loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
28 августа 2024
Виниловые пластинки, которые в свое время являлись символом современной музыки, снова переживают этап возрождения. Сегодня они занимают важное место в мире аудиофильства и коллекционирования благодаря своему уникальному качеству звучания и ст...
25 августа 2024
Запасні частини – суттєва стаття витрат кожного власника автотранспорту. Рано чи пізно, але в будь-якій машині щось виходить з ладу та потребує заміни. Це твердження є характерним й для вантажного автомобіля. Причому, навіть більшою мірою, адже для в...
19 августа 2024
Модерн, або як його ще називають Ар Нуво (від французького "Art Nouveau"), є одним із найбільш виразних та впізнаваних художніх стилів кінця XIX — початку XX століття. Цей стиль охопив архітектуру, живопис, декоративне мистецтво, дизайн інтер...
19 августа 2024
Купить бассейн в землю от компании ModernPools, обладателя премии "Выбор потребителя" Компания ModernPools утвердилась как ведущий специалист в строительстве бассейнов в Украине и заслужила престижную награду "Выбор потребителя". Это свидетельству...
16 августа 2024
Житло в зеленому кварталі: Майбутнє сталого розвитку у містах України У сучасному світі, де питання екології та сталого розвитку набирають дедалі більшої ваги, концепція «зеленого кварталу» стає все популярнішою. У містах України, зокрема в Хм...
Все заметки

Матрац для хворої спини: як відпочивати з комфортом і користю

22 июля 2024

Матрац для хворої спини: як відпочивати з комфортом і користю

Навіть здоровій спині потрібно зручне спальне місце. Неправильний матрац (навіть ортопедичний) може довести до серйозних проблем зі здоров'ям і нервового зриву. А якщо у вас вже є проблеми зі спиною, купувати його потрібно ще акуратніше, щоб не погіршити ситуацію.

Чому ретельний підбір необхідний
Відповідний матрац - помічник організму в боротьбі з втомою. Він підтримує тіло, дозволяючи м'язам розслабитися - в такому стані відбувається максимальне насичення клітин киснем. Якщо спальне місце занадто жорстке або занадто м'яке, м'язам доводиться виконувати функції підтримки в повному обсязі. Вони не розслабляються, і ви не отримуєте нормального відпочинку.

Деякі наслідки використання невідповідного матраца:

млявість;
безсоння;
головні болі;
болі в суглобах;
м'язові болі;
погіршення постави;
дратівливість;
зниження імунітету;
загальне зниження рухливості.

Сон в таких умовах посилить наявні захворювання спини, буде перешкоджати лікуванню, зведе нанівець більшість зусиль з реабілітації. Також дослідження показали, що некомфортний сон провокує підвищений апетит. Організм у такий спосіб намагається відновити витрачену за ніч енергію, але тільки провокує ожиріння фантомним почуттям голоду.

Не чекайте ускладнень від використання некомфортного спального місця. Виправити ситуацію можна навіть в тому випадку якщо в домашньому бюджеті не передбачена купівля дорогого ортопедичного виробу. Всілякі тонкі матраци дозволять скоригувати якості існуючого, домогтися оптимальних параметрів жорсткості, висоти і т.д.

Що впливає на ваш вибір
Як вибрати матрац, якщо болить спина, залежить від типу проблеми. Коригування властивостей спального місця може знадобитися, якщо присутні наступні хвороби:

сколіоз;
остеоартрит;
остеохондроз;
радикуліт (ішіас);
міжхребцева грижа.

У всіх випадках невідповідне спальне місце викликатиме біль. А підходящий варіант практично завжди допоможе позбутися неприємних відчуттів. Тип хвороби визначає жорсткість матраца - найголовніший параметр, якому потрібно приділити максимум уваги. Додатково враховуйте:

види наповнювачів (пружини залежні і незалежні, ППУ, латекс, койра і т.д.);
висоту виробу (щоб було комфортно вставати, лягати);
зони жорсткості (може бути до 7 зон в одному виробі);
додаткові можливості (наприклад, зима-літо).
Також на придбання впливають:

Вік користувача. Чим старша людина, тим м'якшим повинен бути верхній шар наповнювача.
Вага користувача. Ряд виробів має обмеження по максимальному навантаженню. Цей показник залежить від моделі.
Кількість користувачів. Незалежні пружини - найкращий варіант для двоспальних поверхонь. Вони не дозволяють «тягнути» за собою сусіда - кожен користувач залишається на своїй половині ліжка, не зміщуючись до центру.
Як вибрати матрац для хворого хребта, якщо не хочеться міняти спальне місце повністю? Використовуйте топпери:

для згладжування нерівностей;
для пом'якшення поверхні;
для підвищення жорсткості.

Топпери - зручне рішення, якщо зміна параметрів потрібна не постійно, а тимчасово.

Що вибрати при сколіозі
Сколіоз - загальна назва кількох видів викривлення хребта, що виникли через нервово-м'язові розлади. Найчастіше він проявляється в період інтенсивного росту скелета в підлітковому віці. Дівчата схильні до захворювання приблизно в 3-5 разів частіше, ніж хлопчики. Зазвичай з віком викривлення вирівнюється, але іноді деформація прогресує, серйозно ускладнюючи життя.

Як вибрати матрац при сколіозі:

Рівень жорсткості - середній або високий (в залежності від ваги користувача). Зустрічаються моделі, у яких сторони охоплюють різні рівні натягу - вони універсальні, підходять практично всім.
Рекомендовані додаткові можливості - піна з ефектом пам'яті, термогель. Піна послаблює тиск на кістки, суглоби, а охолоджуючий гель знижує ризик запалення.
Краще знайти модель від 5 зон, щоб розподіл тиску було рівномірним.

Що купувати при остеоартриті
Остеоартрит - поразка суглобового хряща. У хребті він зазвичай виявляється у поперековому відділі, даючи про себе знати після фізичних навантажень. Також страждає шия. Якщо знехтувати лікуванням, болі з часом стають постійними, також з'являється оніміння, обмеження рухливості, пухлини.
 
Яка спальна поверхня підійде:

З твердою основою. Основа повинна підтримувати суглоби в правильному положенні. Найпростіше визначити відповідність - лягти на виріб і попросити кого-небудь оцінити, наскільки ваша спина пряма.
З пом'якшувальним шаром. Основа не повинна занадто сильно тиснути - між нею і тілом необхідний невеликий м'який шар, наприклад, з піни з ефектом пам'яті. Головне - не переборщити з товщиною шару, вам повинно бути зручно змінювати позу уві сні.
Пошук балансу твердого та м'якого - основна проблема. Але також варто враховувати комфортний рівень температури. Якщо ви хочете зберегти більше тепла, шукайте вироби з латексу або меморі-піни. Якщо бажаєте охолодження, зупиніться на моделі з гелевим шаром або додатковою вентиляцією.

Що шукати при остеохондрозі
Остеохондроз - ще одна родина хвороб, характерних для періоду швидкого зростання. Як вибрати матрац при остеохондрозі:

Строго індивідуально. Нема «чарівної» моделі, яка підійде всім без винятку. Захворювання виявляється по-різному, вражає різні відділи хребта, впливає на різні групи м'язів. Тому головна рекомендація - орієнтуватися на особистий комфорт.
Рівнів твердості - не менше 7. Основне завдання спальної поверхні при остеохондрозі - зменшення компресійних, міофасциальних синдромів. Для цього виріб повинен рівномірно підтримувати спину.
Не можна використовувати надто м'який матрац і виріб, в основі якого залежний пружинний блок. Такі пружини створюють ефект гамака, викликають асиметрію м'язової системи - вона не може забезпечувати рівномірну підтримку.

Оптимальне рішення - безпружинний варіант з койри, латексу (для дітей) або незалежних пружин.

Що допоможе при радикуліті
Прострілює біль і посилюється, як тільки ви лягаєте в ліжко? Це часте явище, але правильно вибрана спальна поверхня допоможе відчувати себе здоровішими. Як вибрати матрац для хворого попереку:

З твердою основою. Здається, що м'які моделі зручнішіе, але відсутність повноцінної підтримки може вилитися у раптовий хворобливий «простріл» (люмбаго).
З пом'якшувальним шаром. Основа не повинна тиснути, провокувати м'язову напругу - невелике «втоплення» (ефект кокона) вітається.
Рекомендується вибирати матрац середньої жорсткості з латексом або меморі-піною. Як при остеоартриті, потрібно вибирати наповнювач по комфортного рівня вентиляції: поперек може добре відчувати себе в теплі, а при запаленні потрібне охолодження.

Що вибрати при грижі
Неправильний матрац не може стати причиною захворювання. Але правильне спальне місце - практично повна гарантія, що грижа не з'явиться (якщо є тільки схильність) або стане менш болючою. Головні критерії покупки:

підтримка без провисань (меморі-піна, латекс);
охолодження (при явних запальних процесах);
рівномірний розподіл навантаження (від 5 зон жорсткості);
комбінування підтримки, пом'якшення (основа повинна бути жорстким).
 Придбання збалансованого матраца - хороша профілактика міжхребцевої грижі. Як в інших випадках, при грижі важливо вирівняти скелет, допомогти тілу підтримувати природну позу під час відпочинку.

Правда про захворювання спини
Часто лікарі не можуть пояснити, звідки береться хвороба, яка завдає шкоди хребту. Ряд дефектів з'являється від травм, деякі виявляються з дитячого віку. Але близько 90% захворювань з'являються «на рівному місці». Щоб больові відчуття не отруювали життя, важливо мінімізувати ризик захворювання.

Профілактика можлива за допомогою вірно обраного матраца, підтримує хребет у природному положенні. Правильний рівень жорсткості - запорука того, що на кістки, суглоби не чинитиметься надмірного тиску. Позу можна поміняти в будь-який момент, м'язи не напружуються, циркуляції крові ніщо не заважає.

Найпростіше визначити оптимальний рівень підтримки - провести «тестовий прогін» майбутньої покупки, подивитися (зі сторонньою допомогою), наскільки рівно ви на ній лежите. Щоб досягти помітних результатів, порадьтеся з лікарем - він порадить оптимальні параметри спальної поверхні, виходячи з ваших фізичних показників.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

07 сентября 2024

При створенні інтер'єру в будинку не завжди може підійти те, що вважається модним, так як певний колір може створювати вплив на психіку людини. Можна сказати, у кольору є власна енергетика. Тому важливо вибирати такі фарби і відтін...

05 сентября 2024

Каміни володіють дивовижною здатністю – збирати і зігрівати біля себе всю сім'ю. І зовсім не важливо де він знаходиться – в заміському будинку або в квартирі, вітальня з його появою відразу перетворюється, обстановка ст...

05 сентября 2024

Оргстекло, также известное как акриловое стекло или плексиглас, становится все более популярным материалом в архитектурном дизайне. Благодаря своим уникальным свойствам, таким как легкость, прозрачность и высокая прочность, о...

04 сентября 2024

Щоб кухня була функціональною, стильною і комфортною, потрібно уважно і серйозно поставитися до підбору кухонних меблевих предметів, основними елементами яких, безумовно ж, є стіл і стільці. Можна замість стільців купити табуретки,...

03 сентября 2024

Дзеркало є не тільки необхідним аксесуаром, а й одним з найбільш важливих і основних елементів для декорування інтер'єру приміщення. Вдало підібравши дзеркало, можна повністю перетворити кімнату без застосування інших декоративних ...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия