

До нестандартної моделі складно вибрати столик - доведеться розглядати кожен випадок окремо; можливо, потрібно порадитися з дизайнером або меблярем.

Вибір столу залежить від призначення приміщення. Вітальня передбачає розваги, частування і бесіди - в ній буде доречна стійка модель великого розміру, щоб зручно розташуватися з іграми або чашками. Стіл в кабінеті зазвичай максимально функціональний, місткий, а в спальні - компактний, невисокий.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

07 сентября 2024

При створенні інтер'єру в будинку не завжди може підійти те, що вважається модним, так як певний колір може створювати вплив на психіку людини. Можна сказати, у кольору є власна енергетика. Тому важливо вибирати такі фарби і відтін...

05 сентября 2024

Каміни володіють дивовижною здатністю – збирати і зігрівати біля себе всю сім'ю. І зовсім не важливо де він знаходиться – в заміському будинку або в квартирі, вітальня з його появою відразу перетворюється, обстановка ст...

05 сентября 2024

Оргстекло, также известное как акриловое стекло или плексиглас, становится все более популярным материалом в архитектурном дизайне. Благодаря своим уникальным свойствам, таким как легкость, прозрачность и высокая прочность, о...

04 сентября 2024

Щоб кухня була функціональною, стильною і комфортною, потрібно уважно і серйозно поставитися до підбору кухонних меблевих предметів, основними елементами яких, безумовно ж, є стіл і стільці. Можна замість стільців купити табуретки,...

03 сентября 2024

Дзеркало є не тільки необхідним аксесуаром, а й одним з найбільш важливих і основних елементів для декорування інтер'єру приміщення. Вдало підібравши дзеркало, можна повністю перетворити кімнату без застосування інших декоративних ...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия