loading...
BRW в Киеве   БРВ в Киеве   Black red white в Киеве   Купить мебель БРВ BRW в Киеве   Помощь   О компании   Контакты   Доставка товара по Киеву и Украине  

loading....

Это интересно

06 сентября 2024
Крепежные изделия – это неотъемлемая часть любой строительной, ремонтной или производственной деятельности. Они играют ключевую роль в соединении, скреплении и фиксации различных элементов конструкций, обеспечивая их прочность, долговечность ...
05 сентября 2024
Современная стоматология невозможно представить без дентальных рентгеновских аппаратов. Они играют ключевую роль в диагностике заболеваний зубов, корней и костной ткани, что позволяет стоматологам эффективно планировать лечение. Очевидно, что ...
28 августа 2024
Виниловые пластинки, которые в свое время являлись символом современной музыки, снова переживают этап возрождения. Сегодня они занимают важное место в мире аудиофильства и коллекционирования благодаря своему уникальному качеству звучания и ст...
25 августа 2024
Запасні частини – суттєва стаття витрат кожного власника автотранспорту. Рано чи пізно, але в будь-якій машині щось виходить з ладу та потребує заміни. Це твердження є характерним й для вантажного автомобіля. Причому, навіть більшою мірою, адже для в...
19 августа 2024
Модерн, або як його ще називають Ар Нуво (від французького "Art Nouveau"), є одним із найбільш виразних та впізнаваних художніх стилів кінця XIX — початку XX століття. Цей стиль охопив архітектуру, живопис, декоративне мистецтво, дизайн інтер...
19 августа 2024
Купить бассейн в землю от компании ModernPools, обладателя премии "Выбор потребителя" Компания ModernPools утвердилась как ведущий специалист в строительстве бассейнов в Украине и заслужила престижную награду "Выбор потребителя". Это свидетельству...
16 августа 2024
Житло в зеленому кварталі: Майбутнє сталого розвитку у містах України У сучасному світі, де питання екології та сталого розвитку набирають дедалі більшої ваги, концепція «зеленого кварталу» стає все популярнішою. У містах України, зокрема в Хм...
Все заметки

Як підібрати диван за кольором: поради дизайнерів

27 июля 2024

Питання, який колір дивана вибрати, ставить собі кожен, хто купує нові м'які меблі. Диван - «головний герой» будь-якої кімнати. Від нього залежить, чи буде гармонійним інтер'єр. Потрібна свіжа ідея або ділова порада? Вони вже тут! Дізнайтеся, як правильно вибрати найкращий відтінок.

За якими критеріями вибирати забарвлення
Сучасні дивани - універсальні місця для відпочинку та яскраві кольорові акценти. Забарвлення меблів здатне зробити вигляд кімнати бездоганним. Воно ж може зруйнувати дизайнерський задум. Яким критеріям потрібно слідувати, вибираючи основний колористичний акцент? Уваги вимагають:

Колірна гама приміщення. Меблева оббивка за забарвленням може збігатися з оформленням кімнати, підходити до ряду базових предметів або контрастувати з загальним тоном.
Стиль, в якому витримана обстановка. Ряд стилістичних рішень вимагає строго конкретних кольорів. Наприклад, мінімалізм «любить» лаконізм монохромної гами - використовуйте беж, чорний, відтінки білого і сірого.
Практичність. Яскраві або світлі меблі вимагають частого догляду - подумайте, чи готові ви регулярно займатися чищенням, витрачатися на послуги клінінгової компанії або спецзасоби.
Стиль життя. Якщо вдома є маленькі діти чи тварини, краще вибрати немаркі забарвлення, щоб подовжити термін служби оббивних матеріалів.
Особисті уподобання. Вибирайте кольори, які вам подобаються. У їхньому оточенні має бути приємно перебувати довгий час. Якщо в сім'ї або робочому колективі смаки різні, доведеться шукати компроміс.
Важливо: підбір кольору не повинен залежати від моди. Тренди і тенденції змінюються щороку, але ж ви не змінюватимете дивани так часто.

Як працюють колірні схеми
Щоб спростити вам вибір кольорів, дизайнери склали кілька універсальних схем. Вони завжди працюють, допомагають створити гармонійний інтер'єр.

Монохромна схема. Рекомендується вибирати меблі під колір стін або їхньої частини, але з відмінністю в інтенсивності відтінку. Наприклад, до бузкових стін можна підібрати фіолетовий диван. До бежевих - вибирайте «шоколадні» меблі. До шпалер кольору зеленого моху - блідо-зелений диван з рослинним візерунком.
Нейтральна схема. Варіант, при якому нейтральні спокійні тони переважають у всьому - від стін до меблів. Наприклад, бежевий диван і білі стіни, блідо-зелені стіни і сірий диван, біла оббивка з бежевими стінами.
Нейтральний диван в яскравому інтер'єрі. Яскраві кольори стін доповнюються і відтіняються нейтральним спокійним тоном м'яких меблів. Можливі рішення: абрикосові стіни з диваном кольору беж, зелені стіни плюс біла софа, червоні стіни в поєднанні з вугільно-чорним диваном. Гармонійне протистояння допоможе дотримати балансу.
Нейтральний інтер'єр і кольорові меблі. Контрастні яскраві меблі стануть кольоровою плямою, додадуть інтер'єру родзинку. Біла стіна «заграє» при сусідстві з червоним диваном, яскраво-жовтий оббивний матеріал складе приємну «компанію» сірим стінам. Включення такої плями робить вигляд приміщення неймовірно ефектним. Контраст застосовується у всіх типах сучасних інтер'єрів, а також в стилі бароко.
Комбінована схема. Яскраві м'які меблі плюс яскраві стіни. Рішення: зелений диван до фіолетового покриття стін, червоні шпалери плюс синя/жовта оббивка.
Остання схема - найскладніша з усіх. Для її реалізації можна звернутися до професійного дизайнера або використовувати колірне коло.
 
Колірне коло поєднань: як це працює
Щоб вдало підібрати відтінок, скористайтеся кругом колірної сполучуваності. Коло-схема складається з 12 секторів, в кожному з них зібрані градації-відтінки одного кольору. Вони розміщені в секторі від самого світлого (знаходиться в центрі) до самого темного (розташовується зкраю).

Використовуючи це коло, ви з легкістю зможете визначити найбільш гармонійні поєднання для кожного конкретного інтер'єру. Вам допоможуть колірні типи поєднань:

Однотонний (монохромний) тип. Класична схема спокійного гармонійного поєднання. При створенні такого дизайну використовується один сегмент - від світлого до темного відтінку, допускається використання білого, чорного, сірого. Варіант зустрічається досить рідко, але надає широкі можливості «погратися» з відтінками, текстурами матеріалів. Холодний монохром створює ефект простору, спокою. Теплий - зменшить кімнату візуально, створить енергійний настрій. Приклад - скандинавський дизайн.
Аналоговий тип. Передбачає використання 2-3 суміжних кольорів і відтінків. Один домінує, інші - виконують допоміжну роль. Для такої комбінації може використовуватися або тільки тепла, або тільки холодна палітра. Схематичний приклад: зелені стіни плюс синій диван, інтер'єрні дрібниці блакитного кольору. Можна також ввести контрастний колірний акцент.
Комплементарний тип. Як підібрати колір дивана до шпалер, якщо ви любите контрастні яскраві кольори? Використовуйте 2 основних кольори, які протилежні один одному на колірному колі. Вони можуть бути акцентами на нейтральному тлі (наприклад, червоні світильники і бірюзова оббивка плюс сіре настінне покриття) або використовуватися в чистому вигляді.
Колірний круг або таблиці поєднання допоможуть не допустити грубих помилок в підборі меблів, підкажуть, як створити комфортний баланс.

Як підібрати колір під певний стиль інтер'єру
Ви шанувальник певного інтер'єрного стилю? Доведеться враховувати обмеження при підборі м'яких меблів. Відтінок диванної оббивки повинен відповідати вимогам обраного стилю:

Кімната в стилі конструктивізм або техно потребує насиченого червоного або темно-синього.
Мінімалізм з готикою «люблять» лаконічні меблі нейтральних кольорів - білого, сірого, бежевого, чорного.
До класики, ампіру, ренесансу, бароко і рококо підійде предмет меблів в бежевому, білому, зеленому, коричневому, блакитному, золотом, жовтому кольорах.
Стиль кантрі віддає перевагу натуральним «земляним» відтінкам - беж, кориця, зелений, жовтий. Також підійдуть приглушені жовтий, рожевий.
Елегантний ар-деко вибирають любителі контрастів - в декорі органічно «приживуться» жовтий, чорний, синій, червоний.
Модерн «визнає» білий, сірий, бежевий плюс золото.
Хайтек, крім біло-червоно-чорного контрасту, вимагає використовувати кислотні відтінки.
Перш ніж вибрати конкретний стиль, вивчіть докладніше його вимоги і особливості. Він повинен підійти вам за настроєм, можливостями (в тому числі – за розміром приміщення), рівнем комфорту.

Важливо: маленьке приміщення вимагає меблів в світлих спокійних тонах і дрібних малюнків тканини. Велике - дозволяє експериментувати.

Як типи кімнат впливають на вибір забарвлення
Призначення приміщення робить вирішальний вплив на вибір диванної оббивки. Наприклад, в кімнаті для сну вона повинна відповідати розслабленню і затишку, мати спокійне забарвлення і непомітний малюнок.

Дитяча кімната. Не завжди яскравий відтінок - хороший варіант для дитини. Помітні тони, строката оббивка «розгальмовують», створюють умови для підвищеної активності. Щоб дитина успішно навчалася і добре відпочивала, встановіть в її кімнаті меблі ніжних пастельних кольорів.
Спальня/кімната відпочинку. У кімнаті для сну використовуйте пастельні тони - блакитний, рожевий, бежевий, сірий, білий.
Кухня. Щоб підняти тонус і апетит, м'який куточок повинен мати яскравий теплий колір - жовтий, оранжевий, рожевий, червоний. Можна також купити на кухню меблі в непомітних сірих, коричневих або бежевих тонах, а яскраві акценти зробити на рахунок фіранок, стільців або світильників.
Вітальня. Якого кольору вибрати диван у вітальню, залежить від того, як використовується кімната. Якщо у вітальні ви тільки збираєтеся з сім'єю або з друзями, допустимі яскраві рішення - червоний, чорний, жовтий, помаранчевий, блакитний, золотий. Можна використовувати великі принти, чітко виражені фактури. Якщо квартира однокімнатна, то вітальня є одночасно спальнею. Зупиніться на менш помітних варіантах, на зразок коричневого, зеленого, бежевого, оливкового, синього, лавандового, смарагдового.
Важливо: вибирайте відтінок з урахуванням форми меблів. Все це в комплекті здатне візуально перевантажити інтер'єр. Наприклад, яскравий диван мінімалістичних форм виглядає краще за химерний, громіздкий.
 
Кольори і їх сполучуваність
Різні забарвлення диванів здатні створювати цікаві комбінації з оформленням стін і підлоги, а також інших деталей інтер'єру. Основні варіанти:

Чорний. Вимоглива елегантність. Поєднується з білим, червоним, сірим, відтінками деревини.
Червоний. Яскравий енергійний акцент. Використовувати з ним інші кольори слід обережно. Підходять пастельні жовтий, зелений, білий, чорний.
Фіолетовий. Витончений багатий колір. Світлі відтінки комбінуються зі світлими, глибокий відтінок - з жовтим, зеленим.
Білий. Розкішний варіант, але вимагає постійного догляду. Добре виглядає в будь-якому інтер'єрі, традиційно поєднується з відтінками білого, блакитного, синього, коричневого, жовтого.
Блакитний і синій. Делікатний спокійний вибір. Добре поєднуються з бежевими, білими, сірими, синіми і блакитними відтінками, а також жовтим.
Помаранчевий. Приємний теплий акцент, що піднімає настрій. Підходять білий, сірий, синій, блакитний, фіолетовий, зелений.
Сірий. Універсальний нейтрал. Підходить практично до будь-якого кольору стін.
Жовтий. «Вітамінний», сонячний елемент. Доповнюється білим, фіолетовим, червоним, блакитним, синім, чорним, зеленим.
Зелений. Розслабляючий гармонійний варіант. Доповнюється зеленим, сірим, білим, фіолетовим, бузковим, лавандовим, оливковою, жовтим, помаранчевим.
Важливо: фактура оббивки також впливає на вибір кольору. Щоб не помилитися, використовуйте універсальні сучасні тканини: килимовий велюр, флок, мартіндейл, рогожку.

Вибрати поєднання кольорів в оббивці дивана і стін нескладно. Користуючись колірним кругом, з огляду на обраний стиль інтер'єру, тип кімнати, ви зможете спростити собі задачу, насолодитися польотом дизайнерської думки.

Інф. pufetto.com.ua



Лидеры продаж

Новости мира мебели

07 сентября 2024

При створенні інтер'єру в будинку не завжди може підійти те, що вважається модним, так як певний колір може створювати вплив на психіку людини. Можна сказати, у кольору є власна енергетика. Тому важливо вибирати такі фарби і відтін...

05 сентября 2024

Каміни володіють дивовижною здатністю – збирати і зігрівати біля себе всю сім'ю. І зовсім не важливо де він знаходиться – в заміському будинку або в квартирі, вітальня з його появою відразу перетворюється, обстановка ст...

05 сентября 2024

Оргстекло, также известное как акриловое стекло или плексиглас, становится все более популярным материалом в архитектурном дизайне. Благодаря своим уникальным свойствам, таким как легкость, прозрачность и высокая прочность, о...

04 сентября 2024

Щоб кухня була функціональною, стильною і комфортною, потрібно уважно і серйозно поставитися до підбору кухонних меблевих предметів, основними елементами яких, безумовно ж, є стіл і стільці. Можна замість стільців купити табуретки,...

03 сентября 2024

Дзеркало є не тільки необхідним аксесуаром, а й одним з найбільш важливих і основних елементів для декорування інтер'єру приміщення. Вдало підібравши дзеркало, можна повністю перетворити кімнату без застосування інших декоративних ...

Все новости

1 2 3 4 5

  
web-партнёры
Интернет-магазин мебели Black Red White BRW БРВ 8 (044) 223 05 52 , e-mail: info@brw.com.ua RESET STYLIUS DOORS LARGO Ларго TOM ELIPPE WIKTOR Виктор TIP-TOP BORYS БОРИС SYRIUSZ SPIDO BRW БРВ SEVILLA INDI INDIANA Индиана CAPSLOCK DREAM MALGOSKA ORINOKO FANTAZJA ONTARIO KENT Кент Фантазия